Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod daniel999 v 20 dub 2013 14:48

Prosím o radu. Všade sa tu píše načo slúžia mapy s koncovkou fsp. No mám nasledovný problém. Po uložení do zložky content/map kde majú dané mapy byť umiestnene podľa návodu. Po prechode do Prima 1.1 v obsahu si dám zobraziť Pomocník/obsah je všetko aktívne, budovy, miesta, mapy atď..., okrem plánovanie inteligentných trás (fsp). To je zobrazené červenou farbou a vypisuje k tomu Neaktívny obsah. Prosím o radu čo môže byť problém. Písalo sa tu niečo o licenciách. Ak sa s tým niekto stretol, poprípade aký názov licencie pre mapy Q3 alebo Q4 2012 je potrebný alebo, čo môže robiť tú príčinu prosím info. Vopred Ďakujem. Ešte doplnok pri Q2 2012 to nebol problém, tam to bolo všetko OK.
Uživatelský avatar
daniel999
 
Příspěvky: 120
Registrován: 04 led 2011 12:49

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod SvoDa v 20 dub 2013 15:05

pravděpodobně kombinuješ .fbl, .fsp. a popř. .hnr, .fda,... různých edicí nebo různých poskytovatelů a nebo ti chybí příslušné licence:
1. pro určité mapy (vydavatel a verze) a další soubory (.fsp, . fda, .fpa, .ftr, .hnr) musíš mít určitou licenci
2. některé licence jsou učené pro určité mapy (.fbl), driver alerts (.fda,), čísla popisná (.fpa),... ale už třeba ne pro infomace pro tahače (.ftr)
3. nelze kombinovat mapy (.fbl) jednoho vydavatele (např. navteq) s doplňkovými soubory .fpa, .fda, .ftr či .hnr jiného vydavatele, např. TomTom, byť by oboje měly označení např. 2012.Q3
4. nelze kombinovat ani mapy (.fbl) stejného vydavatele jiné verze (edice), tzn např. .fbl verze NQ_2012_Q3 nelze kombinovat s .fsp např. NQ_2012_Q2, čili mapy .fbl verze NQ_2012_Q3 lze kombinovat pouze s .fpa, .fda, .ftr či .hnr verze NQ_2012_Q3
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod daniel999 v 20 dub 2013 18:39

Jedine čo sa s tebou zhodnem je že mi chýba nejaká licencia. Len, ktorá to je od Q3 mi to nejde. Ostatné body ktoré si popísal vyššie nerobím. Mám mapy od Navteq Q4/2012 komplet celý balík tojest fbl, fpa, fsp, fda atd. Takto to vždy fungovalo a všetko sa zobrazovalo ako má. No už pri Q3/2012 keď som mal predošlý balík to hlásilo- ja som si to nevšimol len svokor ma na to upozornil že mu to začalo robiť na cestách šarapatu (Tahalo ho to po nezmyselných cestách do zákazov pre kamiony pri Q2 a nižšie to nerobilo). Tento istý problém sa vyskytol aj v tomto prípade no ide len o mapy s koncovkou fsp. ostatné fungujú.
Doplnok: Iné ako navteq mapy nepoužívam ani TA ani TT.
Uživatelský avatar
daniel999
 
Příspěvky: 120
Registrován: 04 led 2011 12:49

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod SvoDa v 20 dub 2013 18:56

daniel999 píše:Jedine čo sa s tebou zhodnem je že mi chýba nejaká licencia.
Platí vše, co jsem napsal. Otázkou je, jakým způsobem a odkud jsi mapy a ostatní soubory v content/map + licenci aktualizoval.

Pokud aktualizuješ normálně na naviextrasu, tak např. zde viewtopic.php?p=94212#p94212
addam píše:Dnes jsem udělal aktualizaci na NAVON N760 PLUS LIFETIME a stáhly se mi tyto aktualizované položky 2013/Q4
- mapy (FBL)
- adresní body (FPA)
- body zájmu (POI)
- naprogramovaná silniční síť (HNR)
- upozornění pro řidiče (FDA)
Jak vidíš, soubory .fsp na naviextras ještě 16 dub 2013 nebyly.
A jak píše toja v následujícím příspěvku, pro Android se dokonce neaktualizovaly ani .hnr, .fpa a .fda a tudíž tyto soubory starší edice s novvými mapami nejsou kompatibilní a je třeba asi na jejich aktualizaci vyčkat.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod daniel999 v 20 dub 2013 19:28

Ano určite teraz to zmysel dáva. Ja som si len myslel že problém je niekde u mňa. Teraz keď si popísal tie aktualizácie tak mi je to jasné. Dám ich preč a počkám na ich aktuálne vydanie.
Uživatelský avatar
daniel999
 
Příspěvky: 120
Registrován: 04 led 2011 12:49

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod ooloo v 15 led 2014 21:20

Rád bych se zeptal zda soubory fda, fpa... musí být v adresářích v contentu nebo v adresáři map? Nebo v map mají být jen souubory fbl? Díky za odpověď. Předem konstatuji že jsem jen obyčejný uživatel :lito:
ooloo
 
Příspěvky: 45
Registrován: 31 črc 2011 18:20

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod szur v 15 led 2014 21:26

Uložení fpa..fda :
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

.fpa - Adresní body - umístění conten/map

.fda - Výstrahy - umístění conten/map

.ftr - Informace pro tahače - umístění content/map

.hnr - Naprogramovaná silniční síť - umístění content/map

.hsp - Inteligentní trasy - umístění content/histspeed
Navon 560--Primo 216 230 _fmilan_amater
Honor 9_Nextegen_Skin_Pongo
Uživatelský avatar
szur
 
Příspěvky: 347
Registrován: 21 led 2010 20:33
Bydliště: Čes-slov-pol. pomezi

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod Mirus v 15 led 2014 21:48

A i jiných souborů . ZDE
GoClever 4384FMBT
SE Xperia Neo V Silver - Android 4.0.4
Prestigio GeoVision 7777
Xiaomi Redmi 3S 3GB/32GB , CZ LTE - Android 6.0.1
Uživatelský avatar
Mirus
 
Příspěvky: 506
Registrován: 12 lis 2009 06:40
Bydliště: Pardubice

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod vltavskyr v 15 led 2014 21:57

jakým způsobem a jak se dá k těmto mapám dostat ?
vltavskyr
 
Příspěvky: 1
Registrován: 17 srp 2013 13:43

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod vovi v 15 led 2014 22:00

Buď je koupíš na Naviextras.com nebo je najdeš ;-)
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7352
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků