Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GJ skin pro PRIMO 1.1.

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: GJ skin pro PRIMO

Příspěvekod SvoDa v 20 zář 2010 14:25

už jsem ti 2x psal, že z hlavy to nevím a nemám čas to hledat.
Potřebuješ najít v .ui a .lua souborech data.zipu (nejen ve skinu a nejen v navigatemap_480_272.ui) přesný výraz pro vzdálenost k průjezdnímu bodu.

Když něco hledám,vycházím z toho čím se to příslušné menu spouští, čili v tomto případě se to volí z mapy po dlouhém stisku na to tlačítko vpravo dole, což je script TripInfoChange jak jsem našel v navigatemap_480_272.ui, a v tomto hledaném menu
display_1.jpg
jsou v originále texty např. Data Fields (Datová pole) nebo with Route (s trasou) na ty se zaměř a ty v .ui a .lua souborech hledej a až je najdeš tak tam někde bude seznam těch položek, které jde navolit do těch tří polí a mezi nimi bude ten přesný výraz pro pro vzdálenost/zbývající čas/čas příjezdu k průjezdnímu bodu.
Výraz navigation.distance_to_waypoint jsem, jak jsem ti již 2x psal, střílel od boku :roll: a nemusí to být pravda, bo jsem jen vycházel z logického úsudku, že vzdálenost k manévru je navigation.distance_to_maneuver, vzdálenost k cíli je navigation.distance_to_destination, atp.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Danny_S v 20 zář 2010 14:39

Tak promin a jinak díky. :-)

Pro mě tahle scripta jsou španělská vesnice, takže se v tom moc nevyznám, ačkoli když vím, co mám upravit, tak mi to problém nedělá. :-)

Netušil jsem, že ta úprava se týká i dalších souborů ... nebo aspon to v nich hledat.
No, jdu na to a snad to aj najdu. ;-)
Danny_S

Příspěvekod fmilan v 20 zář 2010 14:45

Tak složité to zase není. Mě funguje tento zápis v navigatemap_480_272:

Kód: Vybrat vše
   <DISTTEXT fmi_tripc_txt3 class="txt_16bd color_map_main" x=396 y=207  w=84 z=20 align="CENTER" glowtype=1 color2=#FFFFFF distance=(%navigation.distance_to_waypoint) visiblemodel="!lua.vEasyNavTripInfoOpen&navigation.has_route&lua.vgjAllInfo">

Zkus to se zápisem

Kód: Vybrat vše
   <DISTTEXT xxx class="txt_16bd color_map_main" x=396 y=207  w=84 z=20 align="CENTER" glowtype=1 color2=#FFFFFF distance=(%navigation.distance_to_waypoint) visiblemodel="!lua.vEasyNavTripInfoOpen&navigation.has_route&lua.vgjAllInfo">

a zadej potřebná x , y, w .

Pokud budeš mít zvolený průjezdní bod, pak se zobrazí vzdálenost k němu, pokud ho mít nebudeš, pak se zobrazí vzdálenost k cíli.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod humbuk v 20 zář 2010 14:46

tomasii píše:Tak mi ten poslední Mapchanger z GJ 2.15 nefunguje. 2x-3x mapy vymění (poi vůbec ne) a pak už jen restartuje Mio. Předchozí Mapchanger mi jede OK. Protože jsou všechny údaje v registrech, tak není vidět, v jakém stavu Mapchanger v případě problému vlastně je. :roll:

Máte podobný problém?

Také se mi většinou restartovalo MIO, ale restartovalo se mi i se starším skinem, zkusil komplet novou "instalaci" Prima a stejné chování a pak jsem zjistil, že se to restartuje pouze, pokud nemám vloženu SDkartu - s SDkartou k restartům při používání mapchangeru nedochází. V utility.ini mám určitě správně nastaveny cesty ke složkám.

Také ten textový soubor s radarama způsobuje, že občas po restartu zůstane Primo viset s nápisem "starting". Teď dva dny jsem bez tohoto souboru a nic takového nepozoruji.
MIO C720T; FW:R02.3.9913.1018 - Primo
HTC WildfireS - Smartmaps
humbuk

Příspěvekod SvoDa v 20 zář 2010 14:51

Danny_S píše:Svoda> Mám problém. :-(

Nějak se mi nechce zobrazit v políčku místo Hodin Vzdálenost k Průjezdnímu bodu. To políčko je prázdné. :-(

Ona stat:
;-gj info bar
<SPRITE spr_gjm_InfoBar x=87 y=250 z=10 align="center" bmp="gjm_infobar.bmp" visiblemodel="lua.vgjMapStaBarOn&navigation.has_route">
<SPRITE xxx x=102 y=254 z=15 align="center" bmp="e_btn_PM_redline.bmp" visiblemodel="sound.os_muted&lua.vgjMapStaBarOn" zoom=400>
<SPRITE xxx x=89 y=254 z=15 align="center" bmp="$light_piros.bmp" visiblemodel="mydata.tracks.tracking&lua.vgjMapStaBarOn">

<TEXT gjm_tripinfo_txt2 class=txt_20bd x=119 y=249 w=49 z=15 fonttype=mandist align="CENTER" combined_textmodel="$navigation.eta_at_destination$" visiblemodel="lua.vgjMapStaBarOn&navigation.has_route">
<TEXT gjm_tripinfo_txt1 class=txt_20bd x=175 y=249 w=49 z=15 fonttype=mandist align="CENTER" textmodel_timespan="navigation.time_to_destination" formatmodel=5 visiblemodel="lua.vgjMapStaBarOn&navigation.has_route">
<DISTTEXT gjm_tripinfo_txt3 xxx class="txt_20bd color_map_sec" x=228 y=250 w=49 z=15 fonttype=mandist align="CENTER" distance=(%navigation.distance_to_destination) visiblemodel="lua.vgjMapStaBarOn&navigation.has_route">
<DISTTEXT gjm_infobar_txt4 class=txt_20bd x=284 y=249 w=49 z=15 fonttype=recalctext align="CENTER" distance=(%navigation.distance_to_waypoint) visiblemodel="lua.vgjMapStaBarOn">
<ALTITUDETEXT gjm_infobar_txt3 class="txt_20bd color_map_sec" x=338 y=250 w=49 z=15 fonttype=mandist align="CENTER" leading=_0.8 altitude=(%gps.elevation) visiblemodel="lua.vgjMapStaBarOn">

Danny, jestli jsem se s tou střelbou od boku ve výrazu navigation.distance_to_waypoint dle Milana trefil myslím, že celý tvůj problém je v tom, že ti tam chybí to červené
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod somik v 20 zář 2010 14:52

@Svoda
Troufnu si říci, že v Tvé poslední úpravě(dolní lišta podle iGo8) je skin dokonalý. :idea:
Nemusel jsem skoro nic upravovat, při stisku rozbalovacího menu mám zobrazeny údaje k průjezdnímu bodu, při sbalení se mi na dolní liště ukáží údaje k cíli cesty. Perfektní :!: :!:
Mnohokrát díky , moc mi chybělo to zobrazení z iGo8 , všechny údaje pěkně pohromadě :D :D :D
Mio c 510+ v šochtli iGo Primo 2.0 TMC, 1.5.3a skin Dimka
Mio C 720 TMC, Primo 1.2 , Primo 1.2.0 GJ, šochtle Primo 2.0 Dimka 1.5.3a
HTC TOUCH 2 iGo8 8.3.4. 117940 skin Dimka, Primo 1.3.3 skin Dimka
HTC 3DEVO iGo MyWay 8.4.3
somik

Příspěvekod Danny_S v 20 zář 2010 15:01

SvoDa> Díky moc chlape zlatá! :-)

Bylo to fakt tím chybějícím DIST! :-D
Taková prkotina a já si s tím nevěděl rady. :-D

Takže ted si už to už jen porovnám, jak to chci mít vedle sebe a bude to skinek jak malovaný. :-P
Danny_S

Příspěvekod SvoDa v 21 zář 2010 09:22

Tak jsem ještě dál hrál a pro režim bez trasy nebo s rozbaleným pravým trojtlačítkem jsem nechal podklady akt. času a nadm.v. a aby to bylo symetrické, tak jsem je dal ke krajům, čili aktuální čas je úplně vlevo a tam kde byl předtím je čas dojezdu.
Podklady těch dvou zůstavších údajů samozřejmě korespondují svou průhledností s nastavenou průhledností spodního proužku.

s trasou a sbaleným trojtlačítkem.jpg

s trasou a rozbaleným trojtlačítkem.jpg

bez trasy a sbalené trojtlačítko.jpg

bez trasy a rozbaleným trojtlačítkem.jpg

Zde je to pro zájemce k vyzkoušení a hlavně k otestování funkčnosti.
ui_igo9.zip

Příloha má příslušnou strukturu dle data.zipu, případně skinu pro den, takže víte kam co nakopírovat.
Pozor, pro noční skin nahrajte dle téže struktury pouze příslušné .ui soubory a soubory gjm_infobar_left.bmp a gjm_infobar_right.bmp z adresáře ui_igo9/480_272 z přílohy do nočního ui_igo9/480_272 nekopírujte, jelikož jsou to ty obrázky "krátkých" podkladů údajů pro denní skin.
Do nočního skinu musíte dát z přílohy krom těch .ui souborů ty soubory gjm_infobar_left.bmp a gjm_infobar_right.bmp z adresáře ui_igo9/480_272/skin_night (to jsou podklady pro noční skin).

P.S. nežádejte mne prosím, abych to rovnou zapracoval do skinu 2.15 a ten zde rovnou vyvěsil, jak se mi to u několika (slovy pěti) jedinců včera prostřednictvím SZ stalo, jelikož jednak si myslím, že zájemci o tuto úpravu přepsání dvou .ui souborů a přidání dalších dvou .bmp souborů do příslušných skinů nebo přímo do data.zip zvládnou ;) a druhak nejde o další verzi skinu, ale stále o variantu případného směru dalšího vývoje. Děkuji za pochopení ;) .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Miroš v 21 zář 2010 11:07

Tak teď je to pěkně přehledné, super. Jen mám nutkání si trochu rejpnout: aktuální čas je nově úplně vlevo ;) Nic ve zlém.

EDIT: tak už to rejpnutí můžu smazat. :lol:
Naposledy upravil Miroš dne 21 zář 2010 15:43, celkově upraveno 1
Mio C520FT, iGo Primo 9.6.13.263722 f&a - TTSpro Zuzana spouštěč
MS Lumia 640 LTE W10 a Xiaomi Redmi Note 4 Nougat - Sygic GPS Navigation
Miroš

Příspěvekod vovi v 21 zář 2010 11:24

:lol: :lol: :lol:
Ono možná záleží na tom, jak zastrčíš šochtli do držáku...
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu