Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nové mapy

Jaké používám mapy?

TeleAtlas (pro EEU)
686
41%
NAVTEQ (pro EEU)
513
31%
TeleAtlas (pro WEU)
179
11%
NAVTEQ (pro WEU)
156
9%
Regionální vydavatelé(CEDA, TopMap,...)
136
8%
OSM
3
0%

Celkem hlasů : 1673

Re: Nové mapy

Příspěvekod tomasii v 24 črc 2009 17:43

Taky mám na klávesnici diakritiku, ale dá se jednoduše přepínat třeba na anglickou s číslicema. Navíc diakritika toho moc stejně nepřináší. Zatracená nabodeníčka dlouhá a ostatní sajrajt.
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod amatér v 25 črc 2009 14:01

Nový Basemap_2009.02_NIMA VMAPO_090602 údajně odstraňuje špatnou návaznost mezi mapami západní a východní Evropy (vždycky jsem si myslel, že tohle má na starost průjezdní mapa). :arrow: :idea: (regiony)

Poznámka: Když už jsem dal řeč o Besemap, mám dvě otázky do pléna. Kdysi jsem si nastavil
[navigation]
show_countrychange=1 ;ukaž změnu státu<0=vyp, 1=zap>

nikdy jsem si ale žádného upozornění nevšiml. Používáte to někdo? A pokud ano, hlásí vám to něco?
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 29 črc 2009 09:21

A.
amatér píše:Máme čísla popisná, vždy až 300 v okruhu kolem aktuální polohy, okolo kurzoru, blízko adresy, okolo cíle, prostě tam, kde potřebujete. Zítra si najdu nějakou móóóoóc pěknou ikonku :D

Rozhodně jsem rád, že tento soubor POI existuje a díky zaň. Máme konečně komplet č.p. pro ČR, až mne zaráží, že je to jen pro ČR a zajímalo by mne čí je to iniciativa a proč zrovna ČR. Že by to bylo tím, že pro ČR byl tento deficit v č.p. v mapách a řeší to přes POI? myslím, že ostatní země jsou na tom s pokrytím č.p. v mapách a přesto to v POI nemají.
Čím jsme si zasloužili toto specifikum :?:

B.
amatér píše:Zítra si najdu nějakou móóóoóc pěknou ikonku :D

Když se dívám na tvůj screen, tak to není u vás na vsi (neber to osobně) tak hrozné, nechat si č.p. zobrazovat v mapě ikonkou, ale ve větších městech to značně znepřehledňuje mapu
display_1.jpg
display_1a.jpg

Dá se samozřejmě zobrazování adresníc POI v mapě i vypnout, ale co mne nyní vadí je to, že když kliknu do mapy, v inforámečku jsou samé adresy, ale nikoliv "standartní POI (banka, parkoviště, servis,...), jak jsme byli zvyklí, bo č.p. jsou kolem kurzoru vždycky;
display_1e.jpg
pouze když klikneš do mapy a trefíš se někam, kde jsou nějaké standartní POI "hustší" než adresy, tak se tam objeví jen ta standartní POI, popř. v kombinaci s adresami.
display_1d.jpg

Navíc jsem si raději nechal ty adresní POI bez ikony (viz. posl 2 screeny), aby se mi v info dialogu ikonky těchto POI neukazovaly (neukazují se tak ty ikony ani v mapě, přestože mají zapnutou viditelnost; nicméně mám tu viditelnost stejně vyplou, je kontraproduktivní, např. z ohledem na paměť, nemít přiřazenou ikonu a mít zaplou viditelnost.

Ať přemýšlím, jak přemýšlím, raději bych s ohledem na výše uvedené měl čísla popisná v mapě a v POI měl POI, tzn. opravdu body zájmu dle kategorií :!:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 29 črc 2009 09:58

A. To jsme si nezasloužili... To jen že tyhle POI vydala myslím CEDA...

B. Mít TOHLE zapnuté, to by mě teda ani nenapadlo!!! :mrgreen:
Ikonku jsem tomu nedal a v nastavení je VYP, protože kdybych to pustil do mapy, tak (myslím že nejen) na Polarisu budu mít ve městech místo animace spíš dost pomalé slideshow!

C. Inforámečky: No jo, to máš pravdu, to je pěkně blbý!!! V reálu to nepoužívám, tak by mě ani nenapadlo, že při tapnutí do kokpitu se mi objeví i nezapnuté POI... Na druhou stranu... proč ne, je to celkem logický... :-(

D. Proč to není přímo v mapě... Možná v další verzi map CEDA to bude... IMHO nestihli připravit všechno do termínu vydání map, ale aby ukázali že tu databázi maj, tak jí vydali aspoň takhle, jako POI, které asi měly delší uzávěrku. Nebo je v tom jinej technikej důvod.

Každopádně, kdyby to bylo přímo v mapě, tak to budeme moct použít jen v té konkrétní mapě CEDA, ale už ne v NQ nebo TA. Takže mě to přijde docela užitečný, tak jak to v praxi používám...
Jenže jak jsem se zmínil, zatím jsem v praxi nikdy netapnul na displej do kokpitu s úmyslem zobrazit si infobox s POI. Když už POI hledám, tak to nedělám "nazdařbůh", ale jdu do hledání a tam si nastavím jednak oblast a jednak požadovanou kategorii - pak tyhle problémy nejsou.

Rozhodně je to ale "obcházení" - CEDA určitě má v plánu mít ČP přímo v mapě, ale protože to z nějakého důvodu nešlo, tak to řeší takhle... :-(
Přijde mi to podobné, jako rozšířené radary - je sice super, že máme databázi s možností upozorňování, ale co výrazně kazí umělecký dojem je jednotná ikonka radarů v mapě. Nejsem zvyklý koukat na typ radaru na indikátor, spíš se dívám, kde ten radar je na trase. V jakém místě přesně... A tam bych taky rád viděl, jakého typu přesně... Jenže tam vidím jen ikonku "ňákej možná radar"... A když si zapnu navíc zobrazování POI, tak nevidím ani to. Ikonka radru se spojí s ikonkou třeba neb. místa a vidím jen ikonku MultiPOI :-(
Skoro začínám přemýšlet, že bych si zobrazování ikonky radaru přímo v mapě vypnul, nechal bych jen indikátor radaru a ikonky požadovaných pastí jako POI. Jenže jsem zatím nestihl bádat, jestli to jde vypnout a jak...
Lakva

Příspěvekod Prcek v 29 črc 2009 10:30

Nějak Vás nechápu. Místo toho aby jste byli rádi že máme čísla popisná popisná byť už formou POI tak jen remcáte. Já osobně jsem za to rád protože používám mapy TA a tam bych se těch popisných čísel nikdy v takovém rozsahu nedočkal. Pro mně opravdu není problém vlézt do POI a najít si to co potřebuju. Tím že mám navigaci proto abych pokud možno dojel na danou adresu tak je to velké plus. A přeci pokud se to někomu nelíbí tak je tam mít nemusí!!! Už za to že to vůbec někdo udělal mu patří velké dík.
Mio C720, R02+3+9913+1018, 8Gb SDHC Class6, TMC, SE Xperia PRO,
MioMap v.3.3, Skin J+T v4.3; IGO8 v.8.3.4.117940,; Ozi Explorer; Můj upravený spouštěč + další vychytávky - vše v MFD
Sony Ericsson Xperia Pro, android 2.3.4 iGO Primo 9.6.7.235654
Prcek

Příspěvekod Lakva v 29 črc 2009 10:39

Tos mě špatně pochopil!!! Já neremcám!
Jsem rád, že je to aspoň takhle!
Ostatně...
Lakva píše:Každopádně, kdyby to bylo přímo v mapě, tak to budeme moct použít jen v té konkrétní mapě CEDA, ale už ne v NQ nebo TA. Takže mě to přijde docela užitečný, tak jak to v praxi používám...

Ale nic to nemění na tom, že to je obcházení nějakého problému a řešení věcí nestandartním způsobem. A s tím bývají dost často nějaké trable.
Lakva

Příspěvekod Prcek v 29 črc 2009 10:41

Já to nemyslel nijak ve zlém.
MioMap v.3.3, Skin J+T v4.3; IGO8 v.8.3.4.117940,; Ozi Explorer; Můj upravený spouštěč + další vychytávky - vše v MFD
Prcek

Příspěvekod SvoDa v 29 črc 2009 10:53

Davide, my neremcáme, a jsme za ty POI rádi - já jsem jako první větu napsal, že jsem rozhodně jsem rád, že tento soubor POI existuje a díky zaň a jako poslední větu jen vyslovil přání, že bych měl raději č.p. v mapě a hledal adresu v adrese ne v POI.
A jak psal Lakva, když už tu dB č.p. mají, snad se toho v mapě dočkáme a výhodou je, že tu POI dB lze použít nad různými mapami.

Na stránkách CEDA (česká firma a proto ta POI dB pouze pro ČR) jsem se dočetl, že významným a dlouhodobým projektem je participace na tvorbě celoevropské bezešvé navigační databáze vytvářené nadnárodní společností Tele Atlas - CEDA je partnerem této společnosti v oblasti tvorby navigačních dat pro území České republiky a Slovenska., tak snad se dočkáme č.p. i v mapě nejen pro ČR, ale i SK.

@Lakva:
add C - v inforámečku se vždy ukazovaly i nezobrazovatelné POI
add radary - taky bych uvítel ikonky radarů na silnici nějak odlišené, ale to by musely být jednotlivé scripty typů radarů ve skinu přepsány tak,aby si šahaly každý typ radaru pro svou ikonu tak, jak to dělají pro zobrazení upozornění na radar - a zrovna ta malinká ikonka typu radaru v políčku upozornění na radar by se mohla zobrazovat na silnici. Máš prázdniny, tak do toho ;) :lol: :lol: :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Prcek v 29 črc 2009 11:26

Dane jak jsem již napsal nemyslel jsem to ve zlém. Samozřejmě by bylo lepší kdyby to bylo součástí mapy, ale takhle je to flefibilní a může to použít kdokoliv v jakých koliv mapách což si myslím že je velké plus pro hodně lidí. Kdyby byl jen jeden vydavatel map tak by mi to vadilo, ale takle ne.
Prcek

Příspěvekod mkb v 29 črc 2009 11:49

Nenapadlo mě nic jinýho, než předělat soubor poi_mapclose.bmp.

Obraz1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace