Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Problém s instalací POI

Problém s instalací POI

Příspěvekod SvoDa v 08 črc 2008 12:51

Když stáhnu z POI.CZ poi s příponou .kml a nahraji do iGO přesně dle Jasperova návodu , viewtopic.php?f=8&t=8 igo8 se rozběhne normálně rychle, tzn.že POI nenačetlo a navíc hned co se objeví mapa, Mio zamrzne. Když jsem chtěl .kml smazat, každý soubor .kml se ještě k tomu naklonoval na další dva s příponami .kns a .kix :?: :?: :?:
Je nutno to do iGO vkládat po jenom kml, nebo včem je chyba??
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Jak zprovoznit všechny ikonky POI z proužku ?

Příspěvekod Jasper v 08 črc 2008 13:02

Mě to chodí bez problémů. Mám staženo 7 kategorií POI. Po restartu iGO8 nabíhá o něco déle právě z toho důvodu že si vytvoří ty soubory .kns . kix které jsou jakousi optimalizací pro iGO8. Další spouštění chodí už probíhá standartně. Ta prodleva v mém případě je tak půl minuty. Ale čím víc kategorií tím delší první spuštění.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2519
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: Jak zprovoznit všechny ikonky POI z proužku ?

Příspěvekod SvoDa v 08 črc 2008 13:20

Stále se nedaří. Vyjmu SD, dám do PC, nahraji kml, vyjmu SD dám do Mia, provedu softreset, spustím iGO a zamrzne to ihned po Starting.
Tím restartem myslíš hardreset nebo softreset? Máš taky Miopocket.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Jak zprovoznit všechny ikonky POI z proužku ?

Příspěvekod Jasper v 08 črc 2008 13:25

Mám taky miopocket a dělal jsem tuším jenom soft reset. Píšeš že to zamrzne po starting. Kolik máš staženo kategorií POI. Ono to opravdu může trvat i několik minut než iGO najede. Než jsem zjistil jak kvalitní POI obsahuje aplikace tak jsem stáhnul asi 20 kategorií a mio zamrzlo na Starting asi na 10 minut. Pak normálně naběhlo a už chodilo v pohodě.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2519
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: Jak zprovoznit všechny ikonky POI z proužku ?

Příspěvekod SvoDa v 08 črc 2008 13:39

Já jsem tam nacpal 8kategorií (234kB). Já čekal, že se POI budou dlouho načítat v rámci managing POI, nebo co je to tam za hlášku a ne až po starting na "kouslé" mapě. Počkal jsem pár minut a je to v pohodě. Díky moc za tvůj čas a cenné rady, já už jsem myslel, že mám zas problém s tím že moc tuním a x-krát denně restartuji, nebo se SAVE, nebo s jakým čertem. Ještěže máme našeho čerta-Jaspera.
Může se těm kml souborům změnit jméno (odebrat CZ-)a počeštit, aby se zařazovalo abecedně mezi ostatní POI kategorie?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Jak zprovoznit všechny ikonky POI z proužku ?

Příspěvekod Jasper v 08 črc 2008 13:49

Tak to jsem nezkoušel. Ale teoreticky v tom nevidím problém. Samozřejmě že přejmenování bude možné před instalací do Mia. Ale mám pocit že nepomůže změna názvu souboru jako takového a že budeš muset načíst ten konkrétní soubor notepadem a změnit to uvnitř souboru.

EDIT Tak ne v souboru ten název není takže stačí změnit jeho název.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2519
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: Jak zprovoznit všechny ikonky POI z proužku ?

Příspěvekod SvoDa v 08 črc 2008 13:51

Tak jo, to s těmi názvy není až takový problém - předpokládám, že máš ty kategorie CZ-blablabla hned na začátku seznamu kategorií, před čerpačkama?

Ještě jednou díky.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Problém s instalací POI

Příspěvekod Jasper v 08 črc 2008 16:44

Přesně tak. Alespoň je nemusím hledat když je chci nastavit. :D
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2519
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: Problém s instalací POI

Příspěvekod saamm v 08 črc 2008 18:44

To co se odehrávalo SvoDovy tak to samé se odehrávalo i u mne. Jen s tím rozdílem že po 4hod různých pokusů jsem dospěl k tomu že jsem se dostal jen k náběhu POI MANAGER INIT a dále nic. A teď někdo řekne použij zálohu. A ouvej ta je v notebooku který cestuje v Anglii. Jestli je možno nějak zrestaurovat tak poraďte. Dík
PRESTIGIO Geovision 7777 - ver.sys. 4.0.4.
C720
Uživatelský avatar
saamm
 
Příspěvky: 30
Registrován: 16 čer 2008 20:35
Bydliště: Uherské Hradiště

Re: Problém s instalací POI

Příspěvekod SvoDa v 08 črc 2008 19:11

Musíš počkat,ono to naběhne třeba až za 20 minut (připoj to na hlavně na nabíječku, aby se při tom načítání neuspalo) zkus to hardresetnout - dlouhý stisk a nech to opravdu načíst - buť trpělivý a běž se mezitím projít :D :D :D .
Na tom POI manage... se to MÁ NA DLOUHO ZASTAVIT (mně se to zastavovalo až na mapě).Pokud se to jednou takhle, byť dlouze načte, při dalších nabíháních iGO8 už bude načítání jen krátce, jako obvykle.
Já byl jen netrpělivý a myslel, že 10 minut je dost, tak jsem udělal hardreset a několikrát zopakoval, než mi Jasper radil počkat déle. Teď už tam mám pro zkoušku asi 25 kategorií, všechny, včetně těch z POI jednotlivých zemí celé Evropy zaplé pro zobrazování, co to bude dělat a "zatím" vše šlape jak hodinky a nic se neseká ani nepadá, a to lítám průlety po celé Evropě a přes centra měst. Je to ohodn stabilnější než MioMap, který při větším počtu zobtazených POI (hlavně těch vlastních) zamrzal.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Další

Zpět na Body zájmu POI pro iGO

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků