Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nové mapy

Jaké používám mapy?

TeleAtlas (pro EEU)
686
41%
NAVTEQ (pro EEU)
513
31%
TeleAtlas (pro WEU)
179
11%
NAVTEQ (pro WEU)
156
9%
Regionální vydavatelé(CEDA, TopMap,...)
136
8%
OSM
3
0%

Celkem hlasů : 1673

Re: Nové mapy

Příspěvekod Martinj v 13 kvě 2010 14:00

josef.r píše:Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a řeší se zde především zkušenosti, rady, návody a postupy týkající se navigačních programů iGO8 a AMIGO. Dále se zde řeší různé značky a typy GPS navigací, ve kterých je možno programy iGO provozovat a další témata s navigováním související.
V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software a mapy, nebo odkazy které by k nelegálnímu obsahu směřovaly. Pokud zde najdete nelegální obsah, tak prosím informujte moderátory - neprodleně bude provedena náprava a viník bude varován (případně vyloučen).
Pokud hledáte nelegální data, tak prosíme opusťte toto fórum a zkuste třeba tento odkaz.

Vubec se mi nelibi styl odpovedi. To jako preventivne zastrasujete nove prichozi?
Za prve kdyz jsem se vlakne "nove mapy" tak zde prioritne ocekavam odkazy na nove mapy. Vubec neresim legalnost. Kazdopadne zdileni informaci je zcela legalni, tudiz i zdileni odkazu na Rapid nebo jiny server kde se nachazi to o cem je cele forum.
Pokud je tu nejaky admin tak by mohl pouzivat rozum a toto vlakno rozdelit tak aby se s kazdym vyjitim novych map zalozilo vlakno nove, nemusel by tak vzniknout takovy neprehledny moloch o 122 strankach.
Ve vlaknu o mapach ocekavam diskuze o rozdilech mezi vydavateli jednotlivych map. To sem nejak vubec nedokazal vyzjistit.
Jestli jeste nekdo bude potrebovat nove mapy "CzechRep83TA_2009.09_091026" nebo "CzechRep83CEDA_2009.09_091105" tak se na me muze klidne obratit, ja si link na Rapid schovavat pro sebe nebudu.

PS: nevite nekdo jak je mozne ze od vydavatele CEDA je POI pro CR tak veliky na rozdil od TA. ? Tu to otazku asi musim polozit do vlakna o POI uz jdu na to.
cinan s IGO Amigo 8.4
Skin DJ.Amigo v3.0
Martinj

Příspěvekod SvoDa v 13 kvě 2010 14:16

Jak již bylo napsáno, toto neslouží ke sdílení či odkazování na nelegální software a mapy a takovéto odkazy tu nenajdeš a ani je sem nedávej, jelikož by byly smazány.
Zde se o iGO8 a všem s tím související (i o mapách) diskutuje, sdělují se zkušenosti a postřehy a řeší odborně technické věci.
Co jsi na tom nepochopil ?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 13 kvě 2010 14:21

Někomu by se zase nemusel líbit styl Tvého dotazu, víš?
Kazdopadne zdileni informaci je zcela legalni, tudiz i zdileni odkazu na Rapid nebo jiny server kde se nachazi ...

Sdílení odkazů na nelegální obsah možná samo o sobě není úplně nelegální, ale zcela nezávadné asi taky nebude, že?
...to o cem je cele forum.

Ty máš pocit, že o tom je celé tohle fórum??? To mi poněkud uniklo, tohleto...
Taky se mi nechce pročítat všech 123 stran, mohl bys mi dát odkaz na jeden příspěvek z tohoto fóra, kde by takový odkaz byl? Byť i na mapy zastaralé?
A až budeš přemýšlet, proč jsi nic nenašel, podívej se taky do pravidel fóra (s nimiž jsi při registraci musel souhlasit), myslím že se tam o tom něco píše...
Lakva

Příspěvekod Martinj v 13 kvě 2010 14:49

No to mas pravdu nikde sem nic takoveho nenasel, proto se nestacim divit. To jako jede nekde separatne jeste jine forum kde ty odkazy jsou ze je nikdo nepostrada? Nebo to je snad normalni ze si kazdy hleda odkazy sam a schvalne se o ne s nikym nepodeli? Neni to trochu schizofreni? Pokud to je takhle nastavene od tvurcu fora a vsichni s tim souhlasi, OK. Uz nic nerikam , jen mi to prislo takove divne. Asi to nema cenu resit, pokud mate takova pravidla musim se jimi ridit.
Jinak zverejnovat linky odkazujici na nelegalni obsah NENI zakazane. Protoze ja nikoho nenabadam aby si to stahnul jen ukazuji cestu k zaloham. Kazdopadne na tomto principu fungujou fora po celem svete a nikdo na ne nemuze. To spis by meli perzekuovat ty shared servery.

OK jdu si hledat informace co me zajimaji.
cinan s IGO Amigo 8.4
Skin DJ.Amigo v3.0
Martinj

Příspěvekod amatér v 13 kvě 2010 16:40

Už jsi našel co tě zajímá?
Martinj píše: PS: nevite nekdo jak je mozne ze od vydavatele CEDA je POI pro CR tak veliky na rozdil od TA. ? Tu to otazku asi musim polozit do vlakna o POI uz jdu

Odpověď je zde

A ty odkazy na staré mapy sem opravdu nedávej. Dávno už jsou novější jak od TA, tak od CEDA.
amatér
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 13 kvě 2010 17:36

Martinj píše:No to mas pravdu nikde sem nic takoveho nenasel, proto se nestacim divit. To jako jede nekde separatne jeste jine forum kde ty odkazy jsou ze je nikdo nepostrada? Nebo to je snad normalni ze si kazdy hleda odkazy sam a schvalne se o ne s nikym nepodeli? Neni to trochu schizofreni?

Já teda nevím čemu se divíš. Možná kdyby jsi četl pravidla tak by to tak nebylo. Ale to je úplně jedno. Máš pravdu v tom že jsou fóra kde ty odkazy najdeš. A teď položím otázku. Když už se ti teda nechtělo pročítat těch 122 stránek. Když klikneš sem viewforum.php?f=9 Co vidíš jako úplně první vlákno :?: A jestli ti to nestačí tak v amatérově podpisu taky něco najdeš. ;)
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod Martinj v 14 kvě 2010 08:46

amatér píše:Už jsi našel co tě zajímá?

Odpověď je zde

A ty odkazy na staré mapy sem opravdu nedávej. Dávno už jsou novější jak od TA, tak od CEDA.

Dikes za ten odkaz do hlubin vlakna, Bohuzel ty dulezite obrazky mi zustali skryte (zrejme se nezobrazuji novackum), nicmene sem zrejme pochopil ze mapy od CEDA obsahuji oproti TA popisne cisla. Nevim ale zda se mi ze rozdilu asi bude vic. Nicmene z toho prameni dalsi otazka nikde jsem nenasel moznost nastaveni ktera mapa ma byt defaultni a ktera jen zalozni, v seznamu mi to ukazuje vsechny mapy nahrane na SD kartu. Vlastne ani nevim kterou to zobrazuje, zrejme tam musim mit jen jednu nejnovejsi. Zrejme sem nepochopil fungovani systemu. Pouzivan a skin DJ.Amigo v3.0.

Jeste k aktualnosti map, pro CR jsem nenasel aktualnejsi, nez 2009/9 pro ostatni staty ano.
cinan s IGO Amigo 8.4
Skin DJ.Amigo v3.0
Martinj

Příspěvekod Martinj v 14 kvě 2010 08:55

Tak ted sem zjistil ze sem ucho, zadrhel byl v tom ze sem mel stary DJ Amigo :-) Ja sem vsude cetl ze se mapy daji prepinat s tim to skinem, ale nikde se uz nepsalo ze musi byt nova verze. Ted sem o neco chytrejsi jenze zase hledam ten novy skin vsude kde narazim na linky tak jsou stare a neaktivni. Dokonce existuje i cestina. Tak jdu hledat dal.
cinan s IGO Amigo 8.4
Skin DJ.Amigo v3.0
Martinj

Příspěvekod amatér v 14 kvě 2010 09:04

Pokud máš ve složce více map pro jeden stát, různého data vydání, navigační sw si sám vyhodnotí kterou mapu použije, to ale také záleží i na licenci, pokud licence neumožňuje použití konkrétní mapy, sw ji prostě nezobrazí.
Neexistují tedy žádné defaultní a záložní mapy v jedné složce. Tento problém se dá řešit pomocí skinu, který obsahuje tzv. mapchanger (existují jak pro Amigo, tak pro iGO8).

Žádné obrázky nejsou skryté pro nováčky, po kliknutí na odkaz tě to jen odhlásilo, pokud budeš mít v prohlížeči zvolenou volbu přihlašovat automaticky, stávat se ti to nebude.

Nejvíce informací o skinu DJ-Amigo získáš zde:
Kód: Vybrat vše
http://www.gurjon.com/
, včetně nejnovějšího 3.4.
amatér
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 14 kvě 2010 12:39

i když to sem úplně nepatří, tak pokud hledáš mapy, zkus
Kód: Vybrat vše
http://tinyurl.com/kqyjts