Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GJ skin pro PRIMO 1.1.

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: GJ skin pro PRIMO

Příspěvekod SvoDa v 23 led 2011 20:49

já myslím, že to je jedno.
Zkoušel jsem GJ_Si ve formě skin, branding.zip i data.zip (samozřejmě bez vzájemných kombinací), nezaznamenal jsem nějaké odlišnosti chování, ale pro klid duše používám data.zip
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod expertdb v 23 led 2011 21:29

Díky. To jsem chtěl slyšet.Takže zůstanu u staré dobré složky SKIN.
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb

Příspěvekod Ivo K v 30 led 2011 21:13

Skin GJA v.2.24 v úpravě _Si (SvoDa&IvoK) pro rozlišení 320x240 popř. 640x480(VGA).

Skin je pro Primo ver. 1.1.
Skin jsem testoval na Miu C710(320x240) a HTC Touch Pro(640x480):

Mapa.jpg

Výčet "Si" úprav skinu Gurjon/Arkoko:

1 - zprůhledněná lišta infa o průběhu trasy při levém okraji (volí se v menu -> nastavení -> vizuální doplňky)
2 - indikace frekvence TMC a síly signálu TMC na mapě
3 - v tlačítku TMC na mapě je vpravo číselná hodnota počtu událostí na trase
4 - počeštěn kompas (rotující písmena) a lineární kompas
5 - u aktuální rychlosti přidán údaj i o celkové průměrné rychlosti, tzn. i vč. zastávek a kdy se poloha GPS nemění a údaj o max.dosažené rychlosti na trase(údaj není na obrázku, je vypnut v nastavení)
6 - velká ikona vizuálního varování radarů, nově podklad pod vzdáleností k radaru
7 - kulatá značka limitu rychlosti radaru je umístěna "přes" značku rychlostního limitu na silnici
8 - zvětšeny fonty v pravém spodním tlačítku "všechny údaje pohromadě"
9 - jiný spodní info pásek s údaji o stavu zvuku(vyp/zap), GPS čas, čas trasy, délka trasy, čas příjezdu, nadmořská výška
10 - skryté tlačítko pro odstřelení/vyvolání windows lišty - v místě navišipky na hlavním displeji
11 - upraveny rozměry návěští
12 - skryté tlačítko pro přímé volání Primo přehrávače - klikem na příští ulici (horní okraj displaye jak s trasou tak bez trasy při signálu GPS), kdy itinerář při naplánované trase se volá ve zbytku příští ulice (nalevo i napravo od skrytého tlačítka přehrávače), popř. klikem na příští manévr
13 - rychlé menu IvoK&SvoDa (klik do levého horního rohu na mapě), tato funkce (aktivnost skrytého tlačítka v tomto rohu) jde vypnout v GJ nastavení/systém. Ikony v novém rychlém menu se volí (přizpůsobují) stejným způsobem, jako default rychlé menu, tzn. v menu - nastavení - přizpůsobit rychlé menu nebo dlouhým stiskem na zavírací tlačítko rychlého menu. V rychlém menu je implementován i šoupák aktuálního podsvícení displeje.

RychleMenu_IvoK&SvoDa.jpg

Další úpravy a doplnění:
- rozšířený výběr barev fontů(Azurová, Zelenkavá(Signální zelená) a Fialová.)
- plánovací mapa přístupná z rychlého menu IvoK&SvoDa, ze spodního menu po kliku na mapu a tlačítkem v pravém spodní rohu při zadání cíle nebo průjezdního bodu.
- ikona pro zap/vyp časové známky ve spodním menu Gurjona
- zvětšené skryté tlačítko pro vypnutí zvukového hlášení radaru při překročení rychlosti
- v extra složce Primo/ui_igo9 jsou i zelené šipky manévrů

Menu_GJ_AK_Drag.jpg

Popis funkcí spodního menu Gurjona, Arkoka a spodního menu po kliku na mapu:

1 – tlačítko Více, dlouhý stisk = Gurjonovi Externí programy
2 – tlačítko Nastavení, dlouhý stisk = Gurjonovo nastavení
3 – tlačítko Hledat
4 – tlačítko Hledat adresu
5 – tlačítko Hledat POI body
6 – tlačítko Oblíbené
7 – tlačítko Moje trasa, dlouhý stisk = Nastavení trasy
8 – tlačítko Zvuk zap/vyp v místě značky rychlosti, dlouhý stisk = menu Zvuk a varování
9 – tlačítko Záznam trasy, dlouhý stisk = Uložené záznamy tras
10 – tlačítko Zvuk zap/vyp, dlouhý stisk = Nastavení hlasitostí
11 – tlačítko foto obrazovky
12 – tlačítko Úhel pohledu na mapu, dlouhý stisk = Nastavení mapy
13 – tlačítko Nastavení, dlouhý stisk = Gurjonovo nastavení
14 – tlačítko Podsvícení a volba skinu
15 – tlačítko POI body v okolí, dlouhý stisk = Rychlé hledání místa
16 – tlačítko Kurzor, dlouhý stisk = Nastavení počátečního času
17 – tlačítko Navišipka, dlouhý stisk = Info o dostupných satelitech
18 – tlačítko Přidat Oblíbené, dlouhý stisk = Seznam Oblíbených
19 – tlačítko Přidat POI, dlouhý stisk = Nastavení POI
20 – tlačítko Přidat radar/Editovat radar, dlouhý stisk = menu Zvuk a varování
21 – tlačítko Blokovat silnici, dlouhý stisk = Seznam blokovaných silnic
22 – tlačítko Plánovací mapa, dlouhý stisk = Nastavení trasy

Pomocné soubory:

Pro správnou funkci aplikací v Rychlé menu IvoK & SvoDa Kontakty, Control Panel, Core Player, Klávesnice, Fota obrazovky(Print Screen), ResInfa, Nastavení Navigace, Total Commanderu, UK Editoru a Win lišty) je potřeba doplnit do souboru sys.txt cesty k těmto aplikacím.
V přiložených archivech jsou nejčastější případy cest k aplikacím.
Pro ilustraci uvedu příklad zápisu např. pro Total Comander:
[ExtApp_Si] ; Externi aplikace Rychleho menu IvoK&SvoDa
path_TC=\My Flash Disk\SYS\Office\Fileman.exe ; Cesta k programu Total Commander

První část zápisu (modrá) určuje název proměnné(tato část musí zůstat nezměněná) a druhá část(červená) je vlastní cesta k aplikaci, kterou si každý uživatel může upravit, pokud mu žádná z variant v přiložených archivech nevyhovuje.

MFD_Přidat_do_SYS.zip

SDCard_Přidat_do_SYS.zip

SDMMC_Přidat_do_SYS.zip

Pro správnou funkci externích aplikací(aplikace mimo program Primo) je potřeba mít(pokud ho ještě nemáte) také balík programů a spouštěcích scriptů APP+SYS UNI, který je možný stáhnout na webu TomášeII:
Kód: Vybrat vše
http://www.tomasii.cdc.cz/app+sys_uni.html
Také je nutné pro správné zobrazení Rychlé menu IvoK & SvoDa vymazat soubor Lua__PERSISTENT_.sav, který je v adresáři Save.

Lang pro skin:

Audio složku a nastavení hlášení radarů hlasem TTS nebo neTTS si stáhni zde: viewtopic.php?f=77&t=1277&start=630
Poznámka: Podmínkou pro funkčnost TTS hlasů je operační systém WindowsCE 5.0 a vyšší. Pokud máš třeba Cx10 nebo jinou navigace s WindowsCE 4.x a nižší, na TTS hlasy musíš zapomenout.

Utility pro skin(archiv rozbalit a nakopírovat do adresáře Primo vedle souboru Primo.exe:
utility_v.2.24.zip
Poznámka: Zkontroluj a popř. uprav si cesty pro Primo v souborech backup.ini, mapchanger.ini a utility.ini!

Zelené navišipky pro rozlišení 320x240:
Zelene_sipky_ui_igo9.zip

Pro správnou funkci skinu v rozlišení 640x480(VGA) si dej do souboru sys.txt tyto zápisy:
[interface]
resolution_dir="320_240"
vga=1

[rawdisplay]
highres=1
screen_x=640
screen_y=480
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil Ivo K dne 30 led 2011 22:29, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod hladik2 v 30 led 2011 21:41

Děkujeme Ivo a další
Jěště tak ui_igo9 pro 320x240 a paráda
REALME GT2 Neo
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod velsak v 30 led 2011 22:09

joj, škoda že není 800 x480 :(
Honor 10 - 1520*720, 4GB RAM, DUAL SIM, OREO 8.1.
NextGen 9.18.27.734842, skin PONGO 31.1.2018
velsak

Příspěvekod somik v 30 led 2011 23:59

Naopak, já už čekal na toto rozlišení :lol: :lol: :lol: . Už jsem vyzkoušel i Dimku 320x240, ale má to mouchy . Už se těším až to zítra vyzkouším.. :D . Už mě honí spát..... :roll:
Mio c 510+ v šochtli iGo Primo 2.0 TMC, 1.5.3a skin Dimka
Mio C 720 TMC, Primo 1.2 , Primo 1.2.0 GJ, šochtle Primo 2.0 Dimka 1.5.3a
HTC TOUCH 2 iGo8 8.3.4. 117940 skin Dimka, Primo 1.3.3 skin Dimka
HTC 3DEVO iGo MyWay 8.4.3
somik

Příspěvekod jablonex v 31 led 2011 07:38

Ivo K
Moje velke poděkovani tobě. Proto že ja už chtěl ve vikendu se s tim pohrat a předělat na 320x240. Ušetřil jsmi prace.SUPER.Na vašem skinu se mi libi INFOBAR je velkej a přehlednej.Kdyš jedeš na origo Gj 1000 km v jednom kuse,tak INFOBAR se ti zda jak jedna čara proto že už jsou unavene oči a on je malinkej.
NAVON 760
jablonex

Příspěvekod SvoDa v 31 led 2011 09:49

taky nevím, co Gurjona a Arkoka drží mít stále satelity a stav baterky ve spodním proužku a ty podstatné údaje ohledně dojezdů k cíli/průjezdnímu bodu mít nacpané na malou plochu tlačítka vpravo dole, jelikož rozbalovat to 1 tlačítko na 3 je na úkor mapy). Vyhovoval nám infobar s údaji z verze iGO8 (ikdyž jsme si jej oproti GJ originálu taktéž trošku upravili) a proto jsme jej aplikovali i v Primo.
Jenže právě pospřehazovat údaje z infobaru s údají z tlkačítka v jednom poli a zachovat přitom GJ koncepci "visiblů" s ohledem na info o průběhu trasy, s trasou, bez trasy, údaje v jednom poli, sbalené rozbalené trojtlačítko, aktivní spodní proužek, to vše v režimu zap/vyp, je šílená práce.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 31 led 2011 10:36

@jablonex - Jsem rád, že jsem ti ušetřil práci a čas. ;) :D
Já na předělání skinu pro rozlišení 320x240 dělal a testoval něco přes 1 měsíc a to každý den. :) Vycházel jsem z 5 data.zipů, ale žádný nebyl 100%. Navíc, to co funguje přímo v data.zip nefunguje správně mimo, když se rozdělí data na skin pro den a skin pro noc.

@somik - asi v mé úpravě skinu budou také nějaké mouchy, hlavně v délce textů a možná nějaká nedoladěná souřadnice. To je největší problém při zmenšení z 480x272 na 320x240. Skin budu stále "dopilovávat".
Také jsou některé chyby přímo v data.zip. O některých vím, ale zatím nebyl čas je opravit. :oops:
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod Darkman2 v 02 úno 2011 03:45

Hello Ivo K & thank you for the skin.
Many regards,
Darkman2
Western Australia :mrgreen:
Darkman2

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu