Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Příspěvekod SvoDa v 15 lis 2011 16:40

ok, i tak jsem pro hlášení.
Navrhují "za/před budovou odbočte vpravo/vlevo" popř. jen "za/před budovou doleva/doprava".
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 15 lis 2011 18:02

Pánové, nechci zpochybňovat vaše úsilí, ale nebude to "za budovou odbočte..." při jízdě městem poněkud matoucí? Navíc odhaduji, že jen cca polovina 3DL "budov" jsou opravdu budovy, kolem kterých se dá odbočit. Kolem Žižky nebo třeba i Hlavního nádraží si nezatočíte, totéž platí i pro různé kostely na náměstích, kde bývá obvykle nemožné jet těsn kolem nich a pak taková rada postrádá smysl.

Pokud by to jen trochu bylo možné, pak by naprosto geniální bylo, kdyby se daly zvolit soubory 3DL, pro která by se ta hlášení objevovala a jiné 3DL, kde by se neobjevovala - ideální by to hlášení bylo pro pumpy, ale u těch památek mi to přijde skoro zbytečné.

Podobně nelogická mi (a pokud jste slyšeli Miloše Knora v pořadu Nastojáka, tak i jemu) připadá i hláška "Pokračujte rovně přes kruhový objezd"
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 15 lis 2011 18:24

Původně ta diskuse začla zde a je naprosto jasné, že by bylo ideální, aby ta hlášení byla konkretizovaná k tomu či onomu typu objektu, resp. aby to umělo "kostel" nebo "chrám", "věž",... a kdoví jak jsou ty či ony .3dl pojmenovávány, ale
amatér píše:...nechce se mi vypisovat každou budovu zvlášť...
:?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 15 lis 2011 19:10

vovi píše:Podobně nelogická mi (a pokud jste slyšeli Miloše Knora v pořadu Nastojáka, tak i jemu) připadá i hláška "Pokračujte rovně přes kruhový objezd"

Hláška "pokračujte rovně přes kruhový objezd." se v Zuzaně objevuje pouze jednou. Je to jen v situaci, kdy za kruhovým objezdem jedeš stále ve stejném směru, ve kterém si ke kruhovému objezdu přijel.
Miloše Knora jsem slyšel jen párkrát, pořad Nastojáka neznám, ale dovedu si představit jeho nápad "pokračujte obloukem přes kruhový objezd".
Vždyť co je jednoduššího, než upravit nelíbivou hlášku "Pokračujte rovně přes kruhový objezd" na "Pokračujte přes kruhový objezd" :) ;)

a neser, tu hlášku jsem tam doplnil já, a Knor není dobrý ani do polévky :D
amatér
Moderátor

Příspěvekod vovi v 15 lis 2011 20:03

Ale já vím (a neseru, spíš to beru jako zpestření) - on tam říkal: "... jenže oni tam měli uprostřed takovej ostrůvek se záhonkama..." :lol: :lol: Vždyť víš, kolik mongolů bere pokyny doslova ;) A pak už je jen otázka času, než někdo zajede, kam nemá...

S těma pumpama jsem to myslel vážně - já bych za ideální řešení považoval, kdyby buď šlo vypnout všechny "nepetrol.3DL" a nechat to hlášení ve tvaru "za/před benzinovou pumpou odbočte vlevo/vpravo"
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 15 lis 2011 20:10

Hlášení nemá nic společného se soubory .3dl, ani .3dc, ale pouze se soubory POI.
================================================================================
pod čarou:

"... jenže oni tam měli uprostřed takovej ostrůvek se záhonkama..." Když ho nenapadlo ho objet, sám je strůjcem svého štěstí. :lol: :lol: :lol: Takových databází znám :D Ono je to vidět, ale co kdyby.... :lol: (radar je jistota :D )
amatér
Moderátor

Příspěvekod Miroš v 16 lis 2011 08:41

Kdyby jen záhonky. V Žatci je na rondelu velký pivovarnický sud. Ale zatím ho žádný mongol neodvalil - a to je v Podbořanech asi nejpočetnější menšina.
Mio C520FT, iGo Primo 9.6.13.263722 f&a - TTSpro Zuzana spouštěč
MS Lumia 640 LTE W10 a Xiaomi Redmi Note 4 Nougat - Sygic GPS Navigation
Miroš

Příspěvekod amatér v 16 lis 2011 08:59

Abychom se vrátili k tématu, zde je to o hlasu TTS Zuzana, ne o panu Knorovi.To bychom se mohli dostat k tomu, že v Lovosicích je uprostřed kruháče kotva z námořní lodi, a to by pan Knor teprv čučel.
amatér
Moderátor

Příspěvekod amatér v 18 lis 2011 20:00

WertVRV opět zapracoval, a vytvořil utilitu pro tvorbu databáze kategorií POI, které mohou být používány v TTS-hlasu pro hlasové upozornění (fráze jako "za benzínovým čerpadlem", "za školou", atd.), pro verze Primo 1.2.
Utilita není vázána k žádnému skinu! ;)
Nápověda v archivu (vytvořil jsem i překlad do češtiny, pro ty kdo ruštinu už nepamatují).
POI_table_category.rar

Snap_2011.11.18_19h59m42s_002_.png

Díky WertVRV z fóra 4pda Obrázek
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 18 lis 2011 22:16

dost dobrý, díky :!: ;)
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Hlasy TTS pro Primo