Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Skin fmilan & amatér pro Primo 2

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: Skin fmilan & amatér pro Primo 2

Příspěvekod amatér v 25 led 2012 19:46

kasy píše:Já jsem tušil, že si to odnesu. :lol: :lol:

Už jsi se vytrestal sám :lol: :lol: :lol:
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod vu5936 v 26 led 2012 22:06

Chlapi, kdo umíte napsat novou funkci do Prima, mám na vás jednu velkou prosbu, která by určitě pomohla většině majitelů PDA:

Mnoho lidí, kteří mají PDA, mají zároveň zapnuté datové přenosy. Pro cesty do zahraničí je naopak žádoucí data vypnout, abychom nebyli zaskočeni vysokým účtem za datový roaming. Datová komunikace se v Primu nastavuje několika zápisy v sys.txt, potažno v system.ini. Primo se průběžně připojuje a stahuje si TMC updaty. Jenže pokud mám Primo nakonfigurované pro online provoz a nepodaří se mu připojit (protože mám datové přenosy zablokované), tak co 3 až 5 minut vyhazuje info okno se čtenou hlášku "Connection error. Please check your network settings", resp. v jejím překladu do češtiny. Někdy i dvě hned po sobě. Je to nejen mimořádně otravné poslouchat, ale hlavně nebezpečné toto info okno za jízdy rukou neustále zavírat. Kdo to nezažil, neuvěří. Jasně, možností je si udělat jiný profil se system.ini bez nakonfigurovaných dat, ale s ohledem na různá nutná harakiri pro spuštění P2 na různých PDA, je další reboot nebo jiné šamanění, aby Primo naběhlo pod jiným profilem, ne vždy vhodné.

Nechci tu s tím vážně nikoho úkolovat, ale mám jenom zdvořilou prosbu, zdali by někdo neuměl napsat UX utilitu, která by přidala do menu či některé sekce v system.ini volbu, jež by tuto systémovou hlášku zakázala, aby za jízdy neotravovala. Díky moc!
vu5936

Příspěvekod szur v 27 led 2012 20:05

fmilan piše:
Bude v další verzi.

V minule verzi prima,v poslední úpravě GJA_SI a dodatečně upraveným hlasem ve formatu wav. od SvoDy „pozor_radar“ bylo možné nastavit varovaní radaru při přiblížení.
Něco podobného je i ve skinu ZoZo pro primo 2. Prominte mi mojí otázku,nebylo by možné tuto úpravu zakomponovat do nové verze.
To ale nechám na odborné posouzení tvůrcům skinu a na jejích rozhodnutích.
I tak se už těším na novou verzi a již jím předem DĚKUJÍ. :)
Navon 560--Primo 216 230 _fmilan_amater
Honor 9_Nextegen_Skin_Pongo
szur

Příspěvekod amatér v 27 led 2012 21:02

Používáš hlas TTS, nebo přirozený hlas?
amatér
Moderátor

Příspěvekod szur v 27 led 2012 21:06

Pokud použivam TTS hlas tak se mi někdy / při delších trasach/navi sekne.Hlaška nějak.....of memory.
szur

Příspěvekod fmilan v 27 led 2012 22:49

@ szur: tento skin "problematiku" radarů neřeší. Vše je defaultní.
@ all: mohu jen opakovat

...Skin je koncipován jako "pokud možno jednoduchý s maximem možných (smysluplných) údajů".

Tvůrci "skinu" si nekladou za cíl řešit barevnou hudbu, nadstardadní varovné zvuky, ani vícestránkový TC ap.
Jde jen a pouze o obsah navigační obrazovky a pár doplňků (o kterých si myslíme, že jsou praktické) bez velkých zásahů do defaultu.

Prosím, nevytýkejte nám, co vše skin neobsahuje. Je to proto, že to tvůrci nepovažují pro standardní používání navigace za podstatné a nutné.
Samozřejmě, že by šlo vše co je k vidění, ale ... viz citace ;)

Tím se ovšem nebráníme dobrým a smysluplným (pro samotné navigování potřebným) nápadům.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 27 led 2012 23:40

Nehledě k tomu, že Milan již eliminoval četnost zobrazení hlášky o nedostatku paměti. Bude součástí nové verze.

Pokud by ti i nadále dělal TTS hlas problémy bude asi lepší upravit zápisy u radarů z TTS na přirozený hlas, a používat pro radary složku audio.
Návod třeba zde:
viewtopic.php?f=74&t=1299#p48959
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 28 led 2012 08:43

szur měl pravděpodobně na mysli toto , že když je nastaveno v menu varování na "pouze při překročení", chce slyšet tak jak tak hlášku "Pozor radar", když se radar objeví, ikdyž se nepřekračuje jeho limit, a to pouze jednou. Proto jsme s IvoK v GJ pro 1.2 využili podmínku, kterou tam GJ měl, aby se současně s vizuálním varováním radaru (podklad s kulatou značkou limitu typem a vzdáleností k němu) ozval 1x zvuk pozor_radar.wav. Jediný rozdíl od defaultu bylo jen tato podmínka a pak jen to, že skin GJ umožnoval tento zvuk navolit z menu, aniž by název konkrétního .wav musel být "natvrdo" v oné podmínce.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod szur v 28 led 2012 12:13

Ano přesně to co piše SvoDa jsem měl na mysli.Ale jak jsem psal zaleži jen na odborném posouzení tvůrcu skinu. Berte to jen jako lajicky namět.
szur

Příspěvekod adrian.gulo v 31 led 2012 18:25

screen_03.jpeg

Toto som si všimol na skine .

V dennom skine to je OK,, biele aj tlačidlá ostatné, ale tu v nočnom sa takto zobrazuje.

Je to len takto u mňa? Má to takto byť ???
Ďakujem
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MIO C-520 - iGO PRIMO 2

Prestigio Geovision 5850HDDVR-iGO Primo 9.6.7.299158
adrian.gulo

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu