Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GJ skin pro Primo 2.4

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: GJ skin pro Primo 2.4

Příspěvekod vrsovsky v 07 bře 2013 22:22

Takže jsem znovu smazal SAVE, vrátil změny v souboru navigatemap.ui ze 2000 na 20. A opět se mi v GJ skinu zobrazuje tunel, ale bohužel opět nahoře. To nastavení náhledu tunelu kontroluji vždy při změně skinu. U Dimkawa skinu se zobrazuje dobře v1/3. Tak jsem zkusil přepsat hodnoty z dimka skinu do gj skinu, znovu delete save a nepomohlo to. Tak to už tedy nevím.
vrsovsky
 
Příspěvky: 22
Registrován: 12 úno 2010 23:32

Re: GJ skin pro Primo 2.4

Příspěvekod Martin68 v 12 bře 2013 17:43

Ahoj. Zobrazování obrázku tunelu, mi funguje s upraveným zápisem v templates.css.

Kód: Vybrat vše
.junctionview{
   left:(ui_PropLayer.ShowTripBar ? 3% : 0);
   top:(ui_PropLayer.ShowTripBar ? 32% : 0);
   w:100%;
   h:100%;
   z:(%navigation.junctionview_type == 0 ? 50 : 1);
   align:"LEFT";
}

Hodnotu 3% a 32%, přepsat podle místa zobrazení.

V navigatemap.ui zvýšit hodnotu "z" u
Kód: Vybrat vše
<layer ui_NavigateMapJunctionView z=20 ...
a
<layer ui_TunnelOverview z=20 ...

Stačí z 20 na 100.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil Martin68 dne 09 dub 2013 19:35, celkově upraveno 3
Lenovo moto G4 Plus, Android 6.0.1, Primo 9.6.29.329069 basarsoft, skin GjAk_v2.3_AriNe-5, hlas Zuzana TTS PRO v 8.0.
WayteQ x985BT, Win CE 6, iGO Primo 2.4 na ResidentFlash, Skin gjak_1.09, iGO 8.3 na kartě.
Martin68
 
Příspěvky: 76
Registrován: 21 kvě 2009 15:26

Re: GJ skin pro Primo 2.4

Příspěvekod Julinaa v 27 bře 2013 15:49

Už 3 dny se trápím se malým náhledem tunelu a křižovatky ve skinu GJk 1.09. Nahrán čistý DZ,znovu stažen čistý skin,vše smazaný včetně save a prostě náhled tunelu a křižovatky funguje jen přes celý displej.Když ve skinu v GJk nastavení aktivuju mini tunnel,tak se malý náhled křižovatky ani tunelu nezobrazí,pouze při vjezdu do tunelu to po pravé straně ukazuje v rámečku průběh cesty tunelem.

Zkoušel jsem různé zápisy zde popsané,zkoušel jsem dohrát "junctionview" přímo do skinu a prostě nic.V jiných skinech to zobrazuje normálně malý náhled jak tunelu,tak křižovatky.

Zápis ".junctionview" v template je přitom stejný jako v GJk skinu,tak nechápu kde je problém.

Který zápis má za úkol zobrazit malý náhled?
China 5" 600MHz HD 800x480,WinCE 6,128 RAM,4GB,8GB micrSD class4,Primo 2, mapy převážně TT
Julinaa
 
Příspěvky: 68
Registrován: 20 pro 2011 06:43

Re: GJ skin pro Primo 2.4

Příspěvekod SvoDa v 27 bře 2013 16:36

Vše je jen o úprave pod: .junctionview{ ve skin\ui_igo9\common\ui\templates.css, a o změně (dohrání) obrázků v data.zip(nebo skin.zip)\config\junctionview viz viewtopic.php?p=91199#p91199 a nastavení minitunel musí být vyplé viz viewtopic.php?p=92836#p92836 a když to funguje jedněm, musí to fungovat i druhým.

Na druhou stranu, náhled průběhu cesty tunelem či Junctionview u dálničních křižovatek smysl (pro některé) má, ale k čemu je dobrý statický obrázek tunelu, ať přes celou obrazovku nebo zmenšený, jsem dosud nepochopil. Jedinou přidanou hodnotu vidím v tom, že když se někdo nekouká před sebe, ale na display navigace, že se dozví že je v tunelu, popř. pro simulaci trasy, že je tam tunel, ale to přeci v simulaci vidím už z barvy trasy na mapě a odzoomování mapy či z náhledu průběhu cesty tunelem.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: GJ skin pro Primo 2.4

Příspěvekod Julinaa v 27 bře 2013 17:40

Dík za reakci,jenže ať upravuju template ve skinu jak chci a vypnu ve skinu mini tunnel,tak ten obrázek tunelu,nebo i křižovatky je přes celý displej.Jedinou změnu,kterou jsem z použitím zápisu v template vypozoroval,tak jeden zápis obrázek tunelu posune níž,aby ho nepřekrývali návěstidla,ale jinak nedokážu docílit toho,aby byl ten tunel zmenšenej.
Vím,že obrázek tunelu nějak postráda smysl,proto ho chci zmenšit,aby mi nepřekrýval celou mapu,to samé u křižovatky,tam to zmenšení má docelá velký smysl (uvidím na mapu a uvidím,že mám sjet)
Zkoušel jsem úpravu v různých skinech,ale prostě ve všech skinech založených na GJk to nejde (gjk 1.08, gjk 1.09Kishoris, gjk 1.08Kastel atd)

Nepíšu ihned když mi něco nejde,ale vyzkoušel jsem vše co jsem se tu dočetl a prostě to nejde.
Ano můžu to úplně vypnout,ale zajímá mě proč mě to nejede.
China 5" 600MHz HD 800x480,WinCE 6,128 RAM,4GB,8GB micrSD class4,Primo 2, mapy převážně TT
Julinaa
 
Příspěvky: 68
Registrován: 20 pro 2011 06:43

Re: GJ skin pro Primo 2.4

Příspěvekod SvoDa v 27 bře 2013 17:59

Podmínkou pro změnšený náhled tunelů je taky ale do data.zip\config\junctionview\xxx_yyy_Lanes (ve tvém případě, dle tvého podpisu, to xxx_yyy_Lanes je pravděpodobně adresář 800_480_Lanes) nahrát příslušné sobory (obrázky) - z archivu lanes.rar z návodu zde viewtopic.php?p=91199#p91199 . Jsou to vlastně změnšeniny těch původních. To jsi opravdu udělal ?
Já osobně jsem si ty béempéčka z archivu nahrál do sinu, ve kterém jsem si vytvořil složku config\junctionview\xxx_yyy_Lanes\ čili celá cesta je Primo\CONTENT\skin\gjak_1.09.zip\config\junctionview\xxx_yyy_Lanes\ .

Funguje mi to a fungovalo to i když to bylo v data.zipu, nicméně ten statický náhled tunelů opravdu nepoužívám - mám jej vypnutý.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: GJ skin pro Primo 2.4

Příspěvekod Julinaa v 29 bře 2013 07:41

Tak sláva,konečně jsem teda pochopil v čem je ten fígl (zmenšeniny bmp) Ty jsem sice dohrál,ale vždy jsem to zkoušel na tunelu a jeho zmenšená verze tam chyběla,takže proto mi to nešlo) Obrázek tunelu jsem si zmenšil na 320x240 a konečně se objevuje,ale nějak s ním nedokážu pohnout na určené místo ( základním zápisem ho mám úplně vlevo nahoře,upraveným zápisem se pohne níž pokud se ukáží návěstidla,další úpravou ještě v navigatemap jsem ho přinutil překrýt 2.manévr) jenže když nejsou návěstidla,tak je potvora úplně nahoře a překrývá ho manévr.Vůbec nepomáhá změna zápisu v template v řádku (top:...%)
Ještě nějaký fígl jak to posunout dolů?
China 5" 600MHz HD 800x480,WinCE 6,128 RAM,4GB,8GB micrSD class4,Primo 2, mapy převážně TT
Julinaa
 
Příspěvky: 68
Registrován: 20 pro 2011 06:43

Re: GJ skin pro Primo 2.4

Příspěvekod SvoDa v 29 bře 2013 08:57

Jak už jsem psal zde viewtopic.php?p=91256#p91256 zkus ten amatérův zápis v templates.ccs upravit tak, že místo
.junctionview{
left:(ui_PropLayer.ShowTripBar ? 2% : 0);
top:30%;
...

dát
.junctionview{
left:(ui_PropLayer.ShowTripBar ? 2% : 0);
top: %ui.vLaneInfoSignpostHeight;
...

zápis top: %ui.vLaneInfoSignpostHeight; neznamená, že se budou zobrazovat s návěštími, ale v takové hodnotě top, které odpovídají jejich výšce, ať se návěští zobrazují či nikoliv.

O tom, aby to nepřekrýval manévr jsem psal zde viewtopic.php?p=91224#p91224
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: GJ skin pro Primo 2.4

Příspěvekod amatér v 29 bře 2013 14:04

Ze zkušenosti s PRIMO pro Android se zdá, že tento problém bude trochu komplikovanější. Co jednomu funguje, druhému fungovat nemusí. Zdá se, že je to záležitost použité verze a data.zip ...
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11145
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: GJ skin pro Primo 2.4

Příspěvekod Martin68 v 08 dub 2013 19:02

Ahoj, mě funguje zobrazování tunelů a křižovatek na správné pozici se zápisem podle viewtopic.php?f=2857#p93130. Se zápisem "top:%ui.vLaneInfoSignpostHeight; " mi to taky nefungovalo, až s "top:(ui_PropLayer.ShowTripBar ? 32% : 0); ", mi to začalo fungovat, jak má. Samozřejmě se musí vyměnit náhledy tunelů .bmp v DZ.

Ještě jeden můj poznatek. Po vyzkoušení v autě při jízdě, se mi zdá, že Primo 2.4 mi běží rychleji a lépe, než Primo 2.
Lenovo moto G4 Plus, Android 6.0.1, Primo 9.6.29.329069 basarsoft, skin GjAk_v2.3_AriNe-5, hlas Zuzana TTS PRO v 8.0.
WayteQ x985BT, Win CE 6, iGO Primo 2.4 na ResidentFlash, Skin gjak_1.09, iGO 8.3 na kartě.
Martin68
 
Příspěvky: 76
Registrován: 21 kvě 2009 15:26

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron