Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

nový hlas Zuzana pro PRIMO 2

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: nový hlas Zuzana pro PRIMO 2

Příspěvekod Nyny v 11 čer 2012 18:02

Nic jiného puštěné nemám, zaplou mám jen navigaci.

Prosím tě, a poraď mi alespoň nějakej hlas, kterej teda bude bez názvu ulic, ale aby byl podobnej Zuzane, jde mi hlavne o to, aby to nebylo tak strojovy. Hold se bez těch ulic budu muset obejít :-(

Nebo, se asi pujdu vrtat do iGO 8, ktera byla s navigaci dodana.
Mobilní telefon: SE Xperia Pro, Android
Navigace: PNA vestavěná, Window CE 6.0, 7" - 800×480, iGO Primo 2
Nyny

Příspěvekod Nyny v 11 čer 2012 23:16

Ještě mě napadlo, já mám v sys.txt jen tyhle dva řádky:

[folders]
app="storagecard\"

[sound]
csv_voice_enabled="1"

Nemůže to být tím, že mi tam něco chybí?
Nyny

Příspěvekod Bruca66 v 12 čer 2012 08:36

prebejva pro emulator je app= uplne zbytecna vec a tim to i nefunguje.
Bruca66

Příspěvekod Nyny v 12 čer 2012 09:51

No jo, ale já neřeším funkci emulátoru, ale to, že mi nejde TTS hlas jak má. V souvislosti s tím jsem se ptal, jestli to nemůže být tím, že Primo má o hodně větší HW nároky oproti iGO8.
Nyny

Příspěvekod amatér v 12 čer 2012 10:15

Mohl bys vyzkoušet:
Kód: Vybrat vše
[dynamiccompressor]
compressor=1
gain=10

a
[tts]
automatic_direction_conversion=1
always_say_road_names=1
announce_street_name=1
announce_exit_directions=1
skip_exit_numbers=1
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod vovi v 12 čer 2012 12:01

Já bych spíš tipoval na nedostatek paměti či kapacity procesoru pro korektní funkci Primo včetně TTS.
Zkusil bych povypínat zobrazování "zbytečností", jako je terén, 3D objekty, POI body, ..., případně zkusit navigovat s mapou ve 2D. Pokud se pak TTS "umoudří", je to opravdu jen přetížením HW.
Pak jsou dvě možnosti:
1) pokud je v nějakém tom základním menu přístup k nějakým Windows systémovým informacím, pak bývá zvykem, že se tam dá šoupátkem nastavit velikost alokované paměti. A s tím se dá pohrát a najít nastavení, které bude vyhovovat (u mé číny jsem to vždy po hard resetu dělal a Primo nemělo problém - bez toho zvětšení paměti drhlo).
2) pokud paměť nastavit nepůjde, bude třeba vybalancovat požadavky a možnosti HW - buď oželet nějaké to zobrazení, nebo použít neTTS hlas.

A mimochodem - používáš nějaký skin, nebo jde o default tovární vzhled? Třeba takový Gurjon dá hardwaru zahulit mnohem víc, než samotné Primo. Pak by třeba stačilo jen použít jiný skin (originální, fmilan-amatér nebo Dimka jsou méně náročné než GJ).
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Nyny v 12 čer 2012 14:36

amatér píše:Mohl bys vyzkoušet:
[dynamiccompressor]
compressor=1
gain=10

a
[tts]
automatic_direction_conversion=1
always_say_road_names=1
announce_street_name=1
announce_exit_directions=1
skip_exit_numbers=1

Děkuju za radu, vyzkouším a večer dám vědět.
Nyny

Příspěvekod amatér v 12 čer 2012 14:38

To je jen kosmetika, moc nadějí tomu nedávám.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod Nyny v 12 čer 2012 14:42

vovi píše:Já bych spíš tipoval na nedostatek paměti či kapacity procesoru pro korektní funkci Primo včetně TTS.
Zkusil bych povypínat zobrazování "zbytečností", jako je terén, 3D objekty, POI body, ..., případně zkusit navigovat s mapou ve 2D. Pokud se pak TTS "umoudří", je to opravdu jen přetížením HW.
Pak jsou dvě možnosti:
1) pokud je v nějakém tom základním menu přístup k nějakým Windows systémovým informacím, pak bývá zvykem, že se tam dá šoupátkem nastavit velikost alokované paměti. A s tím se dá pohrát a najít nastavení, které bude vyhovovat (u mé číny jsem to vždy po hard resetu dělal a Primo nemělo problém - bez toho zvětšení paměti drhlo).
2) pokud paměť nastavit nepůjde, bude třeba vybalancovat požadavky a možnosti HW - buď oželet nějaké to zobrazení, nebo použít neTTS hlas.

A mimochodem - používáš nějaký skin, nebo jde o default tovární vzhled? Třeba takový Gurjon dá hardwaru zahulit mnohem víc, než samotné Primo. Pak by třeba stačilo jen použít jiný skin (originální, fmilan-amatér nebo Dimka jsou méně náročné než GJ).

Děkuju za radu, postupně to vyzkouším a pak dám vědět.

Mimochodem, nastavení v té navigaci je, ale v tom klasickym setupu to asi nebude, ten vypadá takhle:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Potom, když se rádio zrezetuje, tak je tam ještě něco, jako BIOS, ale nepřišel jsem na to, jak se do něho dostat, jen vím, že se při resetu něco zmáčklo na dálkové ovladači a skočilo to tam. Proto jsem ptal, jak je to s HW náročností iGO Primo oproti iGO8, protože iGO8 bylo u navigace dodáno.
Nyny

Příspěvekod Nyny v 12 čer 2012 15:39

Takže podle rady Amatera jsem do sys.txt zapsal ty radky, to nepomohlo.

Dál jsem zkusil vypnout všechny POI, vypnout 3D budovy, vypnout 3D terén, prostě všechno co tam nemusí být, pak jsem přepnul navigování na 2D a spustil simulaci, jenže to taky nepomohlo. Mimochodem, ten 3D terén se mi neustále vypíná sám, nevím proč.

Takže jsem se smířil s tím, že TTS hlas nebudu moc používat, no nevadí. Ovšem předtím jsem byl úplně konsternovanej tím, že navi zná čísla popisné i díry o dvou domcích, zkoušel jsem třeba Bystřice (u Benešova), Líšno (taková díra poblíž) a číslo 30, když navigace normálně našla, tak mi spadla čelist. Jenomže, jak jsem s tím furt laboroval, tak jsem něco někde udělal a už to čísla v těhle dírách nenajde:-/ Poraďte mi, kde mám hledat chybu?
Nyny

PředchozíDalší

Zpět na Hlasy TTS pro Primo