Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod CadillacCZ v 06 dub 2013 18:31

Tak to musím taky souhlasit...proto používám mapy NQ a ne TT....musím uznat, že ty příklady co uvádíš jsou přesné, protože těmito kříženími jezdím denně ..proto mě celkem udivuje to, že složité křížení ti popíše tak, že to zvládneš i poslepu a jinde ti nezvládne říct "jeďte rovně". Samozřejmě preferuji NQ mapy, ale máme tu diskutovat a myslím, že toto není téma od věci ;) :)
Uživatelský avatar
CadillacCZ
 
Příspěvky: 142
Registrován: 20 pro 2012 21:26
Bydliště: Brno - venkov

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod amatér v 06 dub 2013 18:36

A ta místa, která popisuješ, místa kdy není hlášen manévr, je vůbec příznak manévru v mapě? (šipka)?
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11093
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod CadillacCZ v 06 dub 2013 18:57

Při sjezdu z Rajhradu šipka není a tím pádem ani nic hlásit nemůže... ale měla by být, protože silnice dál pokračuje rovně a ty sjíždíš doprava ..."příští manévr" je až za 4 km a to je ten druhý popsaný....kdy šipka je rovně ( na rovné 4 proudé silnici ) a hlásí "odbočte" vlevo. Abych to upřesnil...na "silnici" je šipka rovně, ale v ikonce "příštího manévru" je šipka vlevo. Je to jako by jsi jel po dálnici a u každého sjezdu na odpočívadlo, nebo u benzinky by ti to hlásilo "odbočte vlevo" :D Jsou to takový 2 nepřesnosti hned po sobě.

EDIT: Tím nechci říct, že je trasa vyznačená špatně.....trasa je správně, jen ty manévry nejsou v tomto případě označeny správně.
1) Všimni si ....označení přístího manévru 30m - odbočte vlevo....přitom jedeš rovně
2) Na druhém obrázku je sjezd ze silnice 1 třídy na R52 ( bez jakéhokoliv označení manévru ) přitom sjíždíš doprava.
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

ffscreen_00008.jpg
ffscreen_00005.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
CadillacCZ
 
Příspěvky: 142
Registrován: 20 pro 2012 21:26
Bydliště: Brno - venkov

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod mkb v 06 dub 2013 20:06

No já musím opět konstatovat to co píši již asi 3 roky. Špatně jednosměrky a stále po schodech. Nějak na nás zapomněli. :lol:
A jen pro pořádek, uvedenou trasu z Rajhradu zvládá CEDA bez problému. ;)
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1190
Registrován: 14 srp 2008 19:20
Bydliště: Benešov

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod CadillacCZ v 06 dub 2013 20:15

Ano..CEDA i TT to tam má správně.... nevím jak osobák, ale kamion vodí zdaleka nejlíp NQ. Málokdy musím měnit vypočtenou trasu. Akorát teď musím zatím používat (ftr) z verze Q3 :(
Uživatelský avatar
CadillacCZ
 
Příspěvky: 142
Registrován: 20 pro 2012 21:26
Bydliště: Brno - venkov

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod frenkiecz v 07 dub 2013 08:25

Taky přispěji svoji troškou..V Hostinném je náměstí jako kruháč.Při vjezdu mě navi nutí jet vlevo-do protisměru-a další povel (vlevo) nezazní a žene mě to rovně z náměstí. :roll:
frenkiecz
 
Příspěvky: 66
Registrován: 14 říj 2009 21:02
Bydliště: Nová Paka

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod amatér v 07 dub 2013 09:13

CadillacCZ píše:... Akorát teď musím zatím používat (ftr) z verze Q3 :(

To je ale stejné, jako bys je neměl vůbec.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11093
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod CadillacCZ v 07 dub 2013 10:40

Vlastně, máš pravdu...(ftr) je vázáno na verzi....noooo, tak to už se zase vidím jak couvám s nadměrem od nějakého nízkého podjezdu :x :lol:
Uživatelský avatar
CadillacCZ
 
Příspěvky: 142
Registrován: 20 pro 2012 21:26
Bydliště: Brno - venkov

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod happy66 v 07 dub 2013 13:09

To nemusíš. Nechej si zatím verzi map Q3 a počkej až se ftr objeví. Proč to tak hrotit? Nechápu..... :o :lol:
MIO C520 - Primo 9.6.5.216230 - skin fm+a 2.0.6.+TTs Zuzana
SDHC Transcend 8gb class 10
SDHC ADATA UHS-I 16gb class 10
SD Kingston 2gb (servis)
Here+TopMap


Nevrtej do ničeho co funguje!!!
Uživatelský avatar
happy66
 
Příspěvky: 992
Registrován: 21 zář 2010 20:19
Bydliště: Vsetín

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod CadillacCZ v 08 dub 2013 18:41

;) ;) už není potřeba....couvat už se nebude ;) soubory jsou již na světě ;)
Uživatelský avatar
CadillacCZ
 
Příspěvky: 142
Registrován: 20 pro 2012 21:26
Bydliště: Brno - venkov

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků