Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

sys.txt

sys.txt

Příspěvekod vu5936 v 04 dub 2013 15:09

Ahoj, snažím se sžít s Androidem s rozlišením 1280x800 a upřímně, nějak mi to ukuchtěné rozlišení jde proti srsti.

Rád bych požádal o radu. Mám nastaveno zobrazení názvů ulic v mapě, ve směru ulic, bez bublin. Potřeboval bych zvětšit velikost fontu. Snažil jsem se to změnit zápisem roadsign_lines_per_screen=30, ale ať nastavím jeho hodnotu jakkoliv, tak je velikost fontu stále stejná.
Funguje vám tento zápis na Androidu a nebo je chyba někde u mně (např. v AriNe skinu, který umožňuje nastavení barviček fontů a tím zrušil nativní ovládání přes sys.txt)? Děkuji.
vu5936
 
Příspěvky: 417
Registrován: 18 črc 2010 19:01

Re: sys.txt

Příspěvekod fmilan v 04 dub 2013 15:42

To co máš je: "roadsign_lines_per_screen=15 ; (30=default) max. počet jmen silnic na obrazovce"
To co chceš je:

Kód: Vybrat vše
[interface]
mapfontscale=xxx

xxx = % základní velikosti fontu (např.150 = 150%)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1987
Registrován: 10 bře 2009 17:22
Bydliště: Blansko

Re: sys.txt

Příspěvekod vu5936 v 04 dub 2013 16:04

Děkuji, to je přesně ono.
Hodnoty 100+ pro zvětšení fontu fungují správně. Jenom pro doplnění, pokud by někdo chtěl font zmenšit a zvolil hodnotu menší než 100, ať už dvoucifernou a nebo doplněnou nulou zleva na trojcifernou, tak Primo při startu spadne.
vu5936
 
Příspěvky: 417
Registrován: 18 črc 2010 19:01

Re: sys.txt

Příspěvekod amatér v 04 dub 2013 20:18

Pánové, ono je to trochu jinak, ale když vám to funguje tak jak píšete, nebudu vás přesvědčovat.
viewtopic.php?p=85161#p85162
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11132
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: sys.txt

Příspěvekod vu5936 v 04 dub 2013 22:17

Tvůj příspěvek jsem si našel, než jsem položil svůj dotaz, protože mi funguje oproti popisu odlišně. Zápis
Kód: Vybrat vše
[interface]
mapfontscale=xxx
opravdu ve 3D funguje, ale zvětšuje font až od hodnoty 200.

Shrnutí mých zkušeností:
- Při hodnotě 100 je velikost fontu zhruba poloviční oproti defaultní hodnotě bez zápisu.
- Hodnota 200 mi připadá jako 100% defaultní hodnoty.
- Velikost fontu se zvětšuje až při hodnotě 200+
- Při hodnotách 99- či 099- primo při bootu spadne.
Zápis ovlivňuje jak zobrazení ve 2D, tak ve 3D.

Při tomto zápisu s různými hodnotami jsem nepostřehl žádnou viditelnou změnu.
Kód: Vybrat vše
[3d_config]
roadsign_lines_per_screen=30
Odzkoušeno s verzí Primo 9.6.7.281004
vu5936
 
Příspěvky: 417
Registrován: 18 črc 2010 19:01

Re: sys.txt

Příspěvekod vu5936 v 09 dub 2013 09:21

Mám špatnou zkušenost s fungováním zápisů v sys.txt, které se týká zobrazování počtu bublin radarů na horizontu.
Domnívám se, že níže uvedené zápisy na Androidu nefungují korektně (zobrazování POI jsem ještě nezkoušel):
Kód: Vybrat vše
[3d]
usepolyfarroads=0
max_pois=7
max_pois_on_horizont=5
max_speedcam=7
max_speedcam_on_horizont=5

Máte někdo s těmito zápisy na Androidu lepší zkušenost?
Tušíte někdo, co dělá zápis usepolyfarroads=0, který je v každé Thin instalaci?
vu5936
 
Příspěvky: 417
Registrován: 18 črc 2010 19:01

Re: sys.txt

Příspěvekod Jasper v 09 dub 2013 11:28

Já to řeším tímto: viewtopic.php?p=88734#p88734 ;)
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2519
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: sys.txt

Příspěvekod fmilan v 09 dub 2013 20:57

@ vu5936:
S tím zvětšováním to není tak jednoduché. Záleží na rozlišení. Na 480x320(272) mě stačí hodnota 120-130, na 800x480 mám 250.
Taky defaultní "velikost písma" se mi na obou rozlišeních liší. Je to možná dané tím, že (například) font 16 je stále velikost 16 a proto je asi (u mě) na větším rozlišení menší.

@ amatér:
To mě fungovalo u iGO8, ale u Prima ne. Tam mi funguje i ve 3D mapfontscale.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1987
Registrován: 10 bře 2009 17:22
Bydliště: Blansko

Re: sys.txt

Příspěvekod amatér v 09 dub 2013 21:12

:D Tak to je pro mne dost zajímavá informace, já to na základě této diskuse zkoušel a pro PRIMO mi tyto zápisy nefungují vůbec.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11132
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: sys.txt

Příspěvekod fmilan v 09 dub 2013 22:12

Takže taky změna :o
Ono to funguje:
mapfontscale=150

obr_03.jpg

bez zápisu

obr_04.jpg


Jenže: pouze u winCE. U Androidu to nežere i u mě. Automaticky jsem to přehrál do sysu z P2.4 (a spokojen s velikostí fontů dále neřešil) v domění, že problematika je tatáž.
Jak vidno, opět není.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1987
Registrován: 10 bře 2009 17:22
Bydliště: Blansko

Další

Zpět na Úpravy SYS.TXT

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník