Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Barvy v mapách, ve 3D, zobrazování oblohy apod.

Re: Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Příspěvekod mkb v 24 úno 2009 21:56

Nějak tam tomu dobře nerozumím. Hlavně se mi žádný nový themechanger.ini nevytvořil. ;)
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod chucky v 24 úno 2009 22:01

Mne to funguje bez problémů na první pokus, žádne hlášky
NAVON N750
PRIMO 2 : 9.6.2.209584 : GJ_si

HTC Sensation - Android 4.0.3 - qHD - 960x540
PRIMO 2 : 9.6.7.735654 : bez skinu
chucky

Příspěvekod Ivo K v 24 úno 2009 22:45

Dle návodu voviho jsem vymazal THEMECHANGER.INI, vytvořil se po znovuspuštění nový a správně.
Původní hláška už nenaběhla, naběhla nová: !Le Themechanger ne sera pas chargé redemarrer Igo apres mise a jour de la date" a odpočítávání.
Tato hláška se mi zodrazovala stále přo spuštění iGO8, do té doby než jsem u okna zachytil GPS signál.
Nyní se již nezobrazuje a Themechanger "ASI" funguje.

Začíná mi ale připadat tato funkce příliš složitá, náročná na počet souborů a spouštěných programů a scriptů a výsledky jsou přinejmenším diskutabilní. :roll: :?
Tak nevím jestli tuto "parádičku" neopustím.
Asi by mi stačila pěkná letní obloha s mráčky a sluníčkem, které je stále vidět a jedna noční obloha s měsíškem. :D :D
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod tomasii v 24 úno 2009 23:46

@IvoK: hezké oblohy s pohybujícím se sluníčkem nejsou problém, hezká noční obloha taky, ale měsíček furt stávkuje. Umí dokonce i kousek večer vylézt (ale kdoví kde), totéž ráno západ, ale mezitím už nic. Takže je zatím nepoužitelný
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod chucky v 25 úno 2009 06:59

chybovou hlášku mi to sicec nehlásí, ale asi to ani nefunguje. 6:50 mi přeskočila obloha aj schema na denní režim. žádná plynulost :oops:
NAVON N750

chucky

Příspěvekod SvoDa v 25 úno 2009 07:21

Ivo - ta hláška
Le Themechanger ne sera pas chargé redemarrer Igo apres mise a jour de la date
přes translator znamená, že
V Themechanger nebudou po restartu Igo aktualizovat data.
tak nevím, jestli to je správně nebo ne.

Jinak naprosto souhlasím s tím, co napsal IvoK dále.
Nikoho od používání themechangeru neodrazuji a ani bych nerad rozpoutal diskusi na téma themechanger +/- , ale když tak hodnotím celou peripetii kolem themechangeru, tak ho máme vlastně jen kvůli tomu, že se nám ráno a večer objeví na pár minut rozednívací/stmívací scheme a jednou za čtvrt roku se automaticky změní scheme ročního období (mezitím ovšem bude 5 dalších verzí themechangeru se spoustou nových a nových souborů a kontinuálně se toho nedožiješ). Zkoumat to můžeš změnami datumů v přístroji. Kolem toho themechangeru je na můj vkus až příliš mnoho souborů, spoustu mortů, scriptů a exáčů a už se mi to přestává líbit.

Myslím, že mi bylo líp, když jsem měl vytuněný jedno denní a jedno noční scheme s volbou pěkných obloh přes changer a s největší pravděpodobností blížící se jistotě se k tomuto řešení vrátím. Méně znamená více.

Když se nám podaří "donutit" voviho k předělání těch nižších sluncí pro jaro a léto, tak budu opravdu spokojenej s jedním schematem přes rok a jedním zimním (používám chucky mild winter).
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod chucky v 25 úno 2009 08:07

Souhlasim, a taky opouštím themechanger. Jen mám ve složce igo takovej chaoz, že už nevím co odstranin a co ne :D
NAVON N750

chucky

Příspěvekod SvoDa v 25 úno 2009 08:14

Už je taky fuč. Naštěstí si tím neustálým experimentováním ještě pamatuji co jsem kam kopíroval :lol:

Ještě k těm sluncím, co nám lezou do autu.
Už víme, že soubory sluncí se střídají dle času GPS od východu k západu v pořadí 3 -> 2 -> 1 -> 0 -> 1 -> 2 -> 3
Takto vyeditovaná (posunutá) slunce i z hlediska jejich posunů zajistí to, že bude slunce celý den na obloze a nevyleze "do autu" :D mimo display, proto jsou ta sun_0 (více) a sun_1 (méně) posunutá dolů, aby nebyla "v autu" nad displayem.

V souvislosti s diskusí o posunech sluncí ještě níž pro jaro/podzim a ještě níž pro léto mne napadlo, jestli už někdo nezkoušel použít více sluncí než 4 ks (např. 6ks) se zápisem v color.ini
sun_picture_0 = "gfx/sun_0.bmp"
sun_picture_1 = "gfx/sun_1.bmp"
sun_picture_2 = "gfx/sun_2.bmp"
sun_picture_3 = "gfx/sun_3.bmp"
sun_picture_4 = "gfx/sun_4.bmp"
sun_picture_5 = "gfx/sun_5.bmp"

jestli by se pak opravdu střídaly dle stejného algoritmu, tzn. 5 -> 4-> 3 -> 2 -> 1 -> 0 -> 1 -> 2 -> 3 -> 4 -> 5.
Slunce 5,4,3,2 by se vytvořili ze současných 3,2,1,0 a Slunce sun_1.bmp a sun_0.bmp za použití např. současných 1 a 0 by pak mohla být opravdu posunutá níž o hodně a nehrozilo by, jako v případě 3 -> 2 -> 1 -> 0 -> 1 -> 2 -> 3, že by byla tak moc nízko, že při náběhu sun_1.bmp (když bude střídat sun_2.bmp) by byl skok moc dolů, že by bylo zapadené za horizontem, než by vylezlo nad něj.
Je to jen teorie, ale třeba to už někdo zkoušel.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 25 úno 2009 13:22

A myslíš, že iGO8 bez dalších zásahů bude ta přidaná sluníčka aktivovat (4 a 5)?
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 25 úno 2009 13:30

Já ani netuším, kde to je v igo zakomponováno, jestli jsou ty slunce zrovna nebo jen čtyři a dle jakých kódů a trajektorií je určována jejich poloha na displayi.
Právě proto se prám, jestli s tím už někdo neexperimentoval, nebo o tom neví něco víc.
Kdybychom znali určenou trajektorii, bylo by lepší pro udržení slunce na displayi korigovat ji a nemuseli bychom si hrát s posouváním "prostředních" sluncí (sluncí uprostřed dne, kdy jsou nejvýš) níž.
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Scheme pro iGo8