Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod amatér v 09 bře 2012 13:36

Nechci se opakovat pořád dokola, ale pokud je v tomto království rychlost omezená na 50 v obci, 90 mimo obec, a 130 dálnice a rychl. komunikace, jsem, i ve svém věku, schopen si to zapamatovat, takže nastavím tempomat podle situace a jedu :D . Je hezké, že v mapách jsou, ale ať jsou tam kde je to potřeba, to znamená tam, kde je místní omezení rychlosti pod zák. limitem, jinak je opravdu nepotřebuji.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11145
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod Shark NX v 09 bře 2012 13:49

Jestli se pletu tak me prosim opravte. Ale nepocita se podle tech rychlostnich kvot taky trasa?
Casto mi TeleAtlas mapy pocitali i o 100km delsi trasu po dalnicich, jenom proto, ze bych byl v cili o 9 minut driv jak kdybych jel podle rychlostnich kvot o 100km kratsi trasou.
Zase neni duvod mu to zazlivat, protoze mam zvolenou rychlou trasu.

NavTeq je v celku normalni, ale casto zase dela opak, napr. trasa Praha Varsava pres Hradec kralove me porad taha pres zapchanej Vroclav jenom proto, ze ma na jedne silnici rychlostni kvotu 90 a na ty moji (Odbocuje se asi 60km pred Vroclavi neni, ale jede se tam 90-120)
Navitron 5 (800×480 5" LCD, 600MHz SiRF V CPU + 268MHz DSP, 128MB RAM, 4GB NAND Flash, MicroSD, FM Out)
iGo Primo 2.0 (9.6.2.209584) NavTeq 2011.Q3 Maps
Uživatelský avatar
Shark NX
 
Příspěvky: 18
Registrován: 06 čer 2011 16:39

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod amatér v 09 bře 2012 14:02

Já zapomněl, že se na tom dá také plánovat trasa. My co to máme jako BT připojení k telefonu, to opravdu nepotřebujeme. :D :lol:

V Polsku 120 po silnici? To máš vznášedlo?

Rychlostní limit, podle mého a nemusí to být pravda, nemá vliv na výpočet trasy. Výpočet trasy vychází, mimo jiné, podle typu silnice, kudy je trasa naplánovaná.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11145
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod Shark NX v 09 bře 2012 14:50

Vidim ze stereotypy o Polsku jeste nezmizely ;) Neviem jestli mi uveris, ale jakakoliv silnice za Hradci Kralove je horsi jak aktualne v Polsku.
Za poslednich 5 let se to tam zmenilo k nepoznani. Casteji jsem musel rovnat disky kvuli diram v Praze a okoli.

Je pravda, ze pokud simuluji trasu, tak i bez rychlostnich omezeni jede skoro stejne jak ma. Na sidlistich 30, normalne ve meste 45, za mestem 85, na dalnici 115 a pod.
Navitron 5 (800×480 5" LCD, 600MHz SiRF V CPU + 268MHz DSP, 128MB RAM, 4GB NAND Flash, MicroSD, FM Out)
iGo Primo 2.0 (9.6.2.209584) NavTeq 2011.Q3 Maps
Uživatelský avatar
Shark NX
 
Příspěvky: 18
Registrován: 06 čer 2011 16:39

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod amatér v 09 bře 2012 15:01

Znám jen pár polských silnic u trojmezí PL, ČR, SRN (NDR) v okolí Bogatynia, a tam jsou snad díry ještě po Wehrmachtu z třicátého osmého, takže ano, já zkazkám o polských silnicích věřím.
Tím nepopírám, že jinde je to jiné.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11145
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod Shark NX v 09 bře 2012 15:10

Ted jsou v Polsku prioritou vsechny dalnice na Euro 2012 ... Takze se predelavaji 100-200km useky silnic pro motorova vozidla na dalnice. Staci zajet trochu bliz ke stredu Polska.
A ja taky nehodnotim silnice v ČR podle stavu silnic pobliz Frydku Mistku ;)

//Ale nebudem to tady prasit konverzaci o silnicich ;)
Navitron 5 (800×480 5" LCD, 600MHz SiRF V CPU + 268MHz DSP, 128MB RAM, 4GB NAND Flash, MicroSD, FM Out)
iGo Primo 2.0 (9.6.2.209584) NavTeq 2011.Q3 Maps
Uživatelský avatar
Shark NX
 
Příspěvky: 18
Registrován: 06 čer 2011 16:39

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod Cinda v 09 bře 2012 16:30

amatér píše:Nechci se opakovat pořád dokola, ale pokud je v tomto království rychlost omezená na 50 v obci, 90 mimo obec, a 130 dálnice a rychl. komunikace, jsem, i ve svém věku, schopen si to zapamatovat, takže nastavím tempomat podle situace a jedu :D . Je hezké, že v mapách jsou, ale ať jsou tam kde je to potřeba, to znamená tam, kde je místní omezení rychlosti pod zák. limitem, jinak je opravdu nepotřebuji.


Je mi to opravdu hrozně líto, ale dovolím si vyjímečně nesouhlasit. Věřím tomu, že každý z "pilotů" přesně ví kolik se kde jezdí, ale přesto jsem nadmíru vděčný za příjemný hlas Zuzky, kdy mě oznámí "v tomto místě je rychlostní limit....." V situlacích kdy to hezky jede a člověk se kochá (Viz. Vesničko má středisková), někdy na rychlost zapomenu. Hlídání omezení rychlosti alespoň mě ušetřilo dosti peněz. Třeba je někdy věnuji na charitu ;) .
Máme zase víkend, tak na silnicích pozor!
Čína 5'', Win CE6, 800x480, 128MB RAM, 4GB ROM, Primo 2.0, DIMKA - TomSoft
Samsung Galaxy S2 ICS testuji iGO Primo
Uživatelský avatar
Cinda
 
Příspěvky: 113
Registrován: 23 črc 2010 16:37

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod Miroš v 09 bře 2012 17:11

Na okreskách je to zbytečné, já jsem rád, že to v NQ není. Něco jiného je Praha, kdy my vesničani nevíme, zda na té široké silnici se má jet padesát nebo sto třicet, protože to značení tam je na....I když se stejně musíme držet davu.
Mio C520FT, iGo Primo 9.6.13.263722 f&a - TTSpro Zuzana spouštěč
MS Lumia 640 LTE W10 a Xiaomi Redmi Note 4 Nougat - Sygic GPS Navigation
Uživatelský avatar
Miroš
 
Příspěvky: 773
Registrován: 06 čer 2009 16:11
Bydliště: Podbořany

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod vovi v 09 bře 2012 18:30

Tak zrovna na té široké dvouproudové ani 50, ani 130, ale pěkně podle vyhlášky 80, pokud značka nestanoví jinak ;)
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7362
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q4

Příspěvekod Shark NX v 09 bře 2012 21:43

Takze nasel sem prvni rozdil v mapach. Bohuzel k horsimu.
Q3 pri zobrazovani razeni do pruhu melo v tabulich, nebo v malych ctvercich spolu s danym pruhem i smer, kam ten pruh smeroval.
Ted se razeni zobrazuje, ale vsechny sipky smeruji rovne, alespon v cele Praze.
Jinak zatim bez vyhrad ... Dalsi poznatky doplnim v Pondeli po sluzebce do Polska.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Navitron 5 (800×480 5" LCD, 600MHz SiRF V CPU + 268MHz DSP, 128MB RAM, 4GB NAND Flash, MicroSD, FM Out)
iGo Primo 2.0 (9.6.2.209584) NavTeq 2011.Q3 Maps
Uživatelský avatar
Shark NX
 
Příspěvky: 18
Registrován: 06 čer 2011 16:39

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník