Aby to s těmi mapami nebylo tak jednoduché, tak některé mapy (východní Evropa) verze 2008.04 jsou méně podrobné (Teleatlas), než 2008.01, popř. 2008.01+ (tvořené regionálním vydavatelem), tak jsem vytvořil seznam map, které si nechte stále ve verzi 2008.01, popř. 2008.01+, jelikož jsou aktuálnější než 2008.04 a jejich výměnou učiníte downgrade.
Poznali byste to nakonec sami tím, že některé 2008.04 mají mnohonásobně menší velikost než 2008.01:
Bosna
Bulgaria
Croatia
Greece
Hungary
Montenegro
Poland
Romania
Russia
Serbia
Slovakia
Turkey
Ukraine
Východní Evropu, kterou nejspíš v minulosti Teleatlas nepovažoval za důležitou, proto se zabávyl mapováním pouze Evropy západní, pokrývali a pokrývají dlouho místní "východní" vydavatelé a mají za tu dobu pochopitelně lepší databáze než Teleatlas, který se soustředil jen nal západní Evropu. Ppravděpodobně se nyní Teleatlas ty regionální vydavatele snaží vytlačit z trhu tím, že začíná pokrývat i východ.
ČR byla v tomto ohledu, už jsem to někde psal, považována za součást západní Evropy (alespoň v něčem

Pokud starou mapu nahrazuji novější, tak bez ohledu na indikaci její verze vydání vždy sleduji i jejich veikosti. Menší velikost novější mapy sice nemusí vždy nutně znamenat downgrade, ale třeba jen lepší kompresi, ale pokud je rozdíl citelný, tak nechávám mapu starou (např. Poland 2008.04 má 26,1 MB přičemž Poland 2008.01 má 40,5 MB, Slovakia 7,0 vůči 10,2 MB, atp.)
EDIT: Zapomněl jsem dodat, že pro Polsko, Slovensko, Maďarsko, Bulharsko, Řecko, Turecko, Ukraine existují různě po internetu takové verze 2008.04, které jsou od regionálních dodavatelů (Emapa, XAH, TopMap, Navigo sistem, Epsillon, Basar, CarterBlanche) a nikoliv od Teleatlasu a takovéto 2008.04 od regionálních vydavatelů jsou pochopitelně vždy podrobnější, než jejich vlastní verze 2008.01.
Jinými slovy u map výše uvedených východních zemí zkoumej verzi, velikost a výrobce.
Prozatím je regionální vydavatel podrobnější než Teleatlas, a to i přesto, že verze Teleatlasu je vyšší.