Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nové mapy

Jaké používám mapy?

TeleAtlas (pro EEU)
686
41%
NAVTEQ (pro EEU)
513
31%
TeleAtlas (pro WEU)
179
11%
NAVTEQ (pro WEU)
157
9%
Regionální vydavatelé(CEDA, TopMap,...)
136
8%
OSM
3
0%

Celkem hlasů : 1674

Re: Nové mapy

Příspěvekod vovi v 06 dub 2009 10:42

Není tak zle. MIO už se mnou letělo i do Izraele a tam se dá teprve zažít pořádná kontrola (to mi tehdy dokonce sebrali takovou tu Swiss kartu s miniaturnim nožíkem a nůžtičkama, abych náhodou někoho nepopižlal - já vůl to zapomněl v ledvince). Akorát musí jít zapnout, aby se dalo prokázat, že funguje.
A asi bych si odpustil i ten "odpočet" při odpojení napájení - to bys pak moh v letadle zažít hysterickej jekot a možná i zásah nějakýho toho ozbrojenýho doprovodu.
Akorát některý letušky jsou neuvěřitelně komisní a nedaj si vysvětlit, že GPS je fakt jenom přijímač a zbaběle trvaj na tom, že to musim schovat aspoň při přistání (schoval jsem to schválně zapnutý, a éro stejně nespadlo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ).
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 06 dub 2009 10:49

Vždyť já nikoho nenutím, jen to bylo k dispozici, tak jsem upozornil. Nevděčníci, nevděční. :mrgreen:
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 06 dub 2009 11:33

Děkujeme Mirku, že držíš maximalistický sortiment map a na ty řeči nedej. Dělám to jak Vojta - mám komplet aktuální Evropu na SD, ikdyž do spousty zemí ze seznamu asi nikdy nepojedu a před každou zahraniční dovolenou nemusím řešit které mapy nahrát.
Taky jsem minimalizoval počty vytahování SD ze slotu na minimum, abych nepokoušel ty mikrony zlata na kontaktech (ani ne tak na SD, ale hlavně ve slotu přístroje, abych nedopadl jak Tomáš, kterému už karty slot v MIO nečte, bo se asi vydřely tím neustálým vytahováním a zasouváním (nemyslete na dvojsmysly :lol: )

Mimochodem, jelikož BT přenos PC -> MIO zvládá i 50 MB soubory, nevyndávám kartu ani při nahrávání objemných map, byť se musí po nahrání těch 50 MB ta mapa přesunout z My document do content, aby byl prostor v My document volný pro další mapu, jelikož - kapacita my document = nastavené Storage memory v system properties viz - viewtopic.php?f=27&t=350&p=16398&hilit=memory#p16398 a to vč. existujících souborů v My document.

Až pojedu např. na Krétu, nemusím mít k dispozici ani auto ani kolo, ale MIO s příslušnou mapou sebou mít určitě budu ;) , už jsem si na to tak nějak zvykl :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod oltcit v 06 dub 2009 11:45

amatér píše:Vždyť já nikoho nenutím, jen to bylo k dispozici, tak jsem upozornil. Nevděčníci, nevděční. :mrgreen:

Len pokracuj a nedaj sa "zviklat" ;)
Tiez mam kopletku Europu na SD,ale obcas musim nieco vymazat,lebo SDHC mi to nepodporuje a 4GB SD nejak nemozem zohnat(mam len 2 GB-tky),i ked kedysi boli k mani,hmm.Ale CF karty to istia(4 a 8 GB) 8-)
Aktualne Zenfone 2,Z3580,4GB RAM,64GB ROM,iGO Nextgen+ Pongo skin
rezerva Wayteq X980BT+ TMC RTA3000 by NaviGear(hacked),PRIMO_9.6.13.405512,skin Dimka174.a. Tomsoft
Nostalgia
Loox720,GNS5843TMC,CF4GB-iGO 8.3.4.117940,GJ6.14b3.p_DA
oltcit

Příspěvekod vovi v 06 dub 2009 11:51

Jarouš píše:...tyto mapy jsou k ničemu, protože tam nikdo nepojede, a pokud, tak na karneval, a to bude čumět po babách a né do navigace ...

Ty jsi tu snad prvně, taťko?? To jsi ještě neslyšel o Danovi?? :lol: :lol:
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 06 dub 2009 12:02

JJ, vovi, že mám dobrou pověst ohledně morálky mne těší :lol: :lol: a že mne zajímá MIO víc, než silikon zase těší mou ženu :lol:

@oltcit: JJ, sice to sem nepatří, ale mé MIO C520 v pohodě chodí se všemi možnými SDHC kartami do velikosti 8 GB (A-Data, Apacer, Kingston, Verbatim, Transcend), ale 16 GB Apacer Class 6 http://www.entershop.cz/main.aspx?CLS=P ... _ID=250296 "nestíhá" a po probuzení ze spánku se igo8 semotamo restartuje, ikdyž je na ní kopie 1:1 mé 8GB a nepomohl ani několikanásobný "hluboký" formát, ani čistý SAVE.
Nemusí to být nutně těmi 16 GB, ale výrobcem, ale nebudu kvůli tomu zjištění kupovat jinou, v pohodě stačí na komplet iGO8 2GB karta a jak už jsem psal, ani s 8 GB není problém.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 06 dub 2009 13:23

Nechci to zakřiknout, ale vzpomněl jsem si na dobu, kdy jsem dělal technika na EC a jezdili k nám ruští technici a vždy si vyžadovali rezinku a flašku čistého lihu na čištění kontaktů. ECčku to moc nepomáhalo, asi byl líh použit jinak, ale od jeho použití se Mio umoudřilo. No mám pro jistotu 100g stále při sobě. :lol: :lol: :lol:
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod vovi v 06 dub 2009 13:25

Tím se nic nezkazí - a kdyby ti, nedejbože, MIO ukradli, tak aspoň máš čím zapít leknutí ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod tomasii v 06 dub 2009 13:31

Já už na tvrdej moc nejsem, ale čistit kontakty pivem jsem se ještě neodvážil. :oops:
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 06 dub 2009 14:06

Já používám na čistění také líh, a když to nepomáhá, tak kontox.

Jednou jsem si pěkně polil mobil vodou, i po dlouhodobém vysušení byl stále mrtvej, tak jsem mu dal poslední šanci.
Rozmontoval jsem co šlo a všechny díly prostříkal kontoxem tak, že z nich kontox tekl všemi otvory.
Mobil se "probral" a funguje dodnes. ;)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace