Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nové mapy

Jaké používám mapy?

TeleAtlas (pro EEU)
686
41%
NAVTEQ (pro EEU)
513
31%
TeleAtlas (pro WEU)
179
11%
NAVTEQ (pro WEU)
156
9%
Regionální vydavatelé(CEDA, TopMap,...)
136
8%
OSM
3
0%

Celkem hlasů : 1673

Re: Nové mapy

Příspěvekod amatér v 12 čer 2009 19:07

Zobrazují se obě (jak v iGO8 8.3.x, tak v Amigo) , jen jsme se bavili o něčem jiném, šlo o to, že EEU byla součástí balíku map 2008.07 a WEU byla až u map 2008.10, z toho vzniklo to nedorozumění s označením.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 12 čer 2009 19:11

tomasii píše:Taky se mi zobrazovala jen WEU a EEU ne. Když jsem smazal cvičně Litvu a přihrál Kypr, tak to bylo najednou obráceně. Takže po zpětném přihrání Litvy vidím kromě map států jen Basemap.

A jak mám rozumět diskusi o tom, že se vám zobrazuje jen jedna z nich :shock: :?: buď EEU nebo jen WEU :?: :shock:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 12 čer 2009 19:25

Prosím tě, tohle je ještě z doby, kdy se to řešilo u 8.0.0 ne?
amatér
Moderátor

Příspěvekod vovi v 12 čer 2009 19:49

Ne, Tomáš má 100% pravdu - já už mám sbírku EEU natolik kompletní, že se EEU Major Roads vůbec nezobrazí a iGo se tváří, že ji nemá. Ale jakmile dám pryč libovolnou EEU mapu (kromě Kypru), tak si iGo okamžitě těch EEU Major všimne a v seznamu je zobrazí (a ta chybějící země je tam taky, ale ve tvaru ZEMĚ - MRE). Ale WEU MR se chová jinak - ta je prostě vidět furt.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod tomasii v 12 čer 2009 23:30

Mám tyhle mapy v Miu a kromě nich vidím jen Basemap. EEU a WEU nevidím
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 13 čer 2009 07:21

To si myslím je normální, pokud disponuješ mapami pro všechny země, že nevidíš v seznmu ty průjezdní , bo Major se objeví jen tehdy, pokud ti nějaká země chybí (u ní je pak taky to MRE).
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 13 čer 2009 07:27

No o tom tady celou dobu píšeme - jenže každá z těch dvou MRE map se chová jinak :roll:
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 13 čer 2009 08:11

Vojto, já to přeci vím, o čem se tu píše, jenže u mne se to chová tak, jak má a proto se tomu divím.

Předpokládám, že si rozumíme v tom, že ta poznámka MRE (Major Roads of Europe) se ovšem neobjevuje v seznamu map (tam ta smazaná země zcela chybí), ale MRE je u té smazané země v seznamu zemí při vyhledávání adresy :!:

Mám na SD mezi ostatními mapami i obě průjezdní mapy (jak WEU, tak EEU) - viz. screen.
Beze jména7.jpg

Když smažu mapu západní země, tak ta země ze seznamu map zmizí, a na místo ní se v seznamu map objeví (jen) mapa WEU .
Dtto, když totéž udělám s východní zemí - smazaná chybí, (jen) EEU je v seznamu.

Když mám komplet mapy WEU i EEU -> u žádného státu při vyhledávání státu není (MRE), tak žádná z map major roads (ani WEU ani EEU) v seznamu map není a nikdy nebyla
.
Teď jsem to znovu ověřoval tím přesouváním map pryč na kartě.

Proto pořád nechápu, o jakém nestandardním chování tu píšete :?: :oops:

Myslím, že jestli se ti objevuje v seznamu map stále (furt) WEU, že ti musí nějaká západní mapa chybět, což zjistíš jedině tím, jestli u vyhledávání toho státu není MRE (ikdyž zběžnou kontrolou tomasII seznamu map mám navíc jen Egypt, jinak je to stejné) :o .

Je sice možné, že mapy TA, NQ a mapy regionální se v tomto chovají jinak, ale když máme s tomasII stejné mapy, tak vaše problémy nechápu. Já používám TA 2009.02.1 kromě Kypru, Egypta, které v TA2009.02.1 nejsou a pouze Ukrajina TA2009.02.1 je tak strašně malinká, tak jsem nechal "podrobnější" regionální, ikdyž se tam nechystám :D )

V seznamu států v rámci vyhledávání adres ve vztahu k výše uvedeným .fbl mám celkem 47 zemí
V seznamu map, ve kterém major Roads chybí, bo mám všechny mapy, je 48 map (navíc oproti seznamu zemí je jen mapa Basemap)

EDIT: koukám, že se s Tomášem lišíme právě v té v Basemap a v Estonia, kdy má starší TA a já mám TA 2009.02.1 - nemůže to být tím :?: Ale já zas mám regionální Ukrajinu a chová se to tak jak má :shock: takže verzemi map to být nemusí, snad jen tou basemap :?:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 13 čer 2009 13:52

Já o žádném nestandardním jednání nepíši, snažím se Vojtovi ukázat, že když mám v Miu mapy, které tam mám (tj. 2009.02.1 doplněné z předchozích verzí o chybějící mapy v poslední verzi), tak se ani EEU, ani WEU neukazuje. Když smažu mapu EU, nebo WE, tak se objeví EEU, nebo WEU. Chová se mi to stejně, jako Tobě, Dane. Zřejmě Vojtovi chybí nějaká mapa WE a proto se mu zobrazuje WEU.

PS.: to Estonsko jsem zapomněl aktualizovat jako ostatní mapy, na funkci veterináře to ale nemá vliv.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 13 čer 2009 14:58

OK, Tome, ale tys napsal
tomasii píše:Taky se mi zobrazovala jen WEU a EEU ne. Když jsem smazal cvičně Litvu a přihrál Kypr, tak to bylo najednou obráceně. Takže po zpětném přihrání Litvy vidím kromě map států jen Basemap.

a vovi na to reagoval
vovi píše:Ne, Tomáš má 100% pravdu - já už mám sbírku EEU natolik kompletní, že se EEU Major Roads vůbec nezobrazí a iGo se tváří, že ji nemá. Ale jakmile dám pryč libovolnou EEU mapu (kromě Kypru), tak si iGo okamžitě těch EEU Major všimne a v seznamu je zobrazí (a ta chybějící země je tam taky, ale ve tvaru ZEMĚ - MRE). Ale WEU MR se chová jinak - ta je prostě vidět furt.

tak jsem myslel, že máte ten problém oba ;)
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace