Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nové mapy

Jaké používám mapy?

TeleAtlas (pro EEU)
686
41%
NAVTEQ (pro EEU)
513
31%
TeleAtlas (pro WEU)
179
11%
NAVTEQ (pro WEU)
156
9%
Regionální vydavatelé(CEDA, TopMap,...)
136
8%
OSM
3
0%

Celkem hlasů : 1673

Re: Nové mapy

Příspěvekod amatér v 22 led 2011 13:10

Hoši, opravdu to chce jen správné patametry
TA
Snap_2011.01.22_13h06m31s_001.png

NQ
Snap_2011.01.22_13h07m46s_002.png

Dokud se to nenaučíte, bude stále bloudit, při použití jakýchkoli map :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 22 led 2011 13:23

Já zhruba do poloviny loňska preferoval TA, ale teď jezdím jen podle NQ. TA mě vytočily, když jsem třeba kvůli objezdu staveniště přípojky silnice musel sjet na provizorní objížďku a TA oznámily, že jsem sjel ze silnice a nabídly jen "OK" a po stisku smazaly plánovanou trasu. A těch míst bylo u nás při výstavbě JVD několik. :roll:
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 22 led 2011 16:00

FAKT???
To je divný, jsi si jistej, že to bylo mapama???
Lakva

Příspěvekod fmilan v 22 led 2011 16:28

Míro, to je právě to špatné v NQ. Podle tvého obrázku č.1 :
Ulice Rožmitálova (ta tence vyznačená) je pěší zóna - v NQ je to jednosměrka viz moje trasa.
Kruhový objezd, který tam stále není je ten další vpravo od tvé trasy, ten u firmy FPO z nám. Republiky.

EDIT: jinak jezdím převážně na NQ, ale při plánování v neznámých městech raději porovnám s Googlem a TA.
Naposledy upravil fmilan dne 22 led 2011 16:36, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 22 led 2011 16:34

:lol: :lol: :lol: Tohle mě rozesmálo. Pokud je problém s trasou při použití map NQ, je to v mapách. Pokud je problém s trasou při použití map TA je jinde? :lol: :lol: :lol:

Při současných technologiích zpracování map, nebudou nikdy žádné mapy dokonalé ;) Vaše auto, má kromě navigace, ještě volant, pedály a konstruktér předpokládal řidiče.

EDIT: @fmilan
Pokud dám začátek trasy z pěší zóny, tak se logicky navigace musí někudy vymotat. Jak je patrné z obou obrázků, stejnou trasu volí jak NQ, tak TA. Kruháče moc neřeším, je milé, když už jednou jsou, aby byly na mapě, jenže pokud mám na křižovatce odbočit do ulice XY, je mi celkem jedno, zda mám či nemám na mapě kruháč, ta ulice je pořád na stejném místě.
amatér
Moderátor

Příspěvekod fmilan v 22 led 2011 16:40

Nejde ani tak o to, že mapy nejsou úplně dokonalé. To nebudou nikdy. Spíš mě štve, že jim oprava trvá dlouho, pokud vůbec někdy k té opravě dojde. Spíš si myslím, že někam psát a upozorňovat na chyby je zbytečné, zřejmě to nikdo nečte.
A pokud se podíváš, začátek trasy je od té pěší zóny dost daleko. Ona to podle nich pěší zóna není.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Lakva v 22 led 2011 16:52

amatér píše::lol: :lol: :lol: Tohle mě rozesmálo. Pokud je problém s trasou při použití map NQ, je to v mapách. Pokud je problém s trasou při použití map TA je jinde? :lol: :lol: :lol:

Nechci vypadat jako potrefená husa, ale tohle bylo na mě???
Totiže, problémů v mapách je hormada a vím i o chybách v mapách TA - třeba ty špatné rychlostní limity mě hodně mrzí...
Ale že by mapové podkaly způsobily SMAZÁNÍ TRASY PŘI PŘEPOČTU... to se mi fakt zdá divné a divil bych se u každého poskytovatele.

Pokud to na mě nebylo, tak mě, prosím, ignorujte :-)
Lakva

Příspěvekod amatér v 22 led 2011 16:54

Bylo, a když mě na to upozornil tomasii i vuvu, sám jsem to zkusil při cestě do Brna, i když přepínat na mapy TA se mi moc nechtělo, a opravdu to tak bylo, jak při cestě tam, tak při cestě zpět.
amatér
Moderátor

Příspěvekod agent007 v 22 led 2011 18:22

Možná,že by bylo vhodné napsat jaké nastavení plánování u NQ používáte. Já osobně používám "snadná" což se jeví stejně ve výsledku jako "zelená". Naplánovanou trasu pak již nemusím a nebo jen minimálně upravovat.Poněvadž si chystám trasu /trasy/ na dovolenou do MNE tak používám mapy TopMap,které v této oblasti nemají konkurenci i když v HR - TA se znatelně zlepšila,ale BiH a MNE prostě od TA nelze využít a NQ ještě nedosáhlo na TM.Naplánovaná trasa až do ULCINJ bez jediného zádrhelu tak jak mi ji poslal kamarád,který ji jel.Jediná úprava byla,že se chci vyhnout placení dvou kousíčků dálnic v HR a to jsem lehce vyřešil dvěma průjezdními body.Trasa je dlouhá něco kolem 1250km a jet ji bez navigace a částečně v noci si nedovedu ani představit.Ještě dodatek TopMap mám doplněnou TA mapami a nenarazil jsem na sebemenší problém.Je možno ji vytvořit i pomocí TA a nebo NQ,ale některé cesty v těchto prostě chybí a většina měst jsou jen jako tečky.Př. Ulcinj Černá Hora - TA,nelze vůbec naplánovat tuto část vůbec nezná a ani neví,že něco takového je.Konec trasy je v HR,TA pro tuto trasu je mimo=NEPOUŽITELNÉ. NQ - dopadly prakticky stejně jako TA,tuto část světa prostě zatím nezná a že nějaké město v MNE jako je Ulcinj existuje ani neví,cesty končí v městé Bar.Prostě pánové buďme objektivní a nehleďme jen na západ a naši krásnou vlast,ale navigace musí navádět i tam na "východě" a je smutné,že takový vydavatelé,jako TA a NQ se na tyto oblasti prostě slušně řečeno "vykašlali".Nebýt TopMap,tak navigaci na hranicích našich východních přátel můžeme schovat do kastlíku-nikam nedojedete.Odzkoušeno a jestli někdo tomuto nevěří,tak si tu trasu může zkusit naplánovat.Nedám na mapy od regionálních vydavatelů dopustit,jsou zatím "NENAHRADITELNÉ".
agent007

Příspěvekod amatér v 22 led 2011 19:21

Nastavení pouze Rychlá.
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace