Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GJ skin pro PRIMO 1.1.

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: GJ skin pro PRIMO

Příspěvekod szur v 16 čer 2010 20:41

Ano děkují. Hledal jseji vedle pod "Zobrazeni mapy"vedle ikony pro vypnuti.Ted je to OK.
Navon 560--Primo 216 230 _fmilan_amater
Honor 9_Nextegen_Skin_Pongo
szur

Příspěvekod amatér v 16 čer 2010 20:43

SvoDa píše:Miro, proč ty to vlastně z GJ skinu vyzobáváš, když v GJ skinu jde všechno to, co tam Gurjon dává vypnout a můžeš si tam nechat "vidět" jen to, co potřebuješ ;)

Jednoduše proto, že si sám vyberu co z jakého skinu chci, nemám menu plné zbytečností, a ten hlavní důvod je, že mám skin podle svých představ, prostě jen to co chci, jak jsem již psal.
Dalším důvodem je to, chci přijít věci na kobylku, zjistit jak co funguje, nechci být jen pasivní uživatel.
Jiný důvod, jak GJ úpravy, tak vaše obvyklé přídavky zamořují navigační obrazovku titěrnýma číslíčkama, která mi při jízdě dávají informaci vlastně o čem?
V neposlední řadě líbí se mi PRIMO v kabátě, jak ho Uher stvořil, nechci jiná tlačítka, jiné ikonky, jiné radary. Chci tlačítka, tam, kde mají být, kde ničemu nepřekážejí, chci si kliknout na spodní proužek aktuální ulice a dostat se tam, kam mám, to je do aktuální polohy GPS :) Nechci zdvojené ukazatele rychlosti u radaru, jedem červený a jeden modrý, jen proto, abych na obou viděl, tu samou povolenou rychlost :D Chci si prostě hrát a mít radost z toho, když mi to funguje i jinak, než mi to kdosi naservíruje ;)
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod vuvu v 16 čer 2010 21:44

Uhodil jsi Mirku hřebíček na hlavičku. Moje řeč. Už od iGO8 považuji skin Gj výhradně pro ty kdo si chce hrát a ti kdo chtějí jezdit a navigovat používají něco jiného.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
vuvu
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod somik v 16 čer 2010 22:34

Ale na druhou stranu kde by bylo i "čisté iGo8" bez skinů .... :D, primo bude taky ..
Jeden dotaz: jak zvětšit spodní řádek s informacemi ?, :?:
Mio c 510+ v šochtli iGo Primo 2.0 TMC, 1.5.3a skin Dimka
Mio C 720 TMC, Primo 1.2 , Primo 1.2.0 GJ, šochtle Primo 2.0 Dimka 1.5.3a
HTC TOUCH 2 iGo8 8.3.4. 117940 skin Dimka, Primo 1.3.3 skin Dimka
HTC 3DEVO iGo MyWay 8.4.3
somik

Příspěvekod SvoDa v 17 čer 2010 05:39

@amatér: Miro, kde na to pitvání, implementaci a odstraňování následků chybných pokusů bereš stále čas :?: :o :D krom toho, právě proto, že se věcem snažíš přijít na kloub jsi vědomostmi kolem Primo opravdu nejdál z nás všech. Já do včerejška neměl ani "luátor".

Co se týče skinu GJ, jak víš, tak jsme to, co by mělo a nemuselo ve skinu pro primo být, s Gurjonem diskutovali už nad demoverzí, kterou si taky pořídil a některé funkce jsou tzv. na zakázku, jinými slovy několik lidí, se kterými již dlouhodobě komunikuje mailem, mu posílá náměty a on ty praktické realizuje. Různé náměty se objevují i na jeho guestbook.
My, kterým to pak servíruje, si pak jednoduše to, co nám nevyhovuje, vypneme. Zrovna toto jsem mu na začátku napsal já - ať tam nedává nic natvrdo, ale ať se každá věc, kterou přidává, dá vypnout, podobně jako v iGO8 sis half-patch buď nahrál a pak jsi tu či onu funkci měl, nebo nenahrál a neměl.

Faktem je, že je dobré mít více alternativ, byť se stejnými praktickými funkcemi, takže jen tak dál a můj dotaz "proč to vyzobáváš" neber ve zlém, byla to spíš jen řečnická otázka a obdiv nad tím, že jsi do toho již pronikl a že tomu dokážeš věnovat tolik času ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Danny_S v 17 čer 2010 08:44

Také by se mi hodilo, kdybych si mohl spodní řádek zvětšit - přeci jen ze skoro jednoho metru vzdálené navigace v autě -, je přeci jen špatně vidět. :-(
Dále by mě zajímalo, jestli by šlo si vybrat, co vše se mi v tom spodním řádku zobrazí.
Díky za info. :-)
Danny_S

Příspěvekod SvoDa v 17 čer 2010 08:53

velikost a barvu textu (fonttype) ve spodním řádku řeší zápis v navigatemap_480_272.ui
;-gj info bar
<SPRITE spr_gjm_InfoBar x=87 y=254 z=10 align="center" bmp="gjm_infobar.bmp" onrelease=sc_gjm_DoSelectStreet onlongclick=sc_gjm_DoSelectwhereami visiblemodel="lua.vgjMapStaBarOn">
<SPRITE xxx x=102 y=256 z=15 align="center" bmp="e_btn_PM_redline.bmp" visiblemodel="sound.os_muted&lua.vgjMapStaBarOn" zoom=400>
<SPRITE xxx x=89 y=256 z=15 align="center" bmp="$light_piros.bmp" visiblemodel="mydata.tracks.tracking&lua.vgjMapStaBarOn">

<TEXT class=txt_16 x=134 y=252 w=34 h=19 z=15 fonttype=mandist align="LEFT" combined_textmodel="\fb$power.real_battery_percent$ %" visiblemodel="lua.vgjMapStaBarOn">
<TEXT class=txt_16 x=192 y=252 w=32 h=19 z=15 fonttype=mandist align="LEFT" combined_textmodel="\fb$gps.satellites_in_view$ - $gps.all_satellites_in_view$" visiblemodel="lua.vgjMapStaBarOn">
<TEXT class=txt_16bd x=246 y=252 w=34 h=19 z=15 fonttype=mandist align="CENTER" textmodel_time="gps.current_time" dayperiod=1 visiblemodel="lua.vgjMapStaBarOn">
<ALTITUDETEXT class="txt_16bd color_map_sec" x=300 y=281 w=34 h=19 z=15 fonttype=mandist align="CENTER" leading=_0.8 altitude=(%gps.elevation) visiblemodel="lua.vgjMapStaBarOn">
a typ, barva a velikost písma je dána typem fontu - fonttype=mandist
a např. barva je dána v souboru main_scheme.ui
<FONTTYPE mandist color=#ac4008 color2=#FFFFFF>
a velikost písma (parametry fontu) bude ještě někde jinde, ještě jsem to nehledal.

jedině zkusit přímo např. do příslušných výše uvedených řádků místo fonttype=mandist napsat parametry a barvu fontu dle libosti např. glowsize=2 glowtype=1 font="tahomabd" fontsize=12 color=#FFFF66 color2=#000000

Stejně tak si při znalosti texmodelů výše uvedených řádků můžeš změnit co ti má údaj ukazovat jiného - přepsat textmodel= jiným funkčním zápisem jiného údaje
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 17 čer 2010 09:02

Tohle je právě jeden z důvodů, proč mi (a amatérovi, a vuvu, a dalším...) nevyhovují skiny, které se snaží dostat na obrazovku všechno. I když se to dá povypínat, musí to být malé, aby "se to vešlo". Když si v GJ zvětšíš písmo ve spodním řádku, dosáhneš dvou věcí: těch údajů se tam vejde míň a téměř jistě se to bude s něčím překrývat.
Právě tohle má Primo ošetřené docela dobře už v základu tou trojicí datových polí, které jedním klikem zredukuji na jediné políčko, které mě aktuálně zajímá; v případě potřeby mohu ihned vidět všechny tři (a default velikost vyhovuje i mým brejlím). Zbytek najdu po jízdě v tripcomputeru. Stačilo mi vypůjčit si od GJ to zobrazení rychlosti v tlačítku Menu a jsem s čitelností a dostupností údajů úplně spokojen.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Danny_S v 17 čer 2010 09:19

vovi, SvoDa a další> Právě z tohohle důvodu se mi líbil skin Dimka pro iGo8, kde jsem si mohl přesně vybrat, co chci zobrazit a co chci vypnout a i když jsem viděl dost údajů na LCD, tak se nijak nepletly a byly přehledně rozmístěny. :-)
Jen škoda, že ten Rusák už nedělá Dimku pro Primo. :-(
Danny_S

Příspěvekod Miroš v 17 čer 2010 09:23

Já bych si taky vypůjčoval, kdybych tomu rozuměl a věděl, kde co je :) . Takže jsem odkázán na to, co tady pustíte s popisem, co kam nakopírovat. Máte pánové můj obdiv. V iGO8 mi vyhovoval jednoduchostí skin Plus. Doufám, že jednou tady nebo u Tomáše uveřejníte nějaký vlastní skin nebo kuchařku, kde jak co.
Mio C520FT, iGo Primo 9.6.13.263722 f&a - TTSpro Zuzana spouštěč
MS Lumia 640 LTE W10 a Xiaomi Redmi Note 4 Nougat - Sygic GPS Navigation
Miroš

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu