Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

MAPY NAVTEQ 2012.Q4

MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod amatér v 05 dub 2013 23:10

Od dnešního dne je možné přes Naviextras Toolbox stahovat nové mapy NQ 2012.Q4

[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

20130405235608.jpeg
20130405235650.jpeg

O nových mapám můžeme tedy diskutovat zde.
:arrow: :idea:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11129
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod CadillacCZ v 06 dub 2013 13:09

jj...první poznatky ze změn jsou pozitivní. Konečně i Dobrovského tunely v Brně :-)
Uživatelský avatar
CadillacCZ
 
Příspěvky: 142
Registrován: 20 pro 2012 21:26
Bydliště: Brno - venkov

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod amatér v 06 dub 2013 13:33

Na konci D8 mezi Bílinkou a Velemínem navigace správně navádí na objízdné trasy do Ústí n.L., i přesto, že v mapě je nedostavěný úsek dálnice vyznačen.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11129
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod SvoDa v 06 dub 2013 15:20

CadillacCZ píše:... Konečně i Dobrovského tunely v Brně :-)

JJ, zrovna dneska jsem jimi poprvé, co stojí, jel, bohužel ještě s mapami 2012.Q3 a musel jsem se tudíž vykašlat na navigační pokyny. Na zpáteční cestě jsem nahrál trasu, abych viděl, kudy jsem vlatně jel. Doma jsem nahodil 2012.Q4 a porovnal silnice s čárou nahrané trasy a vše perfektně sedí :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod amatér v 06 dub 2013 16:30

Já nevím, co s tím všichni máte. Mně to připadá, že mluvíte o Yeti. Všichni ho znají, ale nikdo ho nikdy neviděl (tedy krom jednoho modelu vozů Škoda).
V případě "dobrovského tunelů" nic takového neexistuje, ale všichni to hledají a jeden tím dokonce i projel. :lol: :lol: :lol:
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11129
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod SvoDa v 06 dub 2013 17:13

dnes jsem jel dle 2012.Q3 a ten tunel v nich nebyl. V mapách 2012.Q4 to již bylo a tak jsem si myslel, že jsou to ty Dobrovského, co se zde diskutovaly (které jiné by se v Brně právě objevily v mapě, když v předchozí nebyly. Při podrobnějším pohledu do mapy jsem zjistil, že jsou oficiálně nazvány Královopolské, nicméně jsem přesvědčen, že jsou to ty diskutované Dobrovského
Kód: Vybrat vše
Královopolský tunel je silniční tunel v Brně na silnici I/42, která tvoří brněnský Velký městský okruh (VMO).
Tunel bývá podle oficiálního pojmenování stavby „Silnice I/42, VMO Dobrovského B“ a podle trasy pod ulicí Dobrovského označován jako Dobrovského tunel.
zdroj
Kód: Vybrat vše
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%A1lovopolsk%C3%BD_tunel

A jestli tomu tak není, já ii wikipedie se pletem, což by mohli rozsoudit brňáci, tak omlouvám za mystifikaci
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod CadillacCZ v 06 dub 2013 17:22

*Svoda
:lol: samozřejmě to tak je :lol: amater to myslel ironicky :D je jasné, že když člověk tudy jezdí často tak ví o co jde a kudy jet. Jde spíš o to, že Navteq zaspal... tunely byly již 3 měsíce v provozu když vyšla verze Q3 a člověka myslím oprávněně naštvalo, že tam nejsou ( konkurenční TomTom je tam měl ) a v případě jejich průjezdu to pořad dokola psalo že přepočítává trasu. Je to něco jako v případě pražského obchvatu, kdy již byl v provozu a mapy jej ještě neznaly a navigačky plácaly nesmysly :-) A je jedno jestli to jsou Dobrovského nebo Královopolské tunely..hlavně že tě to povede tak jak má. Myslím, že tímto bych kauzu Královopolské (Dobrovského) tunely uzavřel jako vyřešenou a zvolal Heuréka !!!

EDIT: Jediná věc co mě teda štve na těchto mapách Navtequ je "stále" problém v navádění !!!!!!...... Např. tam kde sjiždíš ze silnice 1. třídy na rychlostní silnici ( viz. výjezd z Rajhradu u Brna na R52 směr Brno....tak ti to ani nezahlásí " odbočte vpravo" přitom sjíždíš ze silnice doprava. Kdyby jsi jel rovně tak jedeš směrem na Mikulov !!!!..... Naproti tomu pokud jedeš dál po R52 (ul. Vídeňská ) směr na Brno, tak v Modřicích (kde je pouze sjezd na souběžnou komunikaci) ti to hlásí "odbočte vlevo" ale ty přitom i dle navigace jedeš stále rovně po čtyřproudé ul. Vídeňská.....myslel jsem, že toto bude v nové verzi eliminováno. Bohužel.
Uživatelský avatar
CadillacCZ
 
Příspěvky: 142
Registrován: 20 pro 2012 21:26
Bydliště: Brno - venkov

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod vovi v 06 dub 2013 18:00

No ono je to těžké, postihnout všechny detaily navigování, když celé takzvané Brno je vlastně jen táhlá pravotočivá zatáčka na cestě z Prahy do Bratislavy. :lol: :lol:
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7352
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod CadillacCZ v 06 dub 2013 18:03

:D :D Myslíš tu Prahu, která je předměstím Brna ??? :lol:
Ten problém není jen tady u Brna...to jsem postřehl i jinde .....jen toto byl příklad, protože tu jezdím stále.
Uživatelský avatar
CadillacCZ
 
Příspěvky: 142
Registrován: 20 pro 2012 21:26
Bydliště: Brno - venkov

Re: MAPY NAVTEQ 2012.Q4

Příspěvekod vovi v 06 dub 2013 18:16

Ono je to asi jak kde... Já si zase v okolí Brna nemůžu stěžovat - jedině NQ správně velí při příjezdu po D2 při tom relativně složitém manévru odbočení na Prahu při současném míjení další odbočky na Ostravu. Takové to "držte se vpravo, držte se vlevo, ...". Dokonce i moje lepší polovice s tímhle naváděním na to správné předměstí dojede. ;)

A tu občasnou záměnu odbočování a jízdy přímo v sobě mají všechny mapy - jde jen o to kde a jak často tím zrovna dotyčný soudruh musí jezdit.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7352
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Další

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: lunibin a 1 návštěvník