Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Příspěvekod amatér v 11 led 2011 08:15

Stávající phoneme s TTS Nuance nefungují.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod agent007 v 18 led 2011 19:10

Zdravím,přátele rádce.Několikrát se mi stalo,že některé názvy měst Zuzana neumí vyslovit a hláskuje je.Mám poslední GJ skin + lang.Třeba například při cestě do Velkých Karlovic hlásila "jeďte směr V-es.é-té-í-en" nebo při cestě obchvatem kolem Lipníka nad Bečvou hlásí "jeďte směr el-i-pé-en-í-ká nad Bečvou" . To hláskování berte z rezervou,ale tak nějak to vyslovuje.Zajímavé je,že to nad Bečvou vyslovuje dobře.Pak třeba dál směr Olomouc Ok. Kde tyto slova jsou,nebo kde udělali na východě chybu.Díky za radu.
agent007

Příspěvekod amatér v 18 led 2011 19:31

Dost lze vyřešit v rules2.txt
např.:
Vsetín==vsetín
Lipník==lipník

Ze všeho nejlepší je ale používat mapy NQ. Různé výhrady kolem nich, které se objevují, jsou již dávno vousaté a neopodstatněné.
amatér
Moderátor

Příspěvekod agent007 v 19 led 2011 11:27

Díky zkusím pohledat ten soubor.sys a uvidím.Jinak používám mapy od TA s kombinací s TopMap.Poněvadž zatím mapy od TA ani NQ /kromě TA Chorvatska/ zdaleka nedosahují kvality pokrytí jihu jako ty regionální.Jmenovitě BiH,MNE,SRB,ALB,MAK.Takže pokud si chci dopředu nachystat varianty tras na dovolenou se této kombinaci nevyhnu a tím pádem asi nastává ten problém s překladem hlášení Zuzanou.
agent007

Příspěvekod fmilan v 19 led 2011 13:43

Nevím, který soubor .sys myslíš, ale ať je to cokoliv,tam nic nenajdeš.

amatér píše:
Dost lze vyřešit v rules2.txt

No a ten je v: Primo\content\voice\Voice_TTS-Nua5-Z-Czech_PSB_xxxxxx.zip\config\rules2.txt
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod velsak v 19 led 2011 14:23

>amater
vousaté řeči kolem NQ ... když mi hned u baráku (Jilemnice) nezná asi 30 let existující spojku, po dalších 200m mě vede ze srázu (kde je občas vyšlapaná cestička pro pěší), kus dál v klidu po poli, kde nikdy silnice neexistovala a doufám ani existovat nebude a pak hned mám jet parkem a dál projet jednosměrkou (co tam je už asi 15 let) v protisměru, tak se nediv že třeba já nemám odvahu si tam tuhle mapu dát a jezdit podle ní v místech, která neznám.
... a vcelku mě unavuje jim to tam furt psát, když na to evidentně kašlou (i detailní fotky se souřadnicema jsem jim svého času posílal).
Honor 10 - 1520*720, 4GB RAM, DUAL SIM, OREO 8.1.
NextGen 9.18.27.734842, skin PONGO 31.1.2018
velsak

Příspěvekod agent007 v 19 led 2011 16:46

jj díky fmilane našel jsem ten txt,ale stejně nevím co by se tam mělo opravit ?? tomu vůbec nerozumím,jak to ty města a vůbec a odkud bere,pro mne záhada,ulice a další jsem tam viděl napsány.Ale ještě dotázek,hlasy jsou dva,verze TTS 3.1 nebo 3.2 ?? Včem je rozdíl ?
agent007

Příspěvekod SvoDa v 19 led 2011 17:09

po vzoru ostatních zápisů v souboru rules2.txt dokopíruj kamkoliv k ostatním podobným textům na nové řádky text, co ti již doporučoval amatér
amatér píše:Vsetín==vsetín
Lipník==lipník
v počátcích českého TTS se zjistilo, že některá velká písmena na začátku názvu holt Zuzka ignoruje, nebo ji to "rozhodí" a hláskuje.

Tyto dva doporučené řádky v rules2.txt (polopatisicky řečeno) ji vlastně přikáží, aby velká písmena na začátku slova a případně ani ta následná písmena nehláskovala, ale brala je jako součást slova a přečetla to vcelku. Pravdděpodobně to pomůže, vyzkoušet to pak můžeš průletem těch míst.

Však si projdi ty zápisy v rule2.txt - tyto "překlady" tam jsou právě proto, aby to vše, co tam je napsáno Zuzka četla správně, jelikož to předtím četla špatně (hláskovaně, nebo vynechávala písmena,...).

Však to taky amatérovi a jeho spolupracovníkům (např. josef.r, a další) dalo dost práce ;) a patří jim velký dík :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod agent007 v 19 led 2011 17:45

jj pochopil :D a už odzkoušeno OK hlásí :o
agent007

Příspěvekod amatér v 19 led 2011 18:47

@ velsak
Odpověděl bych otázkou. Používáš pro plánování, nebo hledání cesty nějaký internetový, mapový vyhledávač? Pokud ano jaký a proč?
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Hlasy TTS pro Primo