Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Mapy NAVTEQ 2011/Q3

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q3

Příspěvekod bariballl v 02 led 2012 23:14

@TerrySK
Ty váhy v ftr budou taky,jak by jinak Primo vědělo např. toto
Kód: Vybrat vše
http://imageshack.us/photo/my-images/715/ffscreen00004d.png/

Ale zpracování té DB je opravdu nedobré,nebo lépe řečeno při současném systému ""nemáme peníze na opravu,tak tam dáme značku,ale stejně se tam bude jezdit,ovšem správce komunikace je z obliga""(alespoň v CZ).To aby se výrobci map z toho zbláznili :?
MIO C720
bariballl
 
Příspěvky: 30
Registrován: 11 pro 2009 15:39

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q3

Příspěvekod amatér v 03 led 2012 11:10

Já si dnes jen tak pro představu navolil mód kamion, a naplánoval trasu do cíle z místa, kde jsem věděl, že po silnici, kterou lze použít pro osobní vozidla, kamion neprojede (podjezdy, mosty, další omezení). Musím říci, že navigace trasu naplánovala po jiné trase a správně, jen bylo nutné se otočit, to na první pokus zvládla navigace bez problému a dokonce na místě, kde by se kamion opravdu otočil, aniž by tím někoho ohrozil.
Já však pokračoval po své trase, navigace mě stále nutila abych trasu opustil a vrátil se, jenže tím jak jí docházel dech k výpočtu takových manévrů, snažila se mě donutit otočit se opravdu všude, ze zoufalství snad i na místech kde by neprojelo ani osobní vozidlo.
Přikládám pár snímků:
obr_166.jpg
obr_167.jpg
obr_168.jpg
obr_169.jpg
obr_170.jpg
obr_171.jpg
obr_172.jpg


Na nějaké závěry, nebo soudy si netroufám. Mapy NQ 2011.Q3 včetně .ftr.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11132
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q3

Příspěvekod daniel999 v 03 led 2012 16:57

cau zaujimave obrazky to ti ukazuje tmc, alebo co ta upozornuje.Mna nic take neupozornuje. Ci je vyska alebo vaha prejde a nic?
Uživatelský avatar
daniel999
 
Příspěvky: 120
Registrován: 04 led 2011 12:49

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q3

Příspěvekod bariballl v 03 led 2012 17:44

@daniel999
S TMC to nemá nic společného.Tyto výstrahy se ti ukážou,jestliže máš nastavený profil vozidla(výška,váha,počet náprav,druh nákladu...),pro který se na zvolené trase vyskytují určitá omezení.
MIO C720
bariballl
 
Příspěvky: 30
Registrován: 11 pro 2009 15:39

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q3

Příspěvekod daniel999 v 03 led 2012 17:53

no tak ja to este raz skusim a uvidime
Uživatelský avatar
daniel999
 
Příspěvky: 120
Registrován: 04 led 2011 12:49

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q3

Příspěvekod happy66 v 03 led 2012 17:55

A soubory *ftr do content/map.... :!: :!: :!:
MIO C520 - Primo 9.6.5.216230 - skin fm+a 2.0.6.+TTs Zuzana
SDHC Transcend 8gb class 10
SDHC ADATA UHS-I 16gb class 10
SD Kingston 2gb (servis)
Here+TopMap


Nevrtej do ničeho co funguje!!!
Uživatelský avatar
happy66
 
Příspěvky: 992
Registrován: 21 zář 2010 20:19
Bydliště: Vsetín

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q3

Příspěvekod daniel999 v 03 led 2012 18:27

ukaze mi tieto informacie aj v simulacii??? nehnevajte sa ak davam debilne otazky?
Uživatelský avatar
daniel999
 
Příspěvky: 120
Registrován: 04 led 2011 12:49

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q3

Příspěvekod TerrySK v 03 led 2012 18:32

Mirku prosim aku trasu si zadal bod A - B

No na slovensku som sa s takymi upozorneniami ešte nestretol, možno je problem že mam staršie mapy. Zaktualizujem mapy a vyjadrim sa.
U mna to napriklad pri zadani trasy Trenčín - Brno, ponukne trasu cez Nove Mesto alebo Horne srnie čo sú tak trasy pre 7,5 tonky, ale hlavnu trasu cez Drietomu mi neponukne pritom je to hlavny ťah. Pri zadaní prejazdneho bodu Drietoma ma stejne vrati speť na trasy čo som spominal.

Nastavenie truck vyška 3,9 dlžka 18,5
Uživatelský avatar
TerrySK
 
Příspěvky: 167
Registrován: 24 kvě 2010 19:39
Bydliště: Hamburg - Trenčin

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q3

Příspěvekod bariballl v 03 led 2012 18:38

@daniel999
Asi ne.Ty hlášky se ti ukážou,když budeš ignorovat naplánovanou trasu a vjedeš například do zákazu výška3,5m se 4m vysokým autem.V simulaci se Primo tomu místu vyhne a proto se ti asi nic neukáže.Musíš to zkusit na silnici.
MIO C720
bariballl
 
Příspěvky: 30
Registrován: 11 pro 2009 15:39

Re: Mapy NAVTEQ 2011/Q3

Příspěvekod bariballl v 03 led 2012 19:39

@TerrySK
Jedna verze od NQ,už nevím která,mě nechtěla pustit zase přes Rozvadov ven a plánovala trasu přes starý Rozvadov a všechny možné malé přechody okolo,ale to už bude alespoň rok a půl zpět.Zkusil sem zadat Trenčín Brno,rozměry jako ty,váha 40t,ne ADR.Když dám průjezdní bod hranice Hrozenkov/Drietoma tak mě to tudy nechá v poho jet,ale z Trenčína mě to tam posílá ne přes Drietomu po silnici č.50,ale přes Dolnu Sůču,Důbravu a Dolinu což divné.Až tudy pojedeš tak sleduj zákazové značky v úseku silnice č.50,který se snaží Primo tak krkolomě objet.Určitě tam bude nějaké omezení hmotnosti.Zkoušel sem to na Primu1.2.1 + mapy a ftr NQ2011Q3
MIO C720
bariballl
 
Příspěvky: 30
Registrován: 11 pro 2009 15:39

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků