Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Přizpůsobení skinu

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Přizpůsobení skinu

Příspěvekod EaU v 17 srp 2012 06:18

Dotaz k obrázku
Obrázek.jpg

1-jak zrušit zobrazování názvů ulic (viz zelený puntík)
2-jak PŘIZPŮSOBIT horní modrý panel s názvy následných silnic nebo ulic (viz červený puntík) a přizpůsobit ho, aby se zobrazoval stejně jako dolní panel (viz žlutý puntík)
3-šla by nějak změnit rychlost při reálné simulaci (v obci na 50 km/h, mimo obec na 90 km/h a na dálnici na 130 km/h) ?
Všimnul jsem si totiž, že simuluje menší rychlosti ! (viz modrý puntík)
Podotýkám, že nemám na mysli, promítnutí simulace v několikanásobném zrychleném režimu (průlet).
Děkuji vám za vyčerpávající odpovědi.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
EaU
 
Příspěvky: 78
Registrován: 08 srp 2012 10:02

Re: Přizpůsobení skinu

Příspěvekod SvoDa v 17 srp 2012 06:53

ad1 - zkus do sys.txt
Kód: Vybrat vše
[3d_config]
disable_roadsign_navigation_mode=1
a názvy nebudou v "bublinách, ale v "čarách" ulic.
Zápisem
Kód: Vybrat vše
roadsign_lines_per_screen=18
v téže sekci sys.txt pak můžeš ovlivňovat velikost textu těch názvů ulic, kdy menší hodnota způsobí větší písmena a naopak (viz viewtopic.php?p=85161#p85161)

ad2 - si vyžaduje složitější úpravu data.zipu (skinu), některé skiny (diMka, Gurjon) a jejich modifikace to umí, zkus je. Je ale složité "vyzobnout", resp. vyhledat jen tuto úpravu, ale třeba to někdo použil, tak se možná ozve.

ad3 - tyto rychlosti standartní (rychlost 1x) simulace neodpovídají povoleným limitům na silnicích, ale těm rychlostem, které jsou nastaveny v mapách jako "průjezdní" (výpočtové), čili takové, které jsou na dané silnici reálně, resp. při běžném provozu dosažitelné a s nimiž také Primo kalkuluje při výpočtu doby trvání trasy. Čili myslím, že to měnit někde v data.zip nepůjde, tyto rychlosti jsou v mapách. Ovlivňovat je můžeš jen rychlostí simulace. V igo8 fungoval pro nastavení změny defaultní rychlosti při simulaci zápis v sys.txt
Kód: Vybrat vše
[navigation]
sim_speed_factor=3.0
Zkus to vyzkoušet a dej místo 3.0 hodnotu třeba 1.2 nebo 1.3 a to už by se mohlo blížit povoleným limitům, pakliže ten zápis bude fungovat i v Primo tak, jak fungoval v iGO8
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Přizpůsobení skinu

Příspěvekod EaU v 17 srp 2012 10:11

ad1 - plně dostačující
ad2 - smířil bych se i s jiným skinem ale potřeboval bych ho pro rozlišení 400x240. A navíc doufám, že se ještě někdo ozve.
ad3 - pro mě perfektní. 1.2 simuluje už ne 40 ale 48 a opravdu,mimo obec 90.Na dálnici trochu víc (139) no ale budiž.
PS.
Úsudek, nechť si každý udělá sám.

Dotaz pro Tomáše.
Ty se umíš orientovat v tomto přiloženém souboru?
color.rar

2-jak PŘIZPŮSOBIT horní modrý panel s názvy následných silnic nebo ulic (viz červený puntík) a přizpůsobit ho,
aby se zobrazoval stejně jako dolní panel (viz žlutý puntík)?
Popravdě řečeno,anglicky neumím ani h..... takže vůbec netuším,
ve které části to hledat a co bych měl změnit a zapsat.Samozřejmě za předpokladu, že by zde měl jít vyřešit můj problém!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil EaU dne 17 srp 2012 10:45, celkově upraveno 1
EaU
 
Příspěvky: 78
Registrován: 08 srp 2012 10:02

Re: Přizpůsobení skinu

Příspěvekod SvoDa v 17 srp 2012 10:34

ad P.S. Úsudek o čem ? :?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Přizpůsobení skinu

Příspěvekod EaU v 17 srp 2012 10:53

No, úsudek o tom,jestli by tato úprava nebyla opravdu lepší pro ty,kteří nejezdí moc po dálnicích.
Tím samozřejmě nechci nikoho nutit a vnucovat mu tuto úpravu. Toť vše, nic víc a ani nic míň.
EaU
 
Příspěvky: 78
Registrován: 08 srp 2012 10:02

Re: Přizpůsobení skinu

Příspěvekod tomasii v 17 srp 2012 12:12

Koukneš-li se třeba na můj web, tak tam najdeš v několika vláknech komentovaný výpis scheme a z něho můžeš usoudit, jak si scheme upravit k obrazu svému. :idea:
Tomáš

C710, H610, C520, čína 6", i9100 a S5100

Obrázek skoro vše najdeš na http://tn.cdc.cz (ZMĚNA!)

Nenajdeš-li odpověď, neposílej sz, ale ptej se na fóru - dočkáš se tak spíš odpovědi.
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor
 
Příspěvky: 3386
Registrován: 16 čer 2008 18:47
Bydliště: Praha 4

Re: Přizpůsobení skinu

Příspěvekod amatér v 17 srp 2012 12:54

@ EaU
Žádný zápis v color.ini nepřizpůsobí zobrazení (viz červený puntík) zobrazení (viz žlutý puntík).
Jak psal SvoDa je potřeba změnit zápis v navigatemap.ui a hlavně je potřeba nastavit hodnoty v templates.css. Potom to může vypadat třeba takto:
obr_53.jpg


Pro tebe je nejlepší poslechnout radu SvoDa a stáhnout si nějaký skin, který to umožňuje. Jsou i pro tvé rozlišení, stačí jen hledat.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11145
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Přizpůsobení skinu

Příspěvekod tomasii v 17 srp 2012 14:03

Já odpovídal jen na dotaz, jak se vyznat v color.ini. :?
Tomáš

C710, H610, C520, čína 6", i9100 a S5100

Obrázek skoro vše najdeš na http://tn.cdc.cz (ZMĚNA!)

Nenajdeš-li odpověď, neposílej sz, ale ptej se na fóru - dočkáš se tak spíš odpovědi.
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor
 
Příspěvky: 3386
Registrován: 16 čer 2008 18:47
Bydliště: Praha 4

Re: Přizpůsobení skinu

Příspěvekod amatér v 17 srp 2012 14:05

Vždyť to nebylo na tebe.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11145
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Přizpůsobení skinu

Příspěvekod EaU v 17 srp 2012 17:04

Tak pánové,
za 1. mě mrzí že se zde vlastně kvůli mě handrkujete a
za 2. přece mě nechcete nutit, abych pročítal 175 stránek fóra "GJ skin pro PRIMO 1.1." nebo "diMka" kde bych snad mohl dohledat skin pro mé rozlišení !
Nicméně skin (obrázek skinu), zde výše zobrazený, bych bral.Bohužel ale, jste neuvedli o jaký jde a kde bych ho našel. Takže bych vás chtěl POPROSIT, místo nic neříkajících poznámek (o tom,ať si to najdu sám apod.), o pomoc při dohledání odkazu (ke stáhnutí) na tento skin pro mé rozlišení. Děkuji.

amatér píše:Ono se totiž jedná o můj privátní skin, který je pro 480x272, za prvé, a ten nikde není, to za druhé. A za třetí, když zadám do vyhledávání tvé rozlišení 400x240, najdu alespoň něco, držel bych se rady od Deer: viewtopic.php?f=77&t=1796&p=70981&hilit=400x240#p70981.
EaU
 
Příspěvky: 78
Registrován: 08 srp 2012 10:02

Další

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků