Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Skiny a úpravy DATA.ZIP pro PRIMO

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: Skiny a úpravy DATA.ZIP pro PRIMO

Příspěvekod mirek1011 v 18 bře 2012 22:33

Díky za nápovědu - zkouším to už přes hodinu, ale nějak nechápu to s tím Picture a My pictures, proč to musí být Picture, když v tom sys.txt Oasis mám My pictures? Dle tohoto odkazu viewtopic.php?p=82610#p82610 jsem zkusil i to s tím screenshots (dal do rootu Prima složku screenshots) a do sys.txt dopsal do OASIS PICTURE::%sdcard%/Primo/screenshots, a stejně to dělá snímky do rootu a ne do té složky screenshots.
Mirek
Elephone P8000, Primo 2.4 s UX bez skinu
Prestigio GV7777, Primo 2.4 s UX bez skinu
Když budu vědět, rád poradím, když se sám zeptám (byť hloupě), tak mě nemlaťte ...
Uživatelský avatar
mirek1011
 
Příspěvky: 248
Registrován: 11 bře 2009 01:28

Re: Skiny a úpravy DATA.ZIP pro PRIMO

Příspěvekod amatér v 18 bře 2012 23:20

Chlape máš zvláštní dar ze všeho dělat problém.
1) "Mohl bych také poprosit o radu? Pro hledání je dole tl. "Více" a po otevření je volba a zde tlačítko "obrázek", které je zašedlé (neaktivní) - otázka zní - k čemu toto slouží a jak?"
Vytvoř si složku Picture do ní vlož obrázky s exif, a cíl cesty můžeš vybírat pomocí obrázku.
Snap_2012.03.18_23h11m32s_003_.png

2) Odkaz od SvoDa tě směřovat k odpovědi jak si můžeš vytvořit ten svůj šuplík.

Ani jedna z tvých původních otázek nemá nic společného se zápisy OASIS.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11140
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Skiny a úpravy DATA.ZIP pro PRIMO

Příspěvekod mirek1011 v 19 bře 2012 00:41

Problém z toho nedělám já, ale fakt, že je tu tolik prokřížených témat a tolik různých názorů a potažmo i řešení, že pak není jasné, které povede ke zdárnému konci v mém daném případu. To bych musel být myšlenkově alespoň na tvé úrovni, abych se v tom vyznal, co kčemu a kam patří, ale to bych se pak zase neptal, myslím si. Čili - buď se budu trápit cestou "pokus-omyl" nebo se zeptám někoho, kdo to ví a poradí, nic víc. Vidím tu i návštěvníky s dotazy typu " ... mám dát ty nové_kamery do skinu? ... " ti zjevně neví o základech složek v Primo vůbec nic a ti z toho nedělají problém? V čem jsem tedy tak jiný nerozumím.
Na ty zápisy v [oasis] mne nasměroval právě ten odkaz SvoDy viewtopic.php?p=82610#p82610 a pak už jsem četl i o složce "screenshots", jak mu to tam ukládá screeny a také je pak používá k navigování, tak to mne zajímalo jak se dá udělat. I když složku mám, jde to stejně do rootu i s .ini. Ten link s návodem na "šuplík" je tuším od tebe - složka "snímek" a zápis v [debug], tam zase (a jak jsem četl nejen mě) dojde po sejmutí snímku k hard reset navigace. Samozřejmě nemohu popírat, že se to nedá nějak upravit, když to pár lidem funguje. Jenže každému jinak a s jinými úpravami.
Takže:
1) díky SvoDa - přepsáno z My pictures na PICTURE - volba "obrázek" je aktivní a lze na tato místa (s exif daty) navigovat
2) odkaz na "šuplík" mne nikam neposunul - všechny odkazované úpravy mi takto nefungují (a ne jen mě)

I tak znovu děkuji za trpělivost při mém tápání ve tmě (trocha světla vždy potěší)
Mirek
Naposledy upravil mirek1011 dne 19 bře 2012 13:24, celkově upraveno 1
Elephone P8000, Primo 2.4 s UX bez skinu
Prestigio GV7777, Primo 2.4 s UX bez skinu
Když budu vědět, rád poradím, když se sám zeptám (byť hloupě), tak mě nemlaťte ...
Uživatelský avatar
mirek1011
 
Příspěvky: 248
Registrován: 11 bře 2009 01:28

Re: Skiny a úpravy DATA.ZIP pro PRIMO

Příspěvekod amatér v 19 bře 2012 01:18

Ono to funguje, jen je potřeba si uvědomit jedno. Pokud dám zápis do sys.txt:
Kód: Vybrat vše
[debug]
screenshotfilename="\snimky\obr_%02d.jpg"

musím složku pro ukládání pojmenovat snimky a tato složka musí být v rootu PRIMO, potom to (a nejen mě) funguje bez restartů.

Pokud složku pojmenuji jinak, musím změnit i zápis screenshotfilename="\snimky\obr_%02d.jpg, pokud tak neučiním, nebo složku umístím jinam k restartům bude docházet i u mne.

Dále je také potřeba si uvědomit, že zápis odkazuje na formát .jpg (screenshotfilename="\snimky\obr_%02d.jpg) PRIMO ale ukládá obrázky ve formátu .bmp. Proto je ještě nutný zápis
Kód: Vybrat vše
[interface]
capture_to_jpeg=1

Abys mi opět nepodsouval, že to nikdo, nikde nenapsal, tak věř, že ano >>> zde již v červnu 2010 <<
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11140
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Skiny a úpravy DATA.ZIP pro PRIMO

Příspěvekod SvoDa v 19 bře 2012 06:54

mirek1011 píše:...Na ty zápisy v [oasis] mne nasměroval právě ten odkaz SvoDy viewtopic.php?p=82610#p82610 a pak už jsem četl i o složce "screenshots", jak mu to tam ukládá screeny a také je pak používá k navigování, tak to mne zajímalo jak se dá udělat...

Já jsem nikde nepsal, že používám screeny pořízené Primem k navigování, jelikož používám mj. zápis
Kód: Vybrat vše
[debug]
screenshotsavecameraini=0
a ten mi nevytváří camera_00000x.ini soubory k jednotlivým screenům, jež se mi "množily" v rootu Primo.
Jednak nevím, jak tyto .ini soubory nasměrovat do složky screenshotů, aby byly u sreenů a nezavazely v rootu Prima a druhak, přestože tyto .ini soubory obsahují GPS souadnice místa pořízení daného screenu, nezkoumal jsem ani, jestli se dá na screeny navigovat (krom toho, že bych ty souřadnice ručně dopsal do vyhledávání dle souřadnic).

K navigování používám pouze fotografie pořízené svým přístrojem GPS nebo jakékoliv jiné s GPS informací pořízené někým a něčím jiným.
Zápis oasis jsem si doplnil o screenshoty jen proto, abych si mohl Primo prohlížečem obrázků prohlížet nejen fotografie, ale i screenshoty.

Jestli někdo ví, jak se dá na screeny navigovat funkcí hledat/obrázky, rád se přiučím.

Závěrem si dovolím poznamenat obecně pro všechny.
Spousta různých postřehů a řešení se tu objevovaly postupně, jak se na ně přicházelo a jak byly objevovány na jiných fórech nebo metodami pokus/omyl v různých etapách vývoje iGO a proto to tu není všechno pohromadě na zlatém podnose, jak by si asi každý kdo sem nakoukne přál.
Ptáli se někdo na něco, co už tu bylo řešeno, objeví se v odpovědi odkaz právě tam, kde se to již řešilo a tam je tedy vhodné pokračovat v četbě a studiu a nikoliv si přečíst jen onen příspěvek, na který je tazatel dotazován, ale třeba i pár před ním a za ním. Zpravidla se tam dozví komplexní řešení.
Základem je však používat zdejší vyhledávač, jelikož kdyby tak tazatelé dělali, nebylo by to tu tak nepřehledné, jak se může zdát, nebo jak opravdu je.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Skiny a úpravy DATA.ZIP pro PRIMO

Příspěvekod vovi v 19 bře 2012 08:54

Jojo, Dane, zlatý slova. To by se mělo tesat. Bez urážky...

Spousta lidí sem přichází s představou, že za půl hodiny vyřeší svůj "problém", na kterém tu obvykle několik lidí pracuje od doby, kdy před pár lety získali svou první navigaci. A když se to nepodaří, tak za to zase můžeme my, protože "jen" odkazujeme na debaty o už vyřešených problémech. Ono zkrátka jen máloco jde vyřešit postupem "zmáčkni to tady, pak napiš BLABLA a zmáčkni ENTER". A bez pochopení souvislostí (ke kterému se dá dojít nejlépe právě přečtením aspoň podstatné části diskuse na dané téma) bude jakákoliv úprava dost riskantní záležitost a tazatel se bude neustále vracet s námitkami...
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7357
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: Skiny a úpravy DATA.ZIP pro PRIMO

Příspěvekod SvoDa v 19 bře 2012 09:47

a to nemluvím (nepíši) o tom, že někteří ani neví, co to je Soukromá zpráva, naposled se tu na to někdo ptal minulý týden a nebo jak se vkládá příloha.
Nedělám si srandu, ale zrovna včera, přestože mám v podpisu to, co v něm mám, jsem byl přes SZ tázán, jak se vkládá do příspěvku příloha. Pokud by to byl čerstvý uživatel, tak bych to ještě pochopil a zkousnul, ale on to byl uživatel, jež se tu registroval už 11 března 2009, čili je tu už čtvrtým rokem :?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Skiny a úpravy DATA.ZIP pro PRIMO

Příspěvekod mirek1011 v 19 bře 2012 14:15

To s tím hloupým dotazem na vklad obrázku - to jsem byl já, přiznávám se. Zaměřil jsem se na ta tlačítka nad textem v odeslání odpovědi, přímo to IMG (vložit obrázek) a ono mi to nějak nechtělo jít. Nevšiml jsem si dole toho tl. Příloha vedle Možnosti, moje chyba, monitor 16:9 (bez posouvání není vidět spodní tlačítka) :o Sice jsem tu od 2009, ale myslím, že jsem těch obrázků moc nevkládal ...
SvoDa - omlouvám se za špatnou formulaci - "... jak mu to tam ukládá screeny a také je pak používá k navigování ..." - mělo být jen , že to tam ty screeny ukládá. Soubor .ini tam automaticky nejde, to mi došlo a proto to takto použít nejde.
A jelikož se to tu definitivně probralo, že méně zkušení musí více sledovat souvislosti a hledat, hledat, hledat, tak jdu zase hledat.
Moc vám tímto děkuji za úžasnou trpělivost. Vždy, když se mi zadaří poptaný problém díky vašim radám a nasměrování postupně vyřešit, podívám se zpět na ty dlouhé (a mnohdy zbytečné) otázky, říkám si - to jsem ale d...l, že jsem si nedal o 1-2 hodiny více práce s hledání a zkoušením. Zbytečně jsem vám ukradl čas.
Mirek
Elephone P8000, Primo 2.4 s UX bez skinu
Prestigio GV7777, Primo 2.4 s UX bez skinu
Když budu vědět, rád poradím, když se sám zeptám (byť hloupě), tak mě nemlaťte ...
Uživatelský avatar
mirek1011
 
Příspěvky: 248
Registrován: 11 bře 2009 01:28

Re: Skiny a úpravy DATA.ZIP pro PRIMO

Příspěvekod SvoDa v 19 bře 2012 17:15

Myslím, že zdravou sebekritiku a pochvalu, jsouli upřímné, je nutno upřímně ocenit, takže budiž tvůj příspěvek vzorem i pro ostatní "pátrače" a děkuji zaň ;) .

Zároveň je vhodné říct, že naše komentáře nelze chápat jako potřebu "neporadit a vynadat", doufám, že jsme byli pochopeni, že ne vždy se dá odpovědět jednou větou notabene, když už tu ta komplikovaná odpověď někde na fóru leží.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Skiny a úpravy DATA.ZIP pro PRIMO

Příspěvekod EaU v 06 bře 2013 07:35

Vážení přátelé, potřeboval bych vyřešit následující problém.
Chtěl bych se zbavit průjezdních a cílového plápolajícího praporku tak, aby se NEZOBRAZOVALY v navigaci !
Předpojládám, že tyto praporky by mohly být umístěné někde jako samostatné soubory a jejich odstraněním bych svůj problém vyřešil. Otázkou ale je, kde by mohly být? Zdali v DATA zipu nebo někde v jiném souboru.
PS.
Mán vytvořeny vlastní POI s obrázky kámošů a známých a pakliže toto zadám jako cílové místo nebo průjezdný bod, tak mi tam VADÍ právě ty plápolající praporky, které se zobrazí a překryjí tyto obrázky.
Děkuji všem, kteří poradí.
EaU
 
Příspěvky: 78
Registrován: 08 srp 2012 10:02

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků