Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGO Primo 2 pro Android

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Přenesení složky 'content' na paměťovou kartu

Příspěvekod vu5936 v 31 črc 2012 22:43

Současné verze instalátorů Prima neumožňují umístění aplikace jinam, než do složky /sdcard/iGO. To je v drtivém případě všech zařízení interní paměť, kde není místa nazbyt.

Následující zápisy do sys.txt umožní přesměrovat nejobjemnější složku 'content' na paměťovou kartu (díky utcvitas z 4PDA za námět!):
[folders]
has_secondary_root=0
linked_root_list="/sdcard/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO"
content="/mnt/sdcard/external_sd/iGO/content"

Pár upozornění:
1. V Linuxu se cesty uvádí se standardním lomítkem /, nikoliv s windowsovským obráceným \.
2. Linux ve filesystému rozlišuje v názvech velká a malá písmena, takže názvy musí být uvedeny přesně.

-- EDIT --
Po pár dalších zkouškách jsem zjistil, že záleží, jestli je zařízení rootované nebo není. Pokud není, výše uvedený zápis nemusí fungovat. Adresář sice existuje, ale není přístupný. V tom případě použijte tento zápis:
[folders]
has_secondary_root=0
linked_root_list="/sdcard/iGO /mnt/sdcard/iGO /ext_card/iGO /mnt/ext_card/iGO"
content="/mnt/ext_card/iGO/content"
Červeně označený adresář je platný pro zařízení Sony Xperia Sola. Pro vaše zařízení se může lišit. Nahraďte tedy červeně označený řetězec cestou k externí kartě, podle syntaxe použité výrobcem pro vaše zařízení.
Naposledy upravil vu5936 dne 31 črc 2012 23:36, celkově upraveno 5
vu5936

Re: iGO Primo 2 pro Android

Příspěvekod vu5936 v 31 črc 2012 22:53

amatér píše:Primo pro Android je ještě větší duchařina, než Primo pro WinCE.

Zdá se, že silně záleží na verzi Andridu a jeho implementaci výrobcem. Mezi implementacemi různých výrobců jsou obrovské rozdíly. Co funguje na jednom zařízení, nemusí fungovat na druhém. Já jsem si takhle vylámal zuby na tabletu s ICS 4.0.3, kde sice není problém dosáhnout fullscreen, ale spodní Android bar je stále navrchu a nedá se ho zbavit.
Android je díky roztříštěným implementacím prostě bastl a slátanina, i když uživatelsky navenek působí roztomile a dodává nadšencům pocit svobody. Tohle žádný multi-zip nevyřeší.
(Prosím nerozpoutávat žádný flame, toto je jenom svobodné vyjádření mého názoru.)
vu5936

Re: Přenesení složky 'content' na paměťovou kartu

Příspěvekod luboz v 01 srp 2012 05:46

2 vu5936: Nasledovne vyjadrenie nemam pre primo overene, takze to ber len ako moj zatial neovereny nazor . Pre predchadzajuce iGO Myway to ale plati, tak predpokladam, ze to plati aj tu.
Pre moje buildy - oznacene ako "Thin" by malo byt mozne umiestnit adresar iGO aj na externu sdkartu.
Cely proces hladania adresara iGO sa vykonava pri prvom spusteni iGO (alebo po vymazani udajov aplikacie v sprave aplikacii androidu).
Je to vtedy, ked iGO pise "Instalujem iGO..." a vykona ho na zaklade toho, ci je nativna kniznica libigo_jni.so natiahnuta v pamati.
Pokial nieje, spusti instalacnu metodu, ktora ma viac metod na hladanie adresara iGO. Jeden z nich je hladanie adresarov uvedenych v linked_root_list zo sys.txt (ale ten z apk!). Ked adresar iGO najde, pokracuje dalej a to okrem ineho vytvaranim symbolickych liniek smerom na sdkartu. Napr android_linked_root ukazuje prave na adresar iGO na sdkarte.
Cize ak je adresar iGO umiestneny na externej sdkarte uvedeny v linked_root_list, tak to na 99,99% musi fungovat. Nutne ale je, aby bol adresar iGO v systeme iba raz (teda minimalne vramci prehladavanych miest), v opacnom pripade nie je zabezpecene, ze iGO najde prave ten chceny adresar iGO!!!
Pokial mate zariadenie kde je externa sdkarata pripojena inde ako je v linked_root_list uvedene, dajte mi vediet (idealne cez sukromnu spravu), aby som to pre nasledovny build tam pridal.

Nechapem ako si dosiel na to ze niektore zapisy do sys.txt funguju len na rootnutych telefonoch! Tomu neverim. Skor ide o to, ze original verzia (co je NavGear.apk a nie iGOPrimo) ma ulozeny sys.txt ako aj dalsie veci v internom ulozisku (/data/data/com.navngo.igo/javaclient/) kde sa bez roota nedostanes. Prave toto riesi moj Thin build, kde su tieto veci presunute (linknute) na sdkartu.
V prvom pripade sa cely sys.txt ulozeny v %sdcard%/iGO ignoruje!

A este doplnim upozornenie. V pripade pouzitia Thin buildu nemazte adresar save ani ine presunute adresare, ale v pripade potreby zmazte len obsah adresara. V opacnom pripade sa iGO moze chovat zvlastne, napr pri kazdom spusteni budete znovu prevadzat uvodne nastavenie.
Riesenim je napr. odinstalovanie a opatovne nainstalovanie apk alebo zmazanie udajov aplikacie iGO v spravcovi aplikacii androidu. V oboch pripadoch sa pri dalsom spusteni iGO spusti jeho instalacna rutina, ktora zalozi chybajuce adresare.

A este poznamka k predchadzajucemu prispevku, z toho co som cital (nemam na com overit), tak fullscreen je skutocny fullscreen len pre zariadenia, ktore nemaju sw tlacidla. Cize inak povedane, pouzije len plochu urcenu pre hornu notifikacnu listu. pokial je dole lista obsahujuca sw tlacidla, tak tieto ostavaju viditelne a pozor, adekvatne treba zmensit zapis screen_xy, nakolko pre iGO nie je dostupna cela plocha LCD.

vu5936 píše:Současné verze instalátorů Prima neumožňují umístění aplikace jinam, než do složky /sdcard/iGO. To je v drtivém případě všech zařízení interní paměť, kde není místa nazbyt.
...

2 amater: To co som uviedol sa mi zda ako najuniverzalnejsie riesenie platne pre vacsinu zariadeni (samozrejme od 800x480 hore). Kto ma specificke zariadenie alebo chce "fullscreen", tak si len v sys.txt zmeni screen_xy.
amatér píše:Se zápisy do sys.txt a multimode.ini, je to dost divné.
luboz

Příspěvekod a.mroz v 01 srp 2012 08:37

Zatim me uchvatil skin na Primo droida dimkaWA P153 default. Nasel jsem v menu dokonce i hlasove cteni casu a vzdalenosti do cile.
--=MIO C520=-- My Flash Disk iGO8 8.3.2.64873, Na SDHC 8GB
iGO8 8.3.4.102680, GJ_6..a vejs, mapy TA a Navteq.
HTC Desire S android 2.35 iGO NavGear 9.6.7.235654
a.mroz

Příspěvekod a.mroz v 01 srp 2012 08:52

Luboz chci se te zeptat pac me to vrta hlavou ja mam nerootnutej telefon HTC Desire S a s verzi thin 0.5 me primo zapis c sys.txt ignorovalo konkretne zapis na zobrazeni tlacitka zpet a dalsi. Myslis ze to byla nejaka nahoda nebo zalezitost jen meho telefonu? S verzi thin1.0 uz problem nemam a vse funguje perfektne.
--=MIO C520=-- My Flash Disk iGO8 8.3.2.64873, Na SDHC 8GB
iGO8 8.3.4.102680, GJ_6..a vejs, mapy TA a Navteq.
HTC Desire S android 2.35 iGO NavGear 9.6.7.235654
a.mroz

Příspěvekod Mender v 01 srp 2012 09:43

a.mroz píše:Zatim me uchvatil skin na Primo droida dimkaWA P153 default. Nasel jsem v menu dokonce i hlasove cteni casu a vzdalenosti do cile.

Ahoj - jak se to nahazuje? Někde jsem si sosnul zip v němž je adresář ui_igo9. To se hodí do data.zipu??
Mender

Příspěvekod amatér v 01 srp 2012 09:49

Lidi, to máte z toho, někde jsem to sosnul. To nestačí, je potřeba se se vším nejprve seznámit
Kód: Vybrat vše
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=358418&view=findpost&p=14628529

iGO Primo 2012 - [Android OS] > str. 65 > post.#1287
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod Mender v 01 srp 2012 10:17

Jo jo máš pravdu. Normálně takto nepostupuju, ale nebyl čas na nějaké googlení. Večer bych se k tomu určitě propracoval :-)
Mender

Příspěvekod vu5936 v 01 srp 2012 10:38

@ luboz
Díky moc za podrobné vysvětlení a za tvoji práci na androidních aplikacích, nejenom na instalátorech Primo!!

Moje stávající konfigurace: Testy dělám na nerootnutém zařízení. Adresář s aplikací mám v interní paměti v cestě /mnt/scard/iGO. Instalaci jsme provedl přes instalátor ve verzi Thin 1.0, který funguje správně a sys.txt na interní kartě funguje také správně. Původní instalační NavGear.apk ani Arimiho výtvory pro jednotlivá rozlišení nepoužívám, právě kvůli cestám. Jestli funguje iGO i z jiného druhu paměti jsem nezkoušel, protože na fóru 4PDA Arimi stále dokola opakuje, že instalace má být v /scard/iGO. Bral jsem to jako danou věc, kterou nemá důvod zpochybňovat a sám bych to tam umístil taky. Externí karta se na mém zařízení připojuje jako /mnt/ext_card.

Cíl mého snažení: Chtěl jsem, stejně jako na verzi pro WM dosáhnout, aby byla složka content roztržená. Instalace iGO a základní adresáře content měly zůstat v tradiční cestě /mnt/scard/iGO. Nejobjemnější a na instalaci nezávislé složky building, dem, map, poi (pro které jsou zatím známé zápisy pro přesunutí) a ideálně i další mapový obsah, pokud se objeví další zápisy, měly být umístěné na externí kartě.

Zjištění: Uživatel utcvitas na 4PDA uvedl jako funkční zápis content="/mnt/sdcard/external_sd/iGO/content". To bylo částečné řešení mého snažení. Proto jsem po několika dnech po instalaci (tj. po pohledávání instalátorem Thin)) založil v rootu externí karty adresář iGO/content, což je u mne úplná cesta /mnt/ext_card/iGO/content. Při testech ale Primo nevidělo obsah. Ve file manažeru jsem zjistil, že cesta /external_sd/iGO/content existuje, ale pod ní už nejsou vidět další podadresáře. Usoudil jsem, že pokud je, patrně z důvodu rootnutého telefonu, nevidím já, nevidí je ani Primo. Pokud jsem šel cestou /ext_card/iGO/content, viděl jsem vše až na úroveň souborů. Změnil jsem tedy zápis na content="/mnt/ext_card/iGO/content" a to už fungovalo i v Primu. Výsledek byl můj post výše. Večer to ještě ověřím na rootnutém tabletu, kde se ext_card jmenuje zase nějak úplně jinak.

Řešení je fajn, ale stále jenom částečné. Na to, jak přinutit Primo, aby našlo cesty k přesměrovaným adresářům building, dem, map, poi, aniž bych musel přesměrovávat celou složku content, jsem zatím nepřišel. Syntaxe zápisů z WM je stále stejná (ověřeno), cesty mám také správně (analogicky k řešení pro content - myslím si já) a s právy uživatele jejich obsah vidím. :(
vu5936

Příspěvekod amatér v 01 srp 2012 11:16

Chlapci začínám v tom mít trochu guláš. Mám telefon bez rootu os Android 2.3.3, koupil jsem 32 GB mini SD na ní nakopíroval složku iGO s celým obsahem a provedl instalaci, pokud se pomocí TC podívám na cestu vidím /mnt/sdcard/iGO, do content mohu přidávat co je mi libo. Proč tedy potřeba dělit content?
Jediné, co mi nefunguje je zápis pro ukládání snímků do složky v iGO (mám ale pocit, že je to tak, jak to ostatním funguje), ale to neřeším, snímky mohu pořizovat pomocí No Root Screenshot It.
Kód: Vybrat vše
[folders]
linked_root_list="/mnt/sdcard/iGO"

[interface]
capture_to_jpeg=1

[debug]
screenshotsavecameraini=0
screenshotfilename="/captures/ecran_%02d.jpg"
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

PředchozíDalší