Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Příspěvekod thomason2222 v 13 bře 2011 08:17

kdy to hlásí Éská Skalice, a kdy Česklá Skalice, ještě jsem totiž nepřišel na způsob jak tato slova upravit v souhrnu trasy, ale při navigování by výslovnost již měla být správná. (pokud někdo zaznamenal špatné Č při navigování/simulaci, potřebuji popis místa, kde?)
Hlásí to již při souhrnu trasy
Goclever 4390t,skin Tomsoft,Nová Zuzka,mapy NQ 2011 Q4
Obrázek
thomason2222

Příspěvekod SvoDa v 13 bře 2011 08:27

amatér píše:třída 17 listopadu - opraveno (tedy doufám, nevím kde to hledat, nemohu tudíž odzkoušet)

V Olomouci to hlásí do ulice jedna sedmého listopadu.Údaj na mapě NQ i v itineráři je ve tvaru "17. Listopadu". Při hlášení přehledu trasy to však hlásí "sedumnáctý listopadu" :?

V hlasu ( v config_transforms.lua souboru je napsáno {L"třída 17. Listopadu",L"třída sedmnáctého listopadu"} ale ne všechny tyto číslovkové ulice jsou uvozeny slovy třída nebo náměstí, ale jen číslovka + datum
Máš sice samostatně přeloženy" pořadové číslovky, ale ne ve spojení s měsícem v roce, aby to tvořilo datum. Totéž se týká v Olomouci např i i ulic 28. Října a 8.Května.
ještě Jiřího Z Poděbrad to hlásí jako Jiřího zet Poděbrad.
Václava III. to hlásí jako Václava í í í a ještě bych se přimlouval za ulici švajcerova.

Čili by tam mělo být
Kód: Vybrat vše
{L"17. Listopadu",L"sedmnáctého listopadu"},
{L"28. Října",L"dvacátéhoosmého října"},
{L"8.Května",L"osmého května"},
{L"Schweitzerova",L"švajcerova"},
{L"(.*)Z[ ](.*)",L"%1 z %2"},
{L"Václava III.",L"Václava třetího"},

když jsem si to ale doplnil, neslyšel jsem nic, asi se špatně zapakoval ten .lua. Povedlo se to až napotřetí a ještě jsem musel udělat HR šochtle, jinak se názvy ulici vůbec nehlásily, ale jen vzdálenosti a směry.
Dělám to tak,že buď otvírám soubor přímo v zipu poklikem v TC, po editaci uložím, čímž se soubor v .zip aktualizuje nebo soubor vytáhnu, edituji, uložím a vrátím nakopírováním zpět. Tyto dva postupy editace a zapakování do .zip souborů u těchto dekomprimovaných souborů např.v branding.zip mi problémy nikdy nečinilo.

Výše uvedené zápisy (všechny) jsem odzkoušel a fungují ;) čili je lze rovnou použít.
V souhrnu trasy,. jak píšeš to čte Zuzka opravdu jinak (sedmnáctý místo sedumnáctého, rósveltova místo růzveltova, schvejtzerova místo švajcerova), při navigování je to OK
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 13 bře 2011 11:37

U těch číslovek je to zajímavé, pokud tam bylo pouze :
{L"(.*)1[. ](.*)",L"%1 prvního %2"},
....
....

číslovky v názvech ulic to četlo správně. Pak jsem ale narazil na problém v výslovností u náměstí, třída, alej a doplnil jsem tedy:
{L"alej 17. Listopadu",L"alej sedmnáctého listopadu"},
{L"třída 17. Listopadu",L"třída sedmnáctého listopadu"},
{L"náměstí 28. Října",L"náměstí dvacátéhoosmého října"},
{L"náměstí 14. Října",L"náměstí čtrnáctého října"},
{L"náměstí 25. Března",L"náměstí dvacátéhopátého března"},
...

V tomto případě to začalo číst správně číslovku i zde, ale to právě rozhodilo správnou výslovnost u prostých ulic. To jsou věci.
Takže pokud se doplní náměstí, třída, alej... s číslovkou musí se doplnit i ulice :roll: s číslovkou. Zkuste ulici 8. května, 8. května totiž v názvech náměstí, třída, alej... zatím není, a tak ji Zuzana přečte správně pouze z příkazu {L"(.*)8[. ](.*)",L"%1 osmého %2"},.
amatér
Moderátor

Příspěvekod Miroš v 13 bře 2011 12:37

U nás v Podbořanech - 29.srpna čte dva devátého.

PS. na to Č (Vol. Čechů) si Zuzka dává obzvláště záležet :) , paráda.
Mio C520FT, iGo Primo 9.6.13.263722 f&a - TTSpro Zuzana spouštěč
MS Lumia 640 LTE W10 a Xiaomi Redmi Note 4 Nougat - Sygic GPS Navigation
Miroš

Příspěvekod Jarouš v 13 bře 2011 14:25

Všichni ti tady píší připomínky k hlasům a protože nemohu nic odzkoušet, tak ti tady alespoň napíšu pochvalu :!:
Mirečku, jseš fakt dobrej!!! ;)
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod amatér v 13 bře 2011 16:19

Ještě jedna prosba, nepište mi chyby na které narazíte do SZ, dejte to rovnou sem. Jsem rád, že se to rozjelo, a na chyby v navigaci upozorňujete, to že se vyskytne chyba je normální, já se za to nestydím. Je to pořád lepší než to, když jsem hlas poslal na zkoušku jen pár lidem, a jediné co jsem se dozvěděl bylo to, že hlas funguje. :lol:
Večer vyvěsím novou úpravu.
amatér
Moderátor

Příspěvekod wine v 13 bře 2011 18:26

Mirku, hlas funguje, akorát furt přepočítává drasu. ;)
Mio C520
Lenovo P780
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
wine
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod agent007 v 13 bře 2011 18:56

amatér píše:
agent007 píše:Mě to zase při jízdě hlásí "jedete po hlavní,po tři sta metrech budete odbočovat na silnici číslo třicátý pátý" a pak ještě jednou "jste na hlavní silnici,odbočte vlevo na silnici třicátý pátý", ale pak"budete odbočovat na silnici R35"=správně.

A místo?

Omlouvám se dojel jsem domů až dnes-trasa Lipník nad Bečvou-Olomouc,přes kruháč na konci Lipníka,od Hranic.
agent007

Příspěvekod amatér v 13 bře 2011 22:29

Tento problém byl způsoben jednou chybějící mezerou a jednou tečkou na nesprávném místě :roll: .
amatér
Moderátor

Příspěvekod rambo v 13 bře 2011 23:34

ot: půjde mi v mé navigaci 320x240 (igo 8.3.4) tento hlas? Díky moc.
IGo 8.3.4.142975
320x240
rambo

PředchozíDalší

Zpět na Hlasy TTS pro Primo