Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

MAPY TELEATLAS 2011/Q2 (2011.06)

Re: MAPY TELEATLAS 2011/Q2 (2011.06)

Příspěvekod Labant Jan v 13 říj 2011 11:47

Pěkný den přeji a protože používám mapy TA zadal jsem stejný start a cíl jako Amatér,trasa je totožná s NQ jen o 1minutu kratší.
MioMoov M610 LCD 5",unlock Visual iGO Primo 2.0 skin fmilan & amatér,mapy NQ
Uživatelský avatar
Labant Jan
 
Příspěvky: 157
Registrován: 29 črc 2010 08:07

Re: MAPY TELEATLAS 2011/Q2 (2011.06)

Příspěvekod Majkims v 13 říj 2011 11:58

Taky bych se chtěl zastat TA v tomto případě. Trasa se mi zobrazí takto.
TA 2011 Q2 .jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
C320,
Xiaomi RN3 Pro SE
Uživatelský avatar
Majkims
 
Příspěvky: 46
Registrován: 17 pro 2008 20:09
Bydliště: JZ Karlovarska

Re: MAPY TELEATLAS 2011/Q2 (2011.06)

Příspěvekod mkb v 13 říj 2011 14:39

V mapách od CEDY je to také správně. Ale jen takový dotaz Mirku. Nemohlo ten problém způsobit nějaké nastavení. Např. náklaďák, jeho výška, náklad... Mě se takovou situaci v mapách CEDY nepodařilo vyvolat ani s kamionem 5m vysokým a s veškerým nebezpečným nákladem, který lze nastavit. Ale možná tam TA něco takového má.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1190
Registrován: 14 srp 2008 19:20
Bydliště: Benešov

Re: MAPY TELEATLAS 2011/Q2 (2011.06)

Příspěvekod amatér v 13 říj 2011 15:47

Nevím, ale jen prostou výměnou sady map, bez zásahu do nastavení to počítá správně.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11093
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: MAPY TELEATLAS 2011/Q2 (2011.06)

Příspěvekod caco v 06 lis 2011 15:19

Ja som zas narazil na problem s TA. Ke dchcem ist zo SIDONIE /CR/ do Trenčína /SK/ tak ma navigacia posiela cez Brumov_Bylnice dookola a cez Drietomu do Tn, co je asi 67km, pritom sa da ist hned zo Sidonie dolava na Horne Srnie, Dubnica nad Váhom ,vid screen a do TRencina je to cele cca 27km. A neviem prist nato ze preco nemozem ist dolava, ked tam je aj hranicny prechod aj cesta. Mapy NQ ma normalne pustia, tak ako chcem. A to mi povedala jedne pani ktorej som predal navi, ze preco ju to nechce pustit a ja som ju upodozrieval ze ma nieco zle nastavene a ked som to skusil doma na mojej tak je to skutocne tak. Asi jej budem musiet prehodit mapy na NQ ale tie tam zas nemaju Sidoniu, neviem preco a musim si dat najblizsie miesto a potom presunut kurzor do Sidonie. A teraz si vyber.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Čína APICAL 128MB 4,3" /480x272/ iGO Primo 2.4,skin fmilan+amater, voice TTS Laura All in one WinCE, Mapy Ta, NQ, AutomapaEU,Navigon, Becker Active 50,Navitel,iGO NextGen,
Allwinder android gps /800x480/iGO AvicSync, skin pongo, voice TTS Elena
caco
 
Příspěvky: 111
Registrován: 12 led 2011 11:23
Bydliště: Trenčín

Re: MAPY TELEATLAS 2011/Q2 (2011.06)

Příspěvekod Miroš v 06 lis 2011 17:57

Jsou obě mapy ČR a SK ze stejné sady? Může se stát, že silnice na sebe přesně nenavazují (třeba jsou poblíž hranice přerušené) a pak je to pro navigaci vlastně neprůjezdné. Pozná se to při maximálním zvětšení mapy. Zkus si dát cíl před hranici a za hranici.
Mio C520FT, iGo Primo 9.6.13.263722 f&a - TTSpro Zuzana spouštěč
MS Lumia 640 LTE - Sygic GPS Navigation
Uživatelský avatar
Miroš
 
Příspěvky: 772
Registrován: 06 čer 2009 16:11
Bydliště: Podbořany

Re: MAPY TELEATLAS 2011/Q2 (2011.06)

Příspěvekod caco v 07 lis 2011 08:45

Tak keď to zväčším tak mapy naväzujú, nie je problém, je tam normaálne cesta. TAk a už som prišiel na chybu. Oni v TA tam nenapojili cestu, preco to neviem,ale NQ to ma.Vid priloha
Tak napísal som priamo do Teleatlasu, teraz už vlastne Tomtomu, poukázal na chyby, uvidíme či to zakomponujú do ďaľších vydaní máp. Potvrdenie mailom prišlo že to zaevidovali, tak uvidíme.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Čína APICAL 128MB 4,3" /480x272/ iGO Primo 2.4,skin fmilan+amater, voice TTS Laura All in one WinCE, Mapy Ta, NQ, AutomapaEU,Navigon, Becker Active 50,Navitel,iGO NextGen,
Allwinder android gps /800x480/iGO AvicSync, skin pongo, voice TTS Elena
caco
 
Příspěvky: 111
Registrován: 12 led 2011 11:23
Bydliště: Trenčín

Re: MAPY TELEATLAS 2011/Q2 (2011.06)

Příspěvekod madcat v 20 pro 2011 11:56

Nějak z těch screenshotů nemůžu poznat, kde je ten problém, ale mám ho teda taky :-/ Naštěstí mám tak nějak ve zvyku si každou trasu dřív, než ji slepě následuju, napřed prohlídnout kudy vede, a tudíž jestli třeba není tak trochu nesmyslná...

Co ovšem trochu vadí mně je chybějící obchvat Nitry, například... Sice se zprovoznil až teď někdy v listopadu, ale v CZ mapě jsem kolikrát našel i silnice, který ještě nejsou zprovozněný, a v mapě už to je... Asi holt nelze mít všechno dokonalý, že...
navigace: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.19609
komu se nechce klikat nebo nesnáší dealextreme: 4,3", alu tělo, win CE 5.0, Atlas III 372 MHz CPU, bluetooth atd...
software: iGo 8.3.2.80621
Uživatelský avatar
madcat
 
Příspěvky: 5
Registrován: 19 zář 2010 11:55
Bydliště: vesnice u lesa a u rybníka, jižní morava, kousek od hustopečí

Re: MAPY TELEATLAS 2011/Q2 (2011.06)

Příspěvekod caco v 21 pro 2011 08:00

No keD sa pozries tam kde je ten nápis Rybníky, tak tam sa cesta napojuje na žltú a hore ide kúsok paralelne a koniec a to je problém,lebo to berie ako koniec cesta a nepošle ťa tade
Čína APICAL 128MB 4,3" /480x272/ iGO Primo 2.4,skin fmilan+amater, voice TTS Laura All in one WinCE, Mapy Ta, NQ, AutomapaEU,Navigon, Becker Active 50,Navitel,iGO NextGen,
Allwinder android gps /800x480/iGO AvicSync, skin pongo, voice TTS Elena
caco
 
Příspěvky: 111
Registrován: 12 led 2011 11:23
Bydliště: Trenčín

Re: MAPY TELEATLAS 2011/Q2 (2011.06)

Příspěvekod Cinda v 01 led 2012 13:53

Po dlouhém nucení se používat mapy TT jsem se musel vrátit k NQ. Jezdím docela často stejné trasy a tak mohu testovat... Např. podle posleních TT map nedokážu dojet do cíle, kam běžně jezdím roky. Zkuste si například dojet do obce "Hlízov 70". Obec je dle map TT mimo dostupnou oblast a mapy NQ normálně, čili správně navigují. Zkuste si jet z obce Starý Kolín do zmíněného Hlízova 70. TT mapy vás vedou po všech čertech, jen aby se vyhnuly úseku dlouhém asi 100m. Je to normální silnice 2. třídy. Ale podle TT map je neprůjezdná. Takových případů je docela dost, např. kolem Liberce...Výsledek? Pokorný návrat k NQ.

Poznámka. GOOGLE mapy používají stejný mapový základ - čili Teleatlas (TT). Při nastavení trasy např z Kutné Hory do zmíněného Hlízova 70 je v popisu trasy upozornění: "Tato silnice může být v určitých obdobích uzavřena", Takže je vidět, že do map autoři vložili informaci o možném problému, např. v zimě. Primo se ale těmto úsekům tvrdošině vyhýbá.
Hezký Nový rok všem.
Čína 5'', Win CE6, 800x480, 128MB RAM, 4GB ROM, Primo 2.0, DIMKA - TomSoft
Samsung Galaxy S2 ICS testuji iGO Primo
Uživatelský avatar
Cinda
 
Příspěvky: 113
Registrován: 23 črc 2010 16:37

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků