Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Příspěvekod amatér v 07 říj 2012 13:20

Tak za prvé, zde je řeč o hlase Zuzana pro WinCE. Pro Android TTS hlas získáš informace zde:
SVOX > TTS hlas pro Android SVOX
Acapela > TTS hlas pro Android Acapela
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod PepeChroustal v 09 říj 2012 21:16

Ahoj, díky za info, to jsem z toho teda nikde nepochopil :o)
Všem sběhlým v problematice to bylo asi naprosto jasné na rozdíl ode mě - no aspoň jste se od srdce zasmáli - to není občas od věci.
Já měl takovou radost, že jsem primo rozchodil (měl jsme problém s padáním, resp. zakousnutím) způsobeným složkou DCIM - což jsem odhalil tay na fóru tak nějak náhodou - i tak díky.
Zeptám se tedy ještě jednou, snad už jen z principu věci - v čem mohl být problém nefunkčnosti SVOXu v igo primo - hlas Ivety šel vybrat v menu - promluvil, ale TTS pro menu nešlo vybrat a zůstal vybraný přirozený hlas? K možnosti vybrání TTS verze došlo až po instalaci enginu acapella.
Jinak musím konstatovat, že nová TTS Zuzka zní z ukázky velice dobře.
A jelikož nemám vůbec ponětí o technické stránce TTS tak ještě jeden a snad poslední hloupý dotaz: je možné novou Zuzku do androida nějakým způsobem dostat - tzn. plánujete konverzi hlasu např. místo Ivety pro SVOX? Pokud mě jde testnout, tak jako lama v této oblasti bych předpokládal, že by to mělo jít?

díky za trpělivost
PepeChroustal

Příspěvekod vovi v 09 říj 2012 22:00

Zuzana je hlas pro engine Nuance, který pro Android není k dispozici - jen pro Windows.
Pro Android a češtinu jsou dvě možnosti - Iveta a SVOX engine, nebo Eliška a engine Acapela. Teoreticky by sice syntaxe Zuzany mohla na některém z androidových enginů fungovat, ale jednak by se musela upravit, druhak by to stejně asi dělalo neplechu a treťjak by pak stejně mluvila hlasem Elišky či Ivety.

Je třeba si ujasnit základní pojmy: TTS hlas se skládá z enginu - programu, který převádí psaný text na slyšitelné zvuky a z vlastního hlasu - několik datových souborů, které popisují co se má jak číst, obsahují fyzikální charakteristiky zvuků konkrétního hlasu a řadu dalších věcí. Podle operačního systému se musí vybrat engine, k němu pak jsou k dispozici hotové hlasy pro jednotlivé jazyky. Syntaktické a slovníkové úpravy pro konkrétní použití v navigování a sadu příkazů, popisujících situace a k nim přiřazené konkrétní hlášky si pak vytváříme sami - to je to, čemu se tu říká "navigační hlas".

Zuzku, Ivetu a Elišku můžeš chápat jako tři různé hlasové syntezátory - tři různé ženské. Těm se pak musí podstrčit seznam navigačních hlášek a ony je pak ve správnou chvíli "čtou" svým hlasem.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 09 říj 2012 22:07

Ještě doplním, to co slyšíš u hlasu Zuzana není čtený text, ale pouze audio soubor, který hlas obsahuje. Tu hlášku, kterou slyšíš, bys slyšel i bez jakéhokoli engine.
amatér
Moderátor

Příspěvekod PepeChroustal v 10 říj 2012 20:46

Tak už je mi to jasný.
Ještě jednou vélké díky vám oběma ;)
PepeChroustal

Příspěvekod CadillacCZ v 30 pro 2012 00:22

jooo chlapci...dneska jsem se málem kvuli Zuzce naboural.....mašíruju to kolem nákupního centra a najednou mě nahlásila cosi jako " pozor ve vzdálenosti .... nášlapná mina" chlapci...ja s zvezl smíchy pod volant...podle obrázku to bylo hlášení na zpomalovací retardér :D :D :D jestli někdo víte jak to opravit budu rád, protože pojedu do Kosova ....a tam by se to ignorovat takovou hlášku nemuselo vyplatit ;) :D
NAVON 750 TMC,BT... PRIMO 9.6.5.221194, Dimka_156A_TomSoft_CZ - (ftr) + TRUCK nastavení
CadillacCZ

Příspěvekod jablonex v 30 pro 2012 01:58

\Primo\content\voice\Voice_TTSpro-Nua5-Z-Czech_v.x.x..x.x.x.x.zip\i18n\
Otevřeš soubor dictionary voice
Speed breaker,="nášlapná mina"

Napiš tam co chceš slyšet.
NAVON 760
jablonex

Příspěvekod SvoDa v 30 pro 2012 10:12

jj, už se to řešilo zde viewtopic.php?p=89391#p89391 a čekám až amatér přestane vzdorovat :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod roman.usti v 04 led 2013 20:42

V jakem programu v pc otevru slozku dictionary.voice abych si mohl upravit fraze vyslovnosti???diky
Naposledy upravil roman.usti dne 05 led 2013 18:07, celkově upraveno 2
roman.usti

Příspěvekod adrian.gulo v 04 led 2013 20:52

Poznámkový blok vo Windows ;)
MIO C-520 - iGO PRIMO 2

Prestigio Geovision 5850HDDVR-iGO Primo 9.6.7.299158
adrian.gulo

PředchozíDalší

Zpět na Hlasy TTS pro Primo