Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Hlas TTSPro Slovak pre primo@android

Moderátoři: maros888, Dráček

Hlas TTSPro Slovak pre primo@android

Příspěvekod luboz v 31 říj 2012 11:32

V prvom rade dakujem autorom.
Chcel by som sa ale opytat, kde je potrebne vykonat upravu aby sa opravila hlaska "Tu je rychlost XX kilometry za hodinu" na "Tu je rychlost XX kilometrov za hodinu"? (Pri porovnavani s CZ som narazil akurat na config_numbers.lua, no syntax nie je na prvy pohlad pre mna jasna.)
luboz
 
Příspěvky: 25
Registrován: 11 kvě 2011 08:15

Re: Hlas TTSPro Slovak pre primo@android

Příspěvekod amatér v 31 říj 2012 12:49

Pro upřesnění jde o základní hlášku? Tím myslím hlášku nezávislou na skinu dimka?
Proč se ptám:
- v základním nastavení lze nastavit upozornění na překročení rychlosti, pak v češtině jsem použil hlášku: Omezení rychlosti xx kilometrů za hodinu. (90 > 50)
- skin dimka umožňuje ještě nastavení možného zvýšení rychlosti, tj. v místech, kde přechází omezení rychlosti z hodnoty nižší, na hodnotu vyšší. V češtině jsem použil, Je možné zvýšit rychlost, limit xx kilometrů za hodinu.(50 > 90)
- je také rozdíl pro jaký engine (SVOX, Acapela)? Předpokládám, že SVOX.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11147
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Hlas TTSPro Slovak pre primo@android

Příspěvekod luboz v 31 říj 2012 13:34

Hlaska presnejsie je
Kód: Vybrat vše
The speed limit is %s!="Pozor, tu je rýchlosť %s!"

a za %s doplni hodnotu ako aj jednotku, ktora je prave "kilometry za hodinu".
Najzaujimavejsie je ze string "kilometry" som nenasiel ani v SK TTS Pro voice a ani v mojom SK lang subore, tak nechapem, odkial ho zobere. Taktiez svox spravne cita ci uz slovo "kilometrov" tak aj "kilometry".

Ano mam diMku ale lang subor som zatial neriesil. Skusim este s defaultnym skinom, ci to bude hovorit rovnako, no predpokladam, ze ano.
Ano, jedna sa o svox, acapella pre slovencinu neexistuje.
Ked je uz ale o tom rec, tak nemalo by to byt jedno? TTS je predsa text na rec, cize si nemyslim ze je spravne riesit dake chyby vyslovnosti TTS enginu na urovni vstupneho textu. Tym samozrejme nemyslim, ze by to tak neslo.
Uz druha vec je, ci enginy nepoznaju dake "riadiace sekvencie" v texte (nieco ako ESC/P pre tlaciarne epson & compatible), ktore su rozdielne pre svox a acapellu, resp ich pripadne obsahuje len niektory engine. (Ak ano, bolo by ich zaujimave poznat.)
Doplnenie: Pozeram, ze nieco take naozaj existuje - SSML - tam som narazil aj na uz tu v minulosti preberany vyznam phoneme suborov.
(Inak, svox umoznuje pripadne zle vyslovovanie opravit v nastaveniach.)
luboz
 
Příspěvky: 25
Registrován: 11 kvě 2011 08:15

Re: Hlas TTSPro Slovak pre primo@android

Příspěvekod amatér v 31 říj 2012 15:56

luboz píše:Ked je uz ale o tom rec, tak nemalo by to byt jedno? TTS je predsa text na rec, cize si nemyslim ze je spravne riesit dake chyby vyslovnosti TTS enginu na urovni vstupneho textu.

Pokud by to tak nebylo, nepsal bych o tom, a otrocky nepřizpůsoboval každému engine nový syntax. Zkus si český syntax s českým engine a postupně si odposlechni syntax označovaný jako hlas Zuzana, potom syntax Eliška a syntax hlasu Iveta. Rozdíly poznáš.
Pošli mi ten konkrétní soubor slovenského hlasu, abych to mohl odzkoušet.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11147
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Hlas TTSPro Slovak pre primo@android

Příspěvekod luboz v 31 říj 2012 17:16

Hlas je ten co si tu zverejnil v zamknutom vlakne. SK v0.2.
Za pripadnu radu ci fix vopred dakujem.
Ako som predpokladal, rovnako sa to chovalo aj s defaultnym skinom.

Zaujimave ale je, ze ked som odskrtol v nastaveniach TTS androidu 'vzdy pouzit moje nastavenie', tak raz zacal svox pouzivat anglicky hlas (bezne ale pouziva slovensky hlas), ktory samozrejme cital slovenske texty zo slovenskeho TTSPro hlasu pre iGO a spomenuta hlaska bola tiez v slovencine az na spomenutu jednotku, ktoru precital ako 'kilometers per hour', tak to uz vonkoncom nechapem (aspon mam taky dojem).

K tomu prisposobeniu hlasu konkretnemu enginu - ako som pisal, nie ze by to neslo. No je to systemovo oprava na nespravnom mieste. Napr. pre svox by bolo vhodnejsie pouzit na opravu jeho "Pronunciation correction". (Docasne som spomenutu hlasku "fixol" cez to...)
Ci ma acapella nieco podobne netusim.

Skoda ze svox zvonku zda sa ze nepodporuje xsampa (aspon mne to neslo) a rovnako to pisu aj v helpe ku "Pronunciation correction".
luboz
 
Příspěvky: 25
Registrován: 11 kvě 2011 08:15

Re: Hlas TTSPro Slovak pre primo@android

Příspěvekod amatér v 31 říj 2012 20:32

Zde je, doufám, oprava hlášky : "Pozor, tu je rýchlosť xy kilometrov za hodinu", pro slovenský syntax hlasu SVOX.
TTSpro-SVOX-Slovak_v.03.zip


Do sys.txt nutno přidat zápisy pod sekci [voice]
Kód: Vybrat vše
correct_speed_unit=1
announce_speed_unit=1


K dalšímu se nemohu vyjádřit, jsem jen amatér, a ty použité odborné výrazy jdou mimo mě. Já prostě nevím o čem je řeč, :(
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11147
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Hlas TTSPro Slovak pre primo@android

Příspěvekod luboz v 02 lis 2012 09:16

Za opravu dakujem, vyskusam dnes a dam vediet. Aj ked ako som pozeral opravu, odkial vlastne bral/berie ten string "kilometry za hodinu"??? (Nechapem preco nepouzije to co je v hlase pre "km/h", aj ked je to tym, ze do toho moc nevidim.)
luboz
 
Příspěvky: 25
Registrován: 11 kvě 2011 08:15

Re: Hlas TTSPro Slovak pre primo@android

Příspěvekod amatér v 02 lis 2012 09:41

Zatím nikdo nepotvrdil, že to opravdu funguje.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11147
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Hlas TTSPro Slovak pre primo@android

Příspěvekod luboz v 02 lis 2012 22:15

Takze potvrdzujem, ze to funguje. Vdaka.
luboz
 
Příspěvky: 25
Registrován: 11 kvě 2011 08:15

Re: Hlas TTSPro Slovak pre primo@android

Příspěvekod daniel999 v 24 říj 2014 20:45

Mne to na druhy den vypisalo ze svox filed licence a elena mi nejde co stym.postupoval som podla navodu
Uživatelský avatar
daniel999
 
Příspěvky: 120
Registrován: 04 led 2011 12:49

Další

Zpět na Hlasy TTS pro Primo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků