Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

TTS hlas pro Android Acapela

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: TTS hlas pro Android Acapela

Příspěvekod Šimon v 19 lis 2016 13:18

Zkusil jsem nastavit navigation_audio_stream=1 (původně tam byla hodnota 4), smazal adresář "Save", ale beze změn. Nemůže být zádrhel v tom, že v sys.text nemám žádný zápis tts, ačkoliv Eliška jinak v navigaci funguje normálně?
Šimon
 
Příspěvky: 10
Registrován: 12 bře 2014 10:50

Re: TTS hlas pro Android Acapela

Příspěvekod amatér v 19 lis 2016 13:39

Při spuštěné navigaci zkus regulaci hlasitosti, vedle šoupátka je ikona, jaká? A os toho rádia?
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11149
Registrován: 02 črc 2008 09:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: TTS hlas pro Android Acapela

Příspěvekod Šimon v 19 lis 2016 15:09

V tomto rádiu je nějaká šestková verze Androidu (tuším lolipop, nebo jak se to jmenuje) a regulaci hlasitosti to má jednotnou pro celý systém (ve druhém autě mám 2DIN zařízení se čtyřkovým androidem a tam je regulace hlasitosti zvlášť pro rádio, zvlášť navigaci a zvlášť multimédia). V té šestkové verzi Androidu je pouze v nastavení záložka GPS, ve které je volba "switch", která zvuk rádia/multimédií vypne absolutně, nebo "mix" s možností nastavení úrovně utlumení zvuku rádia a médií při nějaké hlášce navigace. Jak už jsem psal v prvním mém postu, se standardními hlasy to můžu nastavit jak potřebuji a funguje to, pouze při nastavení TTS hlasu navigace nebere zřetel na to, že mi Eliška něco říká a nezavře rádiu hubu ;-) .
Není to nějaký fatální problém, ze kterého bych se hroutil ;-) a rádio můžu během jízdy s navigací vypnout Stejně tam dávají prd ;-) , jen mě zajímá, proč to tak je, protože nemám rád nevyřešené otazníky, venku je hnusně a není co dělat, tak že se nudím, vymýšlím kraviny a zatahuju do toho další účastníky fóra ;-) .

EDIT: Opravuji - jde o Android 5.1
Šimon
 
Příspěvky: 10
Registrován: 12 bře 2014 10:50

Re: TTS hlas pro Android Acapela

Příspěvekod vovi v 19 lis 2016 21:27

Já bych spíš doporučil zkusit audio_stream=0. To je stejný kanál, které android používá pro telefonování a při tom by se měl zvuk rádia ztlumit.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7403
Registrován: 16 čer 2008 19:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: TTS hlas pro Android Acapela

Příspěvekod Šimon v 20 lis 2016 14:09

Hmm, tak ani zápis s parametrem "0" nepomohl. Nicméně, pořád nevím, jestli by v sys.text neměl být nějaký zápis TTS.
Šimon
 
Příspěvky: 10
Registrován: 12 bře 2014 10:50

Re: TTS hlas pro Android Acapela

Příspěvekod freewall v 04 čer 2017 15:42

Fungují vám zápisy do slovníku Acapely? Zapsal jsem opravy čtení třeba ulic - např. místo "Zd. Jaroše" aby četla "Zdeňka Jaroše" a změna se stále nekoná :(
Huawei P20 Pro, Android 8.1
freewall
 
Příspěvky: 119
Registrován: 22 črc 2014 14:56
Bydliště: u Kladna

Re: TTS hlas pro Android Acapela

Příspěvekod freewall v 04 čer 2017 18:25

vovi píše:Nevím, jen hádám (sám zvuk z Prima přes BT nepoužívám), ale zkusil bych nastavit v SYS.TXT v sekci [android] položku s audio stream na nulu (defaultně je tam, myslím, čtyřka):
Kód: Vybrat vše
[android]
;select audio stream ; 0-STREAM_VOICE_CALL, 1-STREAM_SYSTEM, 2-STREAM_RING, 3-STREAM_MUSIC, 4-STREAM_ALARM, 5-STREAM_NOTIFICATION
navigation_audio_stream=0

Pak by se to teoreticky mělo chovat jako při hovoru a cpát tedy zvuk pouze do BT zařízení.


Ještě snad, že k dokonalosti (v mém případě) je lepší, když se místo nuly zapíše "1" - při jedničce je slyšet hlas při bluetooth ale i možnost hlasitě jen v telefonu, když mám BT vypnuté. Pokud zapíši "0", tak hlas funguje jen při spuštěném BT
Huawei P20 Pro, Android 8.1
freewall
 
Příspěvky: 119
Registrován: 22 črc 2014 14:56
Bydliště: u Kladna

Předchozí

Zpět na Hlasy TTS pro Primo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník