Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod galasek v 16 kvě 2012 17:47

SvoDa píše:díky za info ;) .
Přibylo dost DA (např. i "přechod pro chodce" a "dej přednost v jízdě" na sídlištích :o ), některé chyby jsou fakt odstraněny, ale na základě krátkého zkoušení plánování tras od stolu jsem objevil nové chyby (ne moc) které dřív nebyly :roll:

U navtequ jsou dálnice vykresleny,které budou prujezdné až za 3roky.
galasek
 
Příspěvky: 2
Registrován: 27 úno 2012 18:48

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod galasek v 16 kvě 2012 17:55

amatér píše:Zde můžeme diskutovat o nových mapách
obr_81.jpg
obr_82.jpg

:arrow: Obrázek

Jen v mém okolí, spousta změn a doplnění (nové kruhové objezdy v Lovosicích, Sebuzíně), silnice, které jsem dříve musel blokovat, už jsou opravené. :D

Proč u navtequ jsou dálnice již zakresleny,když budou v provozu až za několik let? viz dálnice za Lovosicemi,nebo za Bophumínem,
galasek
 
Příspěvky: 2
Registrován: 27 úno 2012 18:48

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod vovi v 16 kvě 2012 18:34

Navteq je zjevně firma ze Západu a tam bývají normální kratší doby pro výstavbu. A nemají tam debilní ekologisty :evil:
A mimochodem: za těmi Lovosicemi už se na pár kilometrech jezdí...
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7362
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod SvoDa v 16 kvě 2012 18:59

Už se to zde řešilo zde viewtopic.php?p=63807#p63807 . Zkus přes tu rozestavěnou dálnici naplánovat trasu.
Ty "rozestavěné úseky" jsou pro navigování blokovány a obsahují informaci o termínu, od kterého přes ně program plánování povolí.

Je ovšem fakt, že s ohledem na to, že předpokládané termíny výstavby se obvykle také kvůli vícepracem, vícenákladům, nedodělkům a vadám a také s ohledem na to, co psal o ekoteroristech a ekologistech vovi, se prodlužují až za datum dokončení, jež obsahuje mapový podklad.
Naposledy upravil SvoDa dne 16 kvě 2012 19:06, celkově upraveno 1
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod amatér v 16 kvě 2012 19:05

galasek píše:Proč u navtequ jsou dálnice již zakresleny,když budou v provozu až za několik let? viz dálnice za Lovosicemi,.....


Na tuto otázku ti může odpovědět ten ekologický debil, co je dnes poradcem na ministerstvu dopravy toho divného království, ktetré si říká Česká Republika.

Dálnice D8 měla být komplet zprovozněna již v roce 2010, a v mapách NQ byla vyznačena poprvé v roce 2009, jenže v té době byla dálnice ještě správně blokována poznámkou, že provoz bude otevřen v roce 2010 (v mapách sice byla, ale plánovat po ní trasu třeba z Lovosic do Ústí n.L. nešlo).

To druhé město neznám, takže nemohu soudit.

viz.
Kód: Vybrat vše
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=16&t=2316


Kód: Vybrat vše
http://www.denik.cz/ustecky-kraj/patrik-z-hnuti-deti-zeme-k-d8-rika-hlavni-chyby-delal-investor-20120515-if5t.html
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11145
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod SvoDa v 17 kvě 2012 14:24

Pro takovéto případy, kdy expirovala lhůta omezení v samotném .fbl, se pak hodí funkce ručního blokování silnic a až se dálnice skutečně otevře, blokování lze smazat.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod LIKO v 12 čer 2012 15:24

Zdravím všechny, koupil jsem NAVON 760 a jak jsem se dočetl, měly by tam být také 3 D mapy. Pravděpodobně se však musí dokoupit. Může mi prosím někdo poradit, jestli ty 3D mapy jsou všech měst uvedených států, nebo jen měst některých ? Děkuji za rady.
LIKO
 
Příspěvky: 5
Registrován: 12 čer 2012 15:17

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod SvoDa v 12 čer 2012 15:41

Nemáš náhodou na mysli 3D budovy a bloky budov viz ?
Jestli ano, musí v content/building být soubory xx.3dl a xx.3dc.
Taky je pak musíš povolit zobrazovat - menu - nastavení - nastavení mapy => zapnout Význačné prvky + Budovy.
Tyto budovy a bloky nejsou všude, ale jen ve větších městech, ale jejich počet rok od roku narůstá
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod nenicododat v 12 čer 2012 18:03

A nemá třeba na mysli zobrazení mapy v 3D? Neklik sis na tlačítko 2D/3D ?
A co v nastavení : Více...Nastavení...Nastavení mapy...Zobrazení režimu...3D/2D.
Podívej se do...Content / Dem / europe.dem___________ máš to tam?

Mám taky Navon N760 cca měsíc a tohle jede,možná jsi jenom něco přelkapnul... ;)
NAVON N670 PLUS ; P 2.4 ; Skin fmilan&amatér v.2.4.1 ; TTS hlas Zuzana (CZ) ; NQ
Toshiba Excite Pure AT10-A-104 ; Android 4.2 ; P 2.4 9.6.29.375713
Možné ihned...nemožné do tří dnů...zázraky do týdne...
Uživatelský avatar
nenicododat
 
Příspěvky: 164
Registrován: 15 led 2010 15:08

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod LIKO v 12 čer 2012 20:27

Mám tam zadáno zobrazení mapy 3D, asi to u nás není aktuální (okr. Nový Jičín) Jinak je tam soubor Czechrep. 3dl
LIKO
 
Příspěvky: 5
Registrován: 12 čer 2012 15:17

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník