Zdravím diskutující,
Před týdnem jsem se stal majitelem Navon 750 s navigačním SW iGO Primo a rád se s vámi podělím o svoje dojmy.
Předtím jsem měl iGO8, konkrétně Evolve Multitraxx, takže můžu srovnávat...
Primo oproti 8 umožňuje pouze asi 30% možnosti nastavovat, na druhou stranu výchozí nastavení je vcelku rozumné a není příliš velká potřeba tovární nastavení měnit. Primo je proti 8 více intuitivní a jednoduší na ovládání, má větší ikony a za jízdy se lépe ovládá. Některé méně užívané volby je nutné složitěji zadávat, zatímco nejčastěji používané možnosti jsou nabízeny automaticky a dobře se vybírají. Myslím, že je to z hlediska ergonomie a zjednodušení krok vpřed. Fukčně myslím Primo obsahuje všechno co měla 8 a navíc má ještě ty cedule u jízdních pruhů a realistické křižovatky, což je myslím dost praktický.
Co mi na Primo chybí je možnost vypnout automatické přepočítání trasy, což jsem u 8 měl vypnuté, protože zejména po projetí tunelu, než se chytne GPS to často chybně vyhodnotí že jsem na jiné silnici než ve skutečnosti, začne přepočítávat, pak zjistí, že vlastně je tam kde je a začne přepočítavat znovu. Zejména při jízdě přes Evropu, kde přepočet trvá dlouho je to obtěžující.
V základní konfiguraci není možné vyřadit úsek silnice (block road) a při přechodu na noční schéma se nepřepne jas display na minimum. Naštěstí jsem po chvilce googlení přišel na to jak aktivovat rozšířené nastavení a tyto funkce zapnout:-) (viz tipy a triky níže) Možná, že i automatický přepočet je možné nějak vypnout, pokud někdo víte jak dejte pls. vědět...
Tipy a Triky:
1) Pokud si nastavíte vysoký úhel zorazení mapy, tak to při jízdě mezy manévry hodně oddálí a ukáže vám to cce 50km trasy před vámi, zatímco při zobrazení v nízkém a středním úhlu to ukáže jen cca 1km. Je to praktické na získání rychlého přehledu o trase před vámi.
(udělal jsem si úpravu skinu a přidal tlačítko na přepínání pohledu přímo na mapu).
2) pokud do sys.txt přidáte
[interface]
extra_settings=1
[Debug]
experimental_features = 1objeví se speciální menu ve kterém je možné zapnout blokování silnic a automatické tlumení podsvětlení v noci.
(na tomto foru je o tom celé vlákno...)
Zatím a mnoho šťastmých km s Primo

Michal