Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGO Primo 2 pro Android

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: iGO Primo 2 pro Android

Příspěvekod luboz v 01 srp 2012 11:48

Neviem preco to potrebuje vu5936, avsak uvazoval som mat sucasne starsie MyWay (Skin motoGiS sa mi bezkonkurencne najviac paci) a sucasne mat aj nove primo. A jeden z problemov je napr to ze languages nie je rovnake a podobne. Samozrejme by som musel zmenit package jednoho z apkciek, aby to bolo mozne. Ale to je nepodstatne, mam ine veci na praci, toto bola len uvaha.

Co sa tyka screenshotov, pokial mas sys.txt vygenerovany Thinom 1.0, tak screenshoty idu do adresara iGO na sdkarte. Pokial to chces do dakeho podadresara, tak si ho tam musis vytvorit.
Zapis vyzera takto:
Kód: Vybrat vše
screenshotfilename="android_linked_root/img_%02d.jpg"

Ak to chces do adresara captures, tak si ho v iGO zaloz a zmen sys.txt nasledovne:
Kód: Vybrat vše
screenshotfilename="android_linked_root/captures/img_%02d.jpg"
luboz

Příspěvekod vu5936 v 01 srp 2012 11:48

Guláš není potřeba :)
Já mám osobně dva praktické důvody:
1. v dobách PDA s WM byla práce na externí kartě pomalá. Proto bylo výhodné mít aplikaci ve vnitřní paměti a obsah na kartě. Tak nějak to podvědomě cítím i tady.
2. důvod ryze praktický. Nevím, jak na jiných zařízeních, ale na mém je po připojení kabelem k počítači odpojený svazek externí karty a Android se na ni nedostane. Zatímco na počítači mám přimapovanou jak interní, tak externí kartu. Pokud tedy z počítače něco poedituji na externí kartě, musím pokaždé odpojit kabel, aby si Android přimapoval externí kartu a pak jsem mohl spustit Primo a vidět výsledek. To je docela otrava, nehledě k už částečně vyviklanému konektoru po týdnu provádění těchto harakiri. Řešením je tedy pořád jenom interní karta, která je vidět jak s připojení kabelu, tak i bez, ale tam mám zase málo místa. Brutálnějším řešením je v systému permanentně zrušit mapování interní paměti a nahradit ji na externí kartou, ale telefon nechci zatím rootovat.
vu5936

Příspěvekod vu5936 v 01 srp 2012 11:52

Ano, přesně tak. Luboz uvedl ještě třetí důvod. Pokud je potřeba mít více současně fungujících verzí Prima na jednom zařízení, obsah adresářů v contentu, který mají vazbu na konkrétní verzi Prima, by se ve společném contentu mezi verzemi tloukl.
vu5936

Příspěvekod maca-21 v 01 srp 2012 17:11

Prosímvás dá mi někdo kompletní návod včetně zápisu do sys na Samsung S2?? Jsem s těch různých rad a příspěvků nějaký zmatený vyzkoušel jsem kde co a nejede a nejede a času co jsem u toho strávil!! :oops: Mám Samsung galaxy S2 Android 2.3.5 Verze ROM I9100XXKI4. Děkuji za každou radu....
maca-21

Příspěvekod vu5936 v 01 srp 2012 17:17

Ach jo. A to má tohle vlákno jenom 10 stránek...
vu5936

Příspěvekod maca-21 v 01 srp 2012 17:59

Ach jo sice 10stránek ale žádný kompletnní jasný návod aby člověk mohl podle toho mohl rozjet Primo. Stále jen odkazy někam ten napíše v sys má být tohle nejede to za chvílku další jiná rada je to špatně správně je tohle atd atd. To je takový problém dát vše přeseně do jednoho příspěvku co je potřeba na určitý telefon v tomto případě na S2 a je to. Příjde mi, že spousta lidí si zde hraje na vědce a nic víc, spousta příspěvků na 10 stránek ale člověka to zmate a nic víc!! Je to můj názor asi se to nebude líbit ale já to tak vidím... :| :|
maca-21

Příspěvekod SvoDa v 01 srp 2012 18:11

Ach jo, já Android nemám, ale když tu čtu nářky a především požadavky na jasné návody, vzpomínám si na dobu, kdy se objevilo iGO8 a pak Amigo a pak Primo pro WinCE.

Vše se vyvíjí, průkopníci testují, je vidět, že zprovoznit to na různých přístrojích není snadné, možná složitější jak u zmiňovaného WinCE, však tu již amatér napsal, že je to větší duchařina, než u WinCE a vu5936 to jen potvrzuje.

Krom toho, Primo pro Android, jak jsem tu zaregistroval, se objevilo teprve před pár dny, tak jakýpak kompletní, jasný a stručný návod, a ještě k tomu pro různá zařízení, by se tu v této chvíli asi našel ?
Vždyť o Primo pro WinCE se tu diskutuje už 4 a půl roku a ještě jsou na některých přístrojích problémy dodnes :!:

Někteří stále zapomínají, že toto fórum je diskusní a ne oficiální technická podpora či HelpDesk výrobců a poskytovatelů :!: :roll:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Mender v 01 srp 2012 18:43

maca-21 píše:Prosímvás dá mi někdo kompletní návod včetně zápisu do sys na Samsung S2?? Jsem s těch různých rad a příspěvků nějaký zmatený vyzkoušel jsem kde co a nejede a nejede a času co jsem u toho strávil!! :oops: Mám Samsung galaxy S2 Android 2.3.5 Verze ROM I9100XXKI4. Děkuji za každou radu....

Není to tak složité.

- Stáhni si verzi iGO Primo Thin 1.0 - určitě ji vygoogluješ + mapy
- Zip prima si rozbal v PC
- Vše nakopíruj do telefonu na SDCARD - adresář v němž vše bude se musí jmenovat iGO
- mapy nakopíruj do příslušného adresáře v content/map
- totéž mužeš udělat s 3D budovy=content/building, body zájmu=content/poi, radary=content/speedcam - určitě je vygooglíš.
- pokud by v adresáři content/lang nebylo nic nebo bez češtiny, musíš nějakou stáhnout a nakopírovat sem
- pokud by v adresáři content/voice nebylo nic nebo bez češtiny, musíš nějakou stáhnout a nakopírovat sem
- v telefonu spusť aplikaci iGO????.apk ( ??? může být cokoli - podle toho co stáhneš )
- aplikace se naistaluje
- nainstalované iGO spusť a proveď úvodní nastavení - aplikace bude doleořezaná
- otevři soubor sys.txt který je v adresáři iGO a uprav ho takto

a- pokud chceš stavovou lištu vidět:

[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="800_480:800x445/480x765"

b- pokud ji tam nechceš tak takto:

[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="800_480:800x480/480x800:fullscreen"

Je to stručný návod, ale snad ti pomůže :-)
Mender

Příspěvekod vu5936 v 01 srp 2012 19:23

Dobře, Mender to sem napsal a snad to někomu pomůže. Věz maco-21, že podobný, možná i trochu podrobnější návod jsem měl napsaný už před týdnem. Těsně před publikováním jsem ho smazal, protože mi to osobně přišlo už za hranou. Ze stejného důvodu, jako sem dávat linky na stažení licencovaného SW a nebo tu z toho dokonce udělat warezovskou studnu. Pokud se takto chovají na jiných fórech, je to volba jejich přístupu. Pokud si ale někdo dá sám práci a pak se zadrhne na nějakém konkrétním dílčím problému, je tu hodně ochotných lidí, kteří pomohou s řešením.

Je to přesně tak, jak píše SvoDa. Primo pro Android vyšlo v neděli 22.7. Od té doby se s tím každý pere jak umí a rychlostí, jakou stačí. On totiž není problém v Primu, ale v Androidu, resp. spíše v obou naráz. V každé verzi se Android v určitých detailech chová trochu jinak, na každém zařízení je implementovaný trochu jinak, jsou jiné jmenné konvence cest do FS a jsou rozdíly mezi odemčeným a zamčeným zařízením. Pokud někdo nedrží v ruce současně více různě se chovajících zařízení, tak se s ostatními i těžko domlouvá, protože tatáž věc se stejně jmenuje, ale jinak chová, a je to občas jako jeden vo voze a druhej vo koze.

Takže maco-21, prosím čti, uč se z objevů ostatních, jako my všichni tady a pak to zkus sám. A až se zasekneš na něčem konkrétním, tak to přesně popiš a mrkneme se na to. OK?
vu5936

Příspěvekod mikels v 01 srp 2012 20:26

Po dlouhé době Vás tu všechny zdravím.. jen dotázek vše jede oko ale jediný co mi nejde je aktivování klávesnice. musím vyhledávat místo na mapě než aby mi to šlo zadat. Někdo se s tímto setkal??
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
mikels
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Android