Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGO Primo 2 pro Android

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: iGO Primo 2 pro Android

Příspěvekod peter63 v 22 srp 2013 12:35

Tak ja vychadzam zo skusenosti z wm. Ked som isiel cez tunel, tak som mal 0 satelitov. To ale nie je podstatne. Momentalne ma viac zaujima TTS hlas. Strucne nastavenie mi max vyhovovalo az na ten zjazd z dialnice. Fakt som nepochopil preco je to tak nastavene. Predsa je logicke ohlasit aspon km pred zjazdom a nie 300m ked to uz clovek tazko dobrzdi.
Xiaomi Mi2S
peter63

Příspěvekod amatér v 22 srp 2013 13:31

peter63 píše: Predsa je logicke ohlasit aspon km pred zjazdom a nie 300m ked to uz clovek tazko dobrzdi.

Toto je argument, který zbožňuju. Auto řídí řidič, nebo navigace? Existují na dálnicích směrové tabule? ...
Aby hlas fungoval, a mohla se v něm provádět různá nastavení stálo to nejen mne, ale spoustu dalších lidí (josef.r, dráček, ...) spoustu času a práce. Opravdu nejde upravovat to podle přání jednoho každého.
Vím, kde to nastavit, ale nezveřejním to. Ne proto, že si chci hrát na pana tajemného, prostě proto, že bych potom ztratil kontrolu a možnost reagovat na podnětné návrhy k úpravě hlasu jako celku.
Takže se na mne zlobte, pokud chcete, ale možností nastavení hlasu Zuzana je dost, každý si může vybrat to co mu vyhovuje více, nebo méně, ale na tento podnět nebud reagovat stejně tak, jako třeba na tento:
viewtopic.php?f=92&t=2673&hilit=d%C3%A9lka+v%C4%9Bt&start=420#p88259

Všechna nastavení mají své náležitosti, a jsou navzájem provázaná.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod peter63 v 22 srp 2013 19:15

Rozhodne sa na teba nehnevam a ani nechcem ziadny navod ako si to sam upravit. Odviedol si skvelu pracu a za Zuzanu som vdacny. Moj argument vychadzal z dlhorocnej skusenosti s roznymi navigaciami kde sa upozornenie na odbocenie z dialnice zvyklo davat 1 az 3km pred zjazdom. Bez urazky, ale naco mam cumiet na tabule ked mam navigaciu, kt. ma upozorni. Ani na navi nemusim cumiet. Hlasova navigacia ma upozorni, ze bude zjazd a tak sa nebudem hrnut do ziadneho predbiehania a pripravim sa. 300m je fakt malo hlavne ked niekedy uz clovek musi ist v pravom odbocovacom pruhu. Nejde mi o stav este z Igo 6 ked baba nezavrela hubu celu cestu. Strucne nastavenie je uplne idealne. Az na tu dialnicu. Ak to nezmenis, tak to proste bude ako to je. Nic sa nedeje. Spytal som sa, dostal som odpoved :D. Stejne dik za ten parameter do sys.txt :beer:
Xiaomi Mi2S
peter63

Příspěvekod amatér v 22 srp 2013 22:09

Jenže já stále nechápu o čem je řeč. Syntaxe hlasu je pro hlášení na dálnici:

- při volbě "Délka vět" - "Dlouhé" čtyři hlášení
první - 3 km před manévrem, druhý - 1 km před manévrem, třetí - 300 m před manévrem, čtvrtý - 0 m

- při volbě "Délka vět" - "Stručné" tři hlášení
první - 1 km před manévrem, druhý - 300 m před manévrem, třetí - 0 m

Podotýkám, že pražský okruh, není dálnice!
amatér
Moderátor

Příspěvekod peter63 v 23 srp 2013 05:33

Práve sme odhalili problém. Hlásenie 1km pred zjazdom by malo byť aj na rýchlostných silnicich (neviem ako sa to označuje slovensky) ako je pražský okruh alebo R10. Proste všade kde je povolená rýchlosť 130.
Xiaomi Mi2S
peter63

Příspěvekod amatér v 23 srp 2013 06:32

Dobrá tak jinak, až přijdeš na způsob jak nastavit hlášení o změně směru jízdy na základě rychlostních limitů na silnici, dej mi vědět a já to přepracuji. Zatím mám možnost chytit se pouze údajů dálnice / ostatní silnice.

Jediná možnost, která mne zatím napadá je přidání tlačítka do navigační obrazovky, kde by bylo lze přepínat tato hlášení manuálně bez potřeby proklikávání v menu.
amatér
Moderátor

Příspěvekod peter63 v 23 srp 2013 08:26

Aké typy ciest sú v primo definované? Myslím z pohľadu hlasu. Berie to z global.cfg ?
Xiaomi Mi2S
peter63

Příspěvekod amatér v 23 srp 2013 09:36

:?: psal jsem dálnice / ostatní silnice, myšleno ostatní silnice = vše co není dálnice. Z global_cfg se toho bere dost, ale zrovna tohle je z mapy.
Jak jsem psal přidej si tlačítko do navigační obrazovky, stačí jen využít definice ze souboru setting.ui
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

<element_template et_sound_settings_verbosity>
<SLIDER r2l_invert=1 class="listitem rotate" value="Verbose|0|Compact|1|Minimal|2" valuemodel="sound.voice.verbosity_level" enable=%*.enabled>
<TEXT text=%*.text>
</SLIDER>
</element_template>

<layer ui_SettingSound z=160>
<DIV class="list">
<SPRITE class=list_panel>
<LIST2 lst_lmSoundSettingList class="list_control" TEMPLATE_TYPE_MODEL="*.type" SMOOTHSCROLLING >
<LISTMODEL listmodel="ui.soundSettingList" element_template="et_sound_settings"/>
<VSMARTSCROLL>
<WHEEL>
<BUTTON class="btn_scrollup list">
<BUTTON class="btn_scrolldown list">
</LIST2>
</DIV>
amatér
Moderátor

Příspěvekod peter63 v 23 srp 2013 12:20

To znamena, ze cele tie roky na rychlostnych komunikaciach (konecne som si spomenul na nazov :) ) ma Igo a neskor Primo upozornovalo az 300m pred zjazdom? To je fakt vtipne. Aspon, ze to viem :zed:
Xiaomi Mi2S
peter63

Příspěvekod SvoDa v 23 srp 2013 12:28

celé ty roky, které máš pravděpodobně na mysli, nebyl k dispozici TTS hlas, ale hlas "normální" => bez oznamování názvů ulic (v iGO8 s .csv soubory, v Primo s .lua soubory) a tento hlas se chová (případně edituje) jinak.
Každý holt musí používat to, co mu vyhovuje, nebo co si je schopen přizpůsobit.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Android