Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

nový hlas Zuzana pro PRIMO 2

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: nový hlas Zuzana pro PRIMO 2

Příspěvekod mirek1011 v 12 bře 2012 21:11

Rozhodně bych nechtěl, aby to vyznělo, že si nevážím práce druhých. Naopak - úprav tu probíhá "hafo" a za každou vidím vytrvalou práci. Snažil jsem se umístit tu novou verzi TTS a narazil jsem na zmíněný problém. Ty anglické popisy jsou už v pořádku, napadlo mne, že zkusím stáhnout znovu LANG z Tomsoft. Přestože tam není zmínka, že je nový a velikost byla stejná, původně jsem si změny nevšiml (ale je tam). Co se týká těch hlášek - je mi to jasné - v jiných skinech mohou být jiná tlačítka (nebo nejsou vůbec) a proto k nim nebyla provedena korekce. Kde všude jsou tyto změny zatím nevím, jinak bych to vypsal, jen jsem to "proťuk" po nahrání nového hlasu a narazil na tu "plánovačku". Pokud najdu další, tak bych napsal, ale právě proto, že nechci zatěžovat s prkotinami, které nemají pro mnohé význam, psal jsem, že bych to opravil v zápisu sám (když mne někdo nasměruje) a za to velký dík.
Mirek
Xiaomi Mi Max3, Nextgen 9.35.2.223260 s UX bez skinu
Prestigio GV7777, Primo 2.4 s UX bez skinu
Když budu vědět, rád poradím, když se sám zeptám (byť hloupě), tak mě nemlaťte ...
mirek1011

Příspěvekod amatér v 12 bře 2012 21:21

Ale vždyť je to pro všechny, takže pokud něco opravíš, tak to alespoň pro ostatní napiš taky.
Překlad si můžeš udělat do dictionary.voice, ale nezaručuji ti, že ti hlas nepřestane hlásit úplně vše.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod JardaL v 12 bře 2012 21:48

amatér píše:Podívej se ještě do sys.txt a pokud tam máš tento zápis:
Kód: Vybrat vše
[sound]
maneuver_chimes=0

odstraň ho.

Tohle tam vůbec nemám, mám tam pouze tohle:
[sound]
csv_voice_enabled=1
ding=0
JardaL

Příspěvekod amatér v 12 bře 2012 22:07

Odstraň ding=0
amatér
Moderátor

Příspěvekod mirek1011 v 12 bře 2012 23:39

@amater
Tak jsem zkusil pár věcí - do dictionary.voice jsem dopsal řádek - Plan on map="Plánování trasy" a již to správně hlásí. Co se týká těch úprav z první strany, skutečně u skinu diMka tomsoft 1.5.3 není třeba přidávat složku UX a ani měnit "engine" CZC ve složce TTS_NUA_V5. Jakmile se podle návodu vymění, přestanou TTS hlasy fungovat (nelze je navolit). Co mi je však záhadou, jak tedy rozchodit ono info o dojezdu. Ono mi nešlo ani u předchozí verze TTS 6.2 a nejde ani u 6.3 :x Pravdou je, že ta volba ve skinu je, ale i když je použita, nic po výpočtu trasy nehlásí (ani na signálu). Pokud jsem přidal do rootu prima tu složku UX, došlo pouze k tomu,že se objeví v menu TTS i ta další volba o hlášení času dojezdu. Jenže po odhlášení trasy řekne na konci "čárka". Když vypnu tu recitaci o souhrnu trasy, tak to pak jen "klingne" a ticho. Čili, ty úpravy z první strany se nedají použít se skinem diMka tomsoft 1.5.3. a hlášení ve skinu nefunguje, přestože je navolené. Tak tady mi dochází nápady. Nevíte někdo?
Když budu vědět, rád poradím, když se sám zeptám (byť hloupě), tak mě nemlaťte ...
mirek1011

Příspěvekod amatér v 12 bře 2012 23:45

Ty úpravy z první strany jsou pro všechny skiny. Chybu musíš hledat u sebe. Opravdu to funguje. CZC ve složce TTS_NUA_V5 je nutno vyměnit pro hlas 6.3.x , i pro skin diMka, pokud tam necháš původní czc, musíš použít hlas 6.2.x ! , potom ale nebudeš mít správný tvar hlášení času o dojezdu do cíle.
mirek1011 píše:Co mi je však záhadou, jak tedy rozchodit ono info o dojezdu. Ono mi nešlo ani u předchozí verze TTS 6.2 a nejde ani u 6.3

A právě proto, aby to chodilo je potřeba ten nový souvý soubor czc.
amatér
Moderátor

Příspěvekod mirek1011 v 12 bře 2012 23:58

Tak to jsem jelen, vždyť jsem to zkoušel tolikrát a vždy, když starý CZC smažu a dám ten nový, nejdou navolit TTS hlasy - skočí analog.
mirek1011

Příspěvekod amatér v 13 bře 2012 00:21

Špatný soubor VAUTOV5.DLL. Ten správný je taktéž součástí balíku z prvního postu.
amatér
Moderátor

Příspěvekod mirek1011 v 13 bře 2012 11:07

Tím to nebylo, tu knihovnu jsem mel správně. Zapomel jsem na hard reset. Nicmene to po zadani trasy dojezd nehlasi.
mirek1011

Příspěvekod amatér v 13 bře 2012 11:11

Tak si ho povol v nastavení, a při naplánované trase to můžeš zkusit také tak, že dlouze klikneš na značku příštího manévru.
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Hlasy TTS pro Primo