Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod amatér v 27 pro 2012 17:47

Co který soubor, kam a proč >>> zde <<<
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11145
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod CadillacCZ v 29 pro 2012 16:53

Trochu jsem porovnával NQ Q3 2012 a CEDA Q3 ....z prvu jsem neobjevil rozdíl, ale přece jenom... čekal bych že NQ Q3 už bude mít v mapě Dobrovského tunely v Brně, který jsou už od léta otevřený ...ale nemá :( na proti tomu v CEDA Q3 už jsou. Možná má zase NQ něco novějšího co tam CEDA nemá, ale vzhledem k tomu že jsem od Brna byl toto zatím jediný poznatek....omlouvám se pokud to mělo patřit do jiného vlákna.
NAVON 750 TMC,BT... PRIMO 9.6.5.221194, Dimka_156A_TomSoft_CZ - (ftr) + TRUCK nastavení
Uživatelský avatar
CadillacCZ
 
Příspěvky: 142
Registrován: 20 pro 2012 21:26
Bydliště: Brno - venkov

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod Jasper v 02 led 2013 18:34

Vrátím se k souborům fjv. Co jsou a kam patří už bylo napsáno. Takhle to vypadá v reálu. Podotýkám že nemám žádný skin ani jinou úpravu zobrazení a tedy se mi náhledy křižovatek zobrazují normalně pres celý displej. Se soubory fjv to vypadá takto. V rezimu landscape je to jeste dobře ale pokud preklopim na portrait tak část nahledu je mimo displej. Předpokládám že je to způsobeno upravou data.zip pro 1280x720.
2013-01-02 18.15.29.png
2013-01-02 18.15.06.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2519
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod amatér v 02 led 2013 18:49

V templates_portrait.css si uprav hodnoty .junctionview{
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11145
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod Jasper v 03 led 2013 08:37

Přiznám se že původně jsem to sem dával spíš pro zajímavost aby bylo vidět že ty náhledy se soubory fjv jsou úplně jiné. Nicméně mi to nedalo abych to nezkusil opravit. Jenže tak jednoduché to asi nebude. :roll: Na tom nočním screenu to není moc vidět ale v horní části obrazovky je "pruh". Řekl bych že se jedná o rozhozený button následující obce nebo ulice a i spodní buton aktuální ulice se zpři zobrazení náhledu zdeformuje. Zkusil jsem upravit zápisy v templates portrait čímž se mi sice podařilo ten náhled posunout jenže on se za ten "pruh" schová a navíc logicky ta úprava způsobí že tím rozhodím standardní zobrazení náhledu křižovatky. :roll:
Screenshot_2013-01-03-08-08-07.png
Screenshot_2013-01-03-08-11-13.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2519
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod Mat v 23 úno 2013 22:07

Stala se mi teď celkem zajímavost a zajímalo by mě jestli se s tím někdo setkal (nebo něčím podobným).
Byl jsem v Itálii a po přejezdu hranic z A do IT přes Brennerský průsmyk se navigace restartovala. Když jsem ji spustil znovu (Igo Primo v2.4) tak v tom malém okénku v základním meny se mapa zobrazovala, ale když jsem na ní klikl, tak opět restart. Jediný kdy jsem ji mohl zvětšit bylo při vypnutém GPS. Tento jev trval cca 150km (cca do města Mezzolombardo), potom šla navigace už zase bez problému. Zkoušel jsem to teda i v Igo8 abych měl podle čeho jet a tam nebyl problém. Normálně mě vedla celou cestu.

mapové soubory jsou stejné, mám je společné, a dělalo to jen v tom uvedeném úseku.
zařízení Becker Z100 crocodile.
Becker Z100 crocodile
Mat
 
Příspěvky: 3
Registrován: 25 led 2013 07:15
Bydliště: okr. břeclav

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod SvoDa v 23 úno 2013 22:22

Před tím restartem se objevila nějaká chybová hláška, nebo se to rovnou automaticky restartovalo ?
Ten problém se nemusel nutně týkat map, ale třeba nějakých chybějících .bmp POI ikon, atp.

A to se stalo jen při vjezdu z A do IT ? Přejezd z CZ do A a potom zpět z IT do A byl již OK ?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod Mat v 24 úno 2013 10:29

žádná hláška se neobjevila, prostě hned černá obrazovka. Potom jsem spustil ručně zase primo a jakmile klikl na mapu, tak zase hned černá obrazovka. Dělal mi to jen ten zmíněný úsek mezi Brennerským průsmykem a mezzolombardem, je to cca 150km po dálnici. Jinak nebyl po celou cestu z CZ až na místo (cca 800km) nikde žádný problém (samozřejmě pár chybějících kruháčů). A dělalo to jen primo, igo8 navigovalo v pohodě.
Krom toho to úseku prostě v pohodě.
Prvně jsem si myslel že by to mohl být problém dohraných radarů k IT, tak jsem je smazal, ale dělalo to pořád. Zkoušel jsem to tak 10x a na nic jsem nemohl dojít. Zvláštní bylo, že když jsem spustil primo, tak v té původní obrazovce (základní meny) jak vidíš ten malej náhled na mapu, tak tam to ukazovalo v pohodě a dokonce byla i vyznačená trasa a dokonce i hlasově naváděla, ale jakmile jsem na to klikl, černá obrazovka a hotovo :-(
Becker Z100 crocodile
Mat
 
Příspěvky: 3
Registrován: 25 led 2013 07:15
Bydliště: okr. břeclav

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod pesan71 v 28 bře 2013 20:21

Mně chybí v těchto mapách soubor pro budovy v Germany mapě a další. Nebo jsem trouba nejsou pro tuto verzi? Jel jsem včera okolo Allianz arény v Mnichově a v navigaci nebyla, v minulé verzi map byla.
pesan71
 
Příspěvky: 34
Registrován: 28 bře 2011 08:19

Re: MAPY NAVTEQ 2012/Q3

Příspěvekod OnderCZ v 28 bře 2013 21:36

Vyzkoušel jsem simulaci jízdy okolo Allianz areny a všechno bez problémů, budova se mi zobrazila. Samozřejmě s příslušným .3dl souborem a zapnutým zobrazováním význačných objektů.

alianz_arena.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zařízení: myPhone NEXT - iGo Primo 2.4 (9.6.29.383117)
Zařízení: Dynavix Nano - iGo Primo 2.0 (9.6.5.216230)
Mapové podklady: HERE 2014/Q2
OnderCZ
 
Příspěvky: 13
Registrován: 20 led 2012 10:31

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron