Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Uzitecne a zajimave POI

Re: Uzitecne a zajimave POI

Příspěvekod vovi v 09 srp 2009 21:54

www.poi.cz

Nebo pokud ti stačí v podobě radarů, na které umí upozorňovat rozšířené skiny (třeba GJ, Micsan nebo Choup), pak si buď stáhni Jasperovy radary z vlákna o radarech (SpeedcamUpdate.spud), nebo mrkni do příslušného vlákna o skinu - dnes se všude objevily aktualizované radary včetně přejezdů.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod mkb v 10 srp 2009 13:01

NIC61 píše:Nema niekto POI Žel.precestia SK a CZ ? vdaka

Na poi.cz přejezdy nejsou. Jediná možnost, jak píše vovi. V ČR je sai 8 000 přejezdů. Jejich databáze možná někde existuje, leč nesehnal jsem jí. Ta co se používá v radarovém hlášení, je mé dílo pro volný čas. Je ale pouze pro ČR a především na hlavních silnicích.
Když lze z *.kml vytvořit *.txt pro speedcams, jistě by to šlo z těch radarů vytvořit *.kml. Bylo by to však bez informací. :lol:

Edit: no to je blbost. :lol: :lol: :lol:
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Jasper v 10 srp 2009 13:28

Pokud se týká databáze přejezdů pro CZ tak určitě existuje viz. http://www.szdc.cz/pro-media/ztisku/cis ... jezdu.html ale je otázkou jestli obsahuje souřadnice. Já bych si tipnul že jo protože záchranné složky s nimi pracují. ;)
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Jasper
Administrátor

Příspěvekod amatér v 10 srp 2009 13:33

Po databázi žel. přejezdů, už prahnu od doby, kdy jsem zjistil, že to lze nastavit v IconX. Velkou naději jsem získal, když vyšla zpráva po tom, že každý přejezd v ČR má své číslo http://www.hzscr.cz/clanek/evidence-zeleznicnich-prejezdu.aspx nebo http://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/nehodu-na-prejezdu-pomohlo-najit-cislo20090803.html, pro případ nějakého neštěstí, ale tato databáze zatím nikde zveřejněna nebyla. Přitom je na netu dost stránek, které se problematikou železnic zabývají.
http://www.zelpage.cz/atlas.php
Jenže
Na železniční síti ČR bylo k 31.12.2003 podle databáze Správy železniční dopravní cesty celkem evidováno 8 511 železničních přejezdů, z toho

- 4 918 přejezdů zabezpečených pouze výstražnými kříži

- 676 přejezdů mechanickými závorami

- 826 přejezdů automatickým zařízením světelným se závorami

- 2 091 přejezd automatickým zařízením světelným bez závor.

I kdyby ten seznam někde byl, najde se blázen, který to dá třeba do kml?
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 10 srp 2009 13:40

Vždyť to píšu. :lol: ;) Tu databázi využívají složky záchranného systému a ty pracují se souřadnicemi GPS takže podle mě to v nějakém formátu existuje. A překopat to už by asi nebyl takový problém. Otázkou je jestli by jí dali k dispozici nebo jestli je potřeba nějaká známý na SŽDC případně u záchranářů. ;) Ale zase když by jsme jim vysvětlili k čemu má sloužit tak by jí pustit mohli ne??? Vždyť by to v podstatě byl příspěvek k bezpečnosti.

EDIT: addaméééééé nezkusil by jsi to nějakou ofigo cestou ????? :lol: :lol:
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Jasper
Administrátor

Příspěvekod amatér v 10 srp 2009 13:45

Malou naději jsem přeci jen našel, jenže to by vyžadovalo aby se někdo znal s nějakým dobrým hackerem.
http://www.prejezdy.cz
amatér
Moderátor

Příspěvekod mkb v 10 srp 2009 13:50

Napsal jsem tam (SZDC). Již jsem to zkoušel na podobná místa několikrát. Uvidíme. Ono by bylo ideální, kdyby to měli seřazené podle typů silnic. Pak by se mohli použít třeba jen pro silnice I. a II. tř. To ale chci asi moc. :(
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 10 srp 2009 14:18

A ještě jedna užitečná věc, neznáte někdo nějakého železničáře?
Soucek_Vaclav_CL.rar

Obzvláště zajímavé v článku je:
2. MAPOVÝ PORTÁL
Společným článkem všech grafických a geografických IS je intranetová aplikace mapového portálu. Mapový portál je
vystavěn na třívrstvé technologii dodávané společností CSmap, s.r.o. Aplikační server MapExtreme i desktopový software
MapInfo umožňují tvorbu různých tématických map, které jsou důležitým výstupem všech výše uvedených grafických či
geografický IS.
Mapový portál je na intranetu přístupný všem zaměstnancům ČD, kteří tyto data potřebují. Není cílem toho článku
podrobně seznamovat s prostředím této aplikace, ale pro představu je zde několik obrázků.
Obr.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
amatér
Moderátor

Příspěvekod Jarouš v 10 srp 2009 14:27

Brácha je strojvedoucí na nádraží v Břeclavi.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod Prcek v 10 srp 2009 14:29

No mohl bych něco zkusit. Jedna moje příbuzná pracuje na trati někde ve vyšší funkci tak se zkusím pozeptat jestli by se to dalo splašit ;)
Mio C720, R02+3+9913+1018, 8Gb SDHC Class6, TMC, SE Xperia PRO,
MioMap v.3.3, Skin J+T v4.3; IGO8 v.8.3.4.117940,; Ozi Explorer; Můj upravený spouštěč + další vychytávky - vše v MFD
Sony Ericsson Xperia Pro, android 2.3.4 iGO Primo 9.6.7.235654
Prcek

PředchozíDalší

Zpět na Body zájmu POI pro iGO