Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nové mapy

Jaké používám mapy?

TeleAtlas (pro EEU)
686
41%
NAVTEQ (pro EEU)
513
31%
TeleAtlas (pro WEU)
179
11%
NAVTEQ (pro WEU)
156
9%
Regionální vydavatelé(CEDA, TopMap,...)
136
8%
OSM
3
0%

Celkem hlasů : 1673

Re: Nové mapy

Příspěvekod SvoDa v 20 led 2010 10:29

To by se hodilo do Countryinfo :!: ;) :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod expertdb v 20 led 2010 13:19

Chci se zeptat: Basemap musí být v umístěno každé složce s mapami (map , map_ot, map_nt,map_us) ,nebo stačí jen v jedné ?
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb

Příspěvekod amatér v 20 led 2010 14:08

Pokud používáš MCH, dal bych to do všech složek. I když nikdy jsem nezkoušel, zda to dělá bez basemap nějaký problém.
amatér
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 20 led 2010 16:31

Já to mám jen v jedné a to ještě v map_ta.Ani ne v MAP adresáři.A chodí to zatím bez problémů.Nevšimnout si tady toho dotazu,tak mě to ani netrkne se tam podívat.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 20 led 2010 16:33

basemap dle mně pouze řeší hranice států a název země když klikneš v plánovací mapě do mapy. Co to udělá při přejezdu hranic v reálu, jestli to např. nemá vliv na GJ countryinfo jsem nezkoušel
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 20 led 2010 18:03

Basemap řeší také obrysy pevniny v přímořských státech. Když chybí, tak iGo normálně hlásí, že nemá basemap. Ale jestli musí být zrovna čtyřikrát... ???
Nejlepší bude pokus ;) - a doufám, že se o výsledek podělíš.

Nicméně jsou i verze iGo8, které naopak nefungují, je-li basemap přítomna.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 21 led 2010 00:31

Nová mapa Německa NAVTEQ 2009.Q2_091104 opravdu je nová, nekecám ;)
původní:
Snap_2010.01.21 00.29.02_004.png

dnešní:
Snap_2010.01.21 00.26.22_003.png

a ještě něco navíc:
Snap_2010.01.21 00.32.58_005.png

:arrow: :idea:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
amatér
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 21 led 2010 07:24

Ještě k tomu basemap.Podle mě stačí,když bude jenom v adresáři "map".Protože navolený mapy,jsou pak tady v tom adresáři.Ovšem teď je otázka,jestli se přesouvají a nebo jestli se přejmenuje adresář zvolených map na adresář map.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 21 led 2010 08:12

nepřesouvají se mapy do adresáře map, ale např. adresář s mapami TA pojmenovaný map_ta se přejmenuje na map, když navolíš mapy TA, adresář s mapami map_nq na map když zvolíš navteq,...
Proto by ta basemap.fbl měla být v každém adresáři, bo nevíš, co to spáchá na hranicích, pojedeš-li ven. To by chtělo otestovat nejen na průletu, ale i v reálu. krom to ty 4 MB x 3 adresáře ti tu kartu nesežerou.
Ti, co jezdí s iGO8 na MFD + mapy na SD, mohou mít content/map s jedním basemap na MFD a na SD se jim ty jednotlivé map_ta, map_nq, map_user v content přejmenovávají na content/map a pak si to vezme basemap z MFD/iGO8/conten/map a mapy států s SD/iGO8/content/map pokud nemají igo8 na MFD a na SD záměrně "odizolované", např. jinak pojmenované igo8 na SD, či nenamapované v syst.txt) aby se contenty nemíchaly jako já.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 21 led 2010 08:16

@amatér. je zajímavé, že ta novější mapa D je o chlup menší než ta předchozí, ale už tu sice někdo psal, že na velikosti nezáleží, ale stejně by mne zajímalo proč, čili jestli je to fakt komprimace, nebo začaly ty fyzicky neprůjezdé úseky zneprůjezdňovat a tím pádem je méně dat (např. rychlosti na nich ?

V této souvislosti by mne taky zajímalo - jistě jste si všimli, že na některých cestách (nižší třídy, nebo málo frekventované ulice ve městech a obcích) nejsou u NQ rychlostní limity. Z čeho si to pak bere data pro výpočet časů dojezdů ? Vím, že pro tento výpočet si iGO8 a ani jiné systémy, neberou max.povol. rychlost, ale jakousi rychlost průměrnou a tato tedy asi v mapě jistě musí být, aby to dokázalo počítat, nicméně nechápu, proč NQ na mnoha místech postrádá ty maximálky. V OL chybí i na dost rušných ulicích a pak mi tam pochopitelně nefunguje pípací tempomat :!: :(
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace