Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Jak zprovoznit všechny ikonky POI z proužku ?

Re: Jak zprovoznit všechny ikonky POI z proužku ?

Příspěvekod amatér v 04 črc 2008 17:32

@SvoDa
prosím o pomoc, mám MioMapBmp, dokážu v něm otevřít soubory mio.bmp, ale nějak mi uniká jakým způsobem mám upravené soubory uložit. V záložce General zadám cestu k souboru, ten se mi otevře, ale co dál? Když chci provést dekompresi, musím dát záložku Decompression? Pak je první vyhledávací okno cesta k upravovanému souboru a spodní vyhledávací okno cesta k uložení upraveného souboru? Nebo musím postupovat od záložky General přes Compression až k Decompression?
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 04 črc 2008 18:14

General je vlastně náhled. Abys mohl Mio.bmp editovat, musíš bmp dekompresovat - decompresion (editoval lze jen v nekompresovaném stavu (třeba za pomocí Corelu)) a compresion je pro compresi zpět, aby to Mio žralo (pomocí compresion můžeš jakýkoliv bmp dostat do Mia tak, aby ho Mio četlo).

P.S. a jak je s tím mím příkladem Baumax?? Odpověděl jsi mi otázkou na úplně něco jiného, chlape :!: :!: :D :D :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 04 črc 2008 19:27

Toho baumaxu jsem si nevšiml. S těmi nákupními středisky je to docela zajímavé, pokud máš POI Evropy máš v nabídce nakupování 5 podskupin Nákupní středisko, Obchod, Obchodní dům,Prodejna značkového zboží, Tržnice. V nabídce nakupování edituješ zobrazování na mapě a opravdu Baumax je zobrazen default skupinou, ale třeba Interspar mi to neukazuje ikonu žádnou, naproti tomu Plus, Peny atd. se zobrazují v pohodě, kde je zakopanej pes čert ví, já tedy ne.
Když odstraníš ze složky POI poibody ostatních států, a ponecháš pouze ČR, tak ve složce Nakupování jsou pouze podsložky Nákupní středisko a Obchod a ikonky se na mapě zobrazují :roll:
JoJo, kde jsou ty časy, kdy nám každému stačilo, že jsme rozjeli demoverzi na celou obrazovku :lol:
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 04 črc 2008 19:38

Mám tam celou Evropu, ale Tesco s logem až v Polsku, Penny v Maďarsku, Baumax Německo a jen některý v ČR (psáni bauMax)
Plus je v poho i v ČR.
Už to asi nechám být, bo v tom nemůžu najít systém. :(
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 04 črc 2008 19:42

No asi bude problém ještě v zápisu souboru CzechRep.poi, jenže nevím čím ho otevřít k editaci, při použití poznámkového bloku jsou tam znaky a ne písmena.
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 04 črc 2008 19:58

Ty POI ikony, maji ještě jeden problém:
musíš vědět, co které logo představuje. Např. při hledat POI (všechny kolem kurzoru:
když máš u něčeho defaultní ikonu nákupní vozík, je ti jasné, že se jedná o obchod a v kliknutí na info se dočteš nákupní středisko - název třeba Interspar.
když tam máš logo Interspar a nevíš, že se jedná o obchod, v infu je jen Interspar, bez další specifikace, že jde o nákupní středisko.

Já samozřejmě vím,co to je Interspar, ale některé loga nezním a nevím, co za služby (firmy) představují (třeba Hertz a desítky dalších zahraničních). Tady je škoda, že při hledání POI v infu o POI nezůstává název kategorie, ale jen jméno loga.

Zkus si vyhledat POI Hertz a řekni mi, jak zjistíš, co to je za firmu (obchod. letiště? - z info o POI to nezjistíš.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 04 črc 2008 20:12

Tohle vím docela náhodou, je to trochu můj profesní obor, Hertz je půjčovna automobilů, a také ji v nabídce Půjčovna aut -> Autopůjčovna nalezneš.
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 04 črc 2008 20:19

Mně je jasné, že když bych si dal tu práci a prošel všechny kategorie a podkategorie POI, tak bych ten Hertz našel, ale asi sám chápeš, že to není zrovna praktické a dost rychlé, když se chceš dozvědět, co to či ono POI vykteslené logem představuje. Uvědom si, že taky budeš někdy hledat v autě a potřebuješ rychlou informaci.
Je škoda, že aspoň v info o POI - horní proužek displaye, když klikneš na info nezůstane název kategorie - "Autopůjčovna", ale je tam jen "Hertz"
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 04 črc 2008 20:44

Jo už to chápu, To předešlé neměla být žádná narážka, jen si se trefil do něčeho, co opravdu znám.
Problém, který popisuješ je ale v základu map, procházel jsem data.zip a souborů s označením poi je tam spousta možná, že v některém z nich by toto upřesnění mohlo jít nastavit, ale to nevím.
Vycházejme z toho, že asi nebudeš mít označené všechny poi v nabídce, to by asi nedávalo smysl. Já mám nastaveno zobrazování BČ, autoprodejců a autobazarů, pro mou potřebu to stačí.
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 04 črc 2008 21:06

Taky tak, zapnout si POI, které chci zobrazovat. Ale POI, které vyhledáváš třeba kolem GPS nebokurzoru, abys byl v obraze a vědel, co všechno je v okolí, pak jsi v pasti, pokud by POI měli své loga a ne default ikonu.
Stopař se těší na 5O stran ikon, přiřadíte-li logo každému POI (firmě), prokteré najdete logo - pak už budete těžko zjišťovat, co které logo znamená, to si nemůže nikdo pamatovat, aniž by sis ho nenašel složitě v kategoriích, nebo si nevytiskl brožurku - logo=... :D :D :D .

P.S. Zjistil jsem, že pokud přiřadíš POI ikonu z poimapclose.bmp a ne z těch ostatních proužků - údaj v horním okraji displaye v info o POI pak ukazuje název kategorie (skupiny) POI a ne název loga (firmy). takže to nebude v mapě, ale v těch souborech poi.icons a brand.icons a pak těch desítek defaultních souborů.icons, které jsou v \data.zip\ui_igo8\icons\poi - dle nich by se mohly zjistit rozdíly ve vztaku k poi.icons a brand.icons, jak tam ty kategorie zahovat i u nově přiřazovaných poi.bmp a brand.bmp....
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Body zájmu POI pro iGO