Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

I PHONE 3G

Zde řešíme ostatní (méně rozšířené) značky navigací - např. VDO Dayton, SYMORP, MEDION, DYNAVIX, NDRIVE, PRESTIGIO, SENCOR, BECKER, PANASONIC, X-SITE, PIONEER...

Re: I PHONE 3G

Příspěvekod chucky v 19 bře 2009 19:17

HTC Touch HD vyhrává jednoznačně ve všech recenzích nad iPhone. iPhone je kompatibilní jenom s iPhonem. Přes modrý zub na jinej telefon nic nepošle. A iGO8 mi na HTC šlape bez problému. A o množství aplikací na WM ani nemluvím. Takže ja jsem spokojenej s HTC a mužu ho jen doporučit.
NAVON N750
PRIMO 2 : 9.6.2.209584 : GJ_si

HTC Sensation - Android 4.0.3 - qHD - 960x540
PRIMO 2 : 9.6.7.735654 : bez skinu
chucky

Příspěvekod Prcek v 19 bře 2009 19:41

Můžu potvrdit. Kolega má HTC a je s ním maximálně spokojen a IGO mu tam šlape jako hodinky. A co se týče funkcí tak to bude téměř stejné.
Mio C720, R02+3+9913+1018, 8Gb SDHC Class6, TMC, SE Xperia PRO,
MioMap v.3.3, Skin J+T v4.3; IGO8 v.8.3.4.117940,; Ozi Explorer; Můj upravený spouštěč + další vychytávky - vše v MFD
Sony Ericsson Xperia Pro, android 2.3.4 iGO Primo 9.6.7.235654
Prcek

Příspěvekod tomasii v 19 bře 2009 23:03

Pozor! Dan chce emigrovat na iPhone :!: :!: :!:
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 19 bře 2009 23:58

Dan osobně ne, jen syn :-D

Hele, logicky CO BY DAN s tou hračkou dělal??? Dyť je to telefon fakt akorát na machrování...
Ale kterej technoid si to pořídí??? Možnost volby nemáš, pravidla určujou nedojedený jabka (nebo jinými slovy poloviční ohryzky). Základní funkce, jako třeba copy/paste... budou možná letos v létě. Další pro nás základní funkce, navigace - taky tak. V současnosti je nabídka směsná a spíše v uvozovkách.
Multitasking: Neni a podle stále ještě platných prohlášení ANI NIKDY NEBUDE!
A další věc: Tam prostě software nahraješ a buď funguje nebo ne... No, ano, přiznajme, že asi v drtivý většině funguje, HW rozmanitost je tam narozdíl od WM/winCE nulová, takže tam to prostě jede.

Ale bavilo by nás něco takovýho? Mohli bysme si hrát s aplikacema, který bysme si nemuseli ale hlavně ani nemohli nijak upravovat? S aplikacema pro jinou verzi systému? S aplikacema pro výrazně výkonnější (=dražší) HW? S věcma, co by nám tam správně chodit ani neměly???
NE!!!

Hele, dřív jsem měl symbian. JO, je to otevřenej systém. JO, je mnohem víc navrženej pro telefony!
Ale taková variabilita, takovej výběr aplikací, takový možnosti manipulace se systémem v tom prostě nejsou. Když se podíváš na symbianovej foun, vždycky vemi rychle poznáš, že jde o symbian. Pohotovostní obrazovku příliš nezměníš, menu jenom vzhledově a ještě z poloviny. Ale je to vždy telefon.

Ve widlích??? Musím to popisovat???
Ano, polovina alternativních rozhraní je inspirována něčím jiným (a zhusta applem, co si budemem nalhávat) a když budeš chtít něco nastavovat a půjdeš do hloubky, tak nakonec asi dojdeš ke klasickým roletkám, zaškrtávacím políčkům a posuvníkům. Ale obyčejná každodenní práce s tím systémem může mít deset brutálně odlišných podob a když jednou systém vyladíš jak potřebuješ, už v tom ty widle nemusíš poznat třeba měsíc! Protože VŠECHNO a cokoliv tam jde přenastavit, přeprogramovat, tweaknout...

A iFoun? Ten bych taky nemusel rozepisovat, ale z opačného důvodu... Ten má ještě menší možnosti přizpůsobení než symbian. A pokud se Tvůj styl práce náhodou neslučuje se stylem náhodně vybraného kusu se stáda tupounů amerických (stupidus americus, známý též pod uměleckým jménem Brain-Free User) - no tak máš prostě smůlu.
Vlastně, když si srovnám reálné možnosti a zapomenu na reklamní omáčku, tak co nabízí ifoun?
V podstatě totéž (někde trochu více, ale někde taky o dost méně) jako obyčejný telefony s Javou!!!!!
Dají se nahrávat další aplikace. Jedna z nich se dá spustit. OK!
Apple je o něco výkonější a možnosti jeho aplikací snad v létě (až apple opustí některá svá bezdůvodná omezení) konečně opravdu překročí možnosti Javovvých věcí... Zase ale nemá zdaleka takovej výběr a neexistuje možnost si udělat aplikaci vlastní - protože umělá pravidla to zakazují.
Jediný v čem apple vede, je efekntí prostředí... Ne, Z5!!! To už vlastně ne! Je několik prostředí pro widle, které jsou efektnější, takže to poslední v čem je iBlb nejlepší jeeee.....
Jóóóó, multitouch!!! Francouzi na něm sice pracujou (http://smartmania.mobilmania.cz/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=1123), ale reálně si počkáme nejmíň do widlí 7. Pokud ho teda opravdu potřebujeme - mě jdou na Polarisu zoomovat obrázky docela dobře i bez něj. ;-)

Ne... Myslím že přechod SvoDi na iPhone opravdu nehrozí :twisted:
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 20 bře 2009 06:58

Kluci díky za diskusi i odpovědi. Iphone je opravdu pro syna, je mu 18 a v tomto věku to mezi spolužákama frčí (asi chce být cool and in) a není žádný programátor, aby si ten phone "přestavěl".
Ještě ho nemá doma, má mu teprve přijít cobydup poštou, ale už teď má stažený x aplikací (samozřejmě že java), které do toho narve a bude spokojený. O tu navigaci mu až tak nejde, jen tam chtěl mít to, co táta :lol: kdyby to šlo, což nejde. Holt nemůže mít všechno a táta bude mít, alespoň co se týče navigace navrch :lol:

Vzhledem k tomu, že kluk mění mobily jak boty, tak uvidím, co napíše letos Ježuchovi :lol:
Mně opravdu přechod na něco takového nehrozí. Neplánuji ani přechod na HTC a ani Omnii, které se mi líbí, vypadají hezky, chodí pod widlema a lze na nich rozchodit i iGO8, ale mně stačí k plné spokojenosti mé vytuněné MIO C520 a mobil SE750i.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 20 bře 2009 08:51

SvoDa píše:...ale už teď má stažený x aplikací (samozřejmě že java), které do toho narve a bude spokojený.

Bohužel, nenarve :-(
iBlb NEUMÍ javu. Asi že je v ní hromada aplikací zadarmo a ohryzkům by utíkaly prachy...

Javu si můžeme emulovat na widlích několika způsoby, ale na applu prostě není.
Jinak s Tvými argumenty ohledně změny zařízení naprosto souhlasím - ano, novinek je spousta, ano, jsou moc pěkné, jo, něco bych si asi i vybral aby mi to sedělo vlastnostma... Ale tak nějak mi ten Polaris stačí jakej je a že bych opravdu potřeboval novej HW, to fakt ne :-)
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 20 bře 2009 08:52

Aha, tak ty aplikace, co má nachystané asi nejsou java, ale něco jiného, bo byl na jakémsi webu, kde ty aplikace byly ke stažení přímo pro ten jeho typ.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 20 bře 2009 09:02

AppStore.
Ale nejsem si jist, jestli se vůbec dají stahovat bez připojeného founu, dokonce jsem měl za to, že to jde JEN pře telefon samotný. A nebo možná má něco odjinud, ale v tom případě bude muset JailBreaknout (odblok pro neschválené aplikace - samozřejmě neschválený ;-) ).
Tak snad to má ošéfovaný... Jestli je jen trochu po Tobě, tak docela určitě :-)
Lakva

Příspěvekod Jarouš v 20 bře 2009 09:48

Já si také myslím,že jsem někde četl,že se to dá stahovat jenom do telefonu.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod Jarouš v 26 bře 2009 06:25

Tady už jsou všechny informace o iPhone vyčerpány a já nechci zakládat další vlákno a protože vím,že jsou tady (podle čtení příspěvků )odborníci na telefony dovoluji se zeptat:
Mám možnost z Německa dostat za navigaci telefon Nokia N 79 (fuglovku- protože ji dostal jeden nás příbuzný od svého operátora a protože mu je přes šedesát a neumí ji ovládat a nechce se učit,tak mi ji nabídl).Chce za to jednoduchou navigaci,kterou já pořídím u Adama za cca 4 000,- (ta Nokia stojí od 8 - 10 000),takže by to byl dobrý obchod,ale jde mi o toto.Nevím,jestli je v té Nokii,také nahrána čeština a také nemám návod k používání v češtině (já sice německy umím,ale s technickou němčinou bych si asi neporadil) a na stránkách Nokie ten návod není.Hlavně bych potřeboval poradit od někoho,jaký je to telefon,protože má operační systém Symbian a na něj jsem zatím neslyšel nic dobrého.Takže bych prosil poradit,jestli má cenu za ty peníze do toho jít.Díky.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na OSTATNÍ ZNAČKY - specifické postupy