Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nové mapy

Jaké používám mapy?

TeleAtlas (pro EEU)
686
41%
NAVTEQ (pro EEU)
513
31%
TeleAtlas (pro WEU)
179
11%
NAVTEQ (pro WEU)
156
9%
Regionální vydavatelé(CEDA, TopMap,...)
136
8%
OSM
3
0%

Celkem hlasů : 1673

Re: Nové mapy

Příspěvekod Jasper v 06 led 2010 13:49

Mě osobně NTQ mapa dostala když jsem zkusil trasu ze Kbel k nákupnímu centru "Park Hostivař". Typ trasy jednoduchá je logicky po Průmyslové a Švehlově. Prostě furt rovně. Ne. Měl jsem z Průmyslové ulice najet na Jižní spojku, po ní k Zahradnímu městu, tam se otočit a najet na jižní spojku opačným směrem u lanového mostu sjet a po Švehlovce k cíly. No prostě nesmyl jakej jsem ještě neviděl.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod amatér v 06 led 2010 14:05

Neměl jsi místo snadná rychlá?
Snap_2010.01.06 14.02.18_017.png
Snap_2010.01.06 14.03.29_018.png

Ještě itinerář snadná
Snap_2010.01.06 14.04.36_019.png
Snap_2010.01.06 14.05.12_020.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 06 led 2010 14:17

:o Ne ne. Měl jsem opravdu "jednoduchá" :o Koukám na to jak blázen. Večer to zkusím ještě jednou.

EDIT ale zkoušel jsem to minulý týden tudíž s tou předchozí verzí mapy.
Jasper
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 06 led 2010 14:34

Mirku, jako vždy perfektní názornost. na srazu budu presentovat ty svoje nesmysly, na screenování nemám sílu :D
V každém případě se můžete nechat navigovat do centra Olomouce, kde je to jen na zvláštní povolení a pro residenty, např. Hrnčířská ulice. To sice není příklad uzavřeného areálu, ale pěších zón.
Pak vím o pár místech na Moravě, kde jsem třeba měl chatu a kde jsou již 20 let závory či nesjízdné pro traktory, natožpak použitelné lesní cesty a v klidu mne tam NQ dovede bez jakékoliv hlášky v nejrychlejší trase
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 06 led 2010 16:31

Tome, tak mně to udělalo to samé, jako tobě. Ale pro uklidnění - dal jsem si tam TA a udělalo mi to taky tak.

Mám pracovní hypotézu, ale k prověření se dostanu až večer: mám netradičně nastavené váhy v SYS.TXT a jednoduchost tam má nejmenší váhu. Zkusím s tím zahýbat (vyhodit a nechat default) a uvidíme.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod mkb v 06 led 2010 16:59

Taky jsem zkoušel tu Jasperovu cestu s mapami od CEDY. Všechny typy tras jsou správně, dokonce stejně. Zkoušeno při nastavení sys.txt: "correctness=50-70-100."
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 06 led 2010 17:32

Ešivá Vojta nemyslí váhy vozidla "weight" (tedy nikoliv "váhu" optimalizace trasy) v souvislosti se zápisy v sys.txt ohledně režimu truck viz viewtopic.php?p=28464#p28464 ikdyž to by nemělo mít vliv při režimu osobní auto.

Když už jsme u toho, co máte, resp. co by se mělo objevit v sys.txt ohledně histspeed či DA verze obecně. myslím, že oltcit psal, že s těmi zápisy pak nastaly nějaká nestandardní chování.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod oltcit v 06 led 2010 19:29

Ne,ne Dane ;) ja som pisal,ze volba
Kód: Vybrat vše
[truck]
use=1
robi hluposti,ze nerespektuje tie dodatocne nastavenia ohladom parametrov pre trucky. Co sa tyka zapisov pre DA a hitspeed tie pouzivam standartne,ziaden problem.DA zapisy neovplyvnuju metodiku vypoctu trasy,pri Histspeed som si nie isty,tazko je to overit,ale vo vasom pripade to urcite neovplyvnuje,pretoze data su dostupne len pre UK a GER.Ale stretol som sa s tym,ze podla casu planovania trasy su mi ponuknute rozdielne trasy podla hustoty prevadzky,ale precizne testovanie je dost obtiazne,zhruba ale mozem potvrdit,ze to planuje spravne.Este by som podotkol k poslednej TA mape pre UK,ze mam pocit,ze je horsia ako predchadzajuca,ostavam verny NQ. Teraz na SK pouzivam NQ 2009 Q2 pre jazdenie po beznych cestach a v terene Xahax- Apropo v suvislosti s Beckerom Z203 sa mi zda,ze uvadzali mapy NQ 2009 Q4 :o :o Ma niekto info?
Aktualne Zenfone 2,Z3580,4GB RAM,64GB ROM,iGO Nextgen+ Pongo skin
rezerva Wayteq X980BT+ TMC RTA3000 by NaviGear(hacked),PRIMO_9.6.13.405512,skin Dimka174.a. Tomsoft
Nostalgia
Loox720,GNS5843TMC,CF4GB-iGO 8.3.4.117940,GJ6.14b3.p_DA
oltcit

Příspěvekod vovi v 06 led 2010 19:34

Nene, kdepak weight nebo correctness, já mám na mysli tohle:

[defaults] ; výchozí nastavení vah pro optimalizaci trasy
mainroadness=60 ; (100) držet se hlavních tahů
shortessness=40 ; (20) krátkost
simplificationness=80 ; (100) jednoduchost (bez odbočování)

Navíc v šochtli mám něco jiného (a nepamatuju si to), žena s ní ale přijede později. Pak to otestuji.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod Jasper v 07 led 2010 08:35

vovi píše:Tome, tak mně to udělalo to samé, jako tobě. Ale pro uklidnění - dal jsem si tam TA a udělalo mi to taky tak.

Já TA nezkoušel ale CEDA mě jak při nastavení "jednoduchá" i "rychlá" vedla správně. Ta trasa s využitím jižní spojky je nesmysl i při nastavení "rychlá". Možná kdybych měl nastaveno "vyhlídková" tak jsem schopen to akceptovat. Navíc je to dost v rozporu s tím že když jedu na Zličín tak mě pořád chce tahat přes centrum když tady při volbě "rychlá" je využití jižní spojky správně a CEDA i TA mě tak vedou.
Jasper
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace