Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Primo - podsvícení na čínách

Re: Primo - podsvícení na čínách

Příspěvekod vu5936 v 16 led 2011 10:19

Ahoj, mám číňana typu YF82C z eBay, takže nevím jaký má SKU ekvivalent z DX. Toto je moje funkční nastavení pro posvícení:
Kód: Vybrat vše
[power]
backlight_manage_values = 1
backlight_manage_keys = 1
backlight_min = 1
backlight_max = 5
backlight_key_bright_BA1="BacklightCurrentLevel"
backlight_key_bright_AC1="BacklightLevel"
backlight_key_timeout_BA="BatteryTimeout"
backlight_key_timeout_AC="ACTimeout"
backlight_key_ontap_BA="BacklightOnTap"
backlight_key_ontap_AC="ACBacklightOnTap"
backlight_key_on_BA="OnOff"
backlight_key_on_AC="ExtOnOff"
backlight_methods = 20
backlight_events= 1
disconnect_gps_on_suspend=0
powermgm_state=0
resume_state_define=On
skip_suspend_process=1
skip_resume_process=1
skip_suspend_process_all=1
skip_resume_process_all=1
suspend_state_define=Unattended

Posílám kompletní sekci, včetně zabití hlášek po ztrátě napájení atd. Laboroval jsem s podsvícením docela dlouho, ale pes je zakopaný v najití správné backlight_methods.

Sice to sem nepaří, ale pro HTC Diamond II je funkční hodnota (odzkoušeno)
Kód: Vybrat vše
backlight_methods=1, 25

Bez úspěchu zápasím s podsvícením na Dejvidovi 6. Četl jsem vlákno, co jste všechno vyzkoušeli, ale pochopil jsem, že zatím bez úspěchu, resp. leda s jakousi externí aplikací. Posunuli jste se někdo s Dejvidem 6 dál?
vu5936
 
Příspěvky: 417
Registrován: 18 črc 2010 19:01

Re: Primo - podsvícení na čínách

Příspěvekod tomasii v 16 led 2011 11:34

Myslím, že máš pravdu, problém je nejspíš především v parametrech backlight_methods, alespoň to i na mé číně je klíčový parametr. Otázkou je, jak jednoduše parametr pro ten který systém najít. Zkusmo je to nekonečná práce s nejistým výsledkem.

Pokud někdo zjistil obecnou fungující metodu s externím programem, tak sem s ní. V těchto případech je to asi jediná smysluplná cesta.
Tomáš

C710, H610, C520, čína 6", i9100 a S5100

Obrázek skoro vše najdeš na http://tn.cdc.cz (ZMĚNA!)

Nenajdeš-li odpověď, neposílej sz, ale ptej se na fóru - dočkáš se tak spíš odpovědi.
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor
 
Příspěvky: 3386
Registrován: 16 čer 2008 18:47
Bydliště: Praha 4

Re: Primo - podsvícení na čínách

Příspěvekod Lakva v 16 led 2011 11:39

Souhlasím... Taky už uvažuju, jestli by to nešlo něčím externím. Přemýšlel jsem o MortScriptu, ale ten má v manuálu, že na PNA tahle funkce nefunguje.
Pokud by to ale šlo, tak bych pak přemýšlel, jak to spustit automaticky z Prima při změně profilu mezi nocí a dnem. Když jde spouštět Themechanger, proč ne přepnutí podsvícení...
Musím si nějaké ty prográmky najít...
Uživatelský avatar
Lakva
 
Příspěvky: 867
Registrován: 19 srp 2008 22:38
Bydliště: zemřel v únoru 2013

Re: Primo - podsvícení na čínách

Příspěvekod fmilan v 16 led 2011 14:56

Jeden z fungujících na Dejvidech je tady. Ovšem nevím, jestli jede i na čínaách. A taky nevím, co to okno udělá na rozlišení 800x480. Asi to moc čitelné nebude.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1988
Registrován: 10 bře 2009 17:22
Bydliště: Blansko

Re: Primo - podsvícení na čínách

Příspěvekod Lakva v 16 led 2011 16:47

Úžasný!!! Na SKU 39748 to FUNGUJE!!! Teď ještě sehnat otevřenej zdroj :-D
To asi nemá možnost ovládání řádkovými parametry, že ne???
Uživatelský avatar
Lakva
 
Příspěvky: 867
Registrován: 19 srp 2008 22:38
Bydliště: zemřel v únoru 2013

Re: Primo - podsvícení na čínách

Příspěvekod fmilan v 16 led 2011 19:02

Nemám tušení. Nikdy jsem to nepitval. Bližší info by mohl podat fanda. Zkus to přes něj.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1988
Registrován: 10 bře 2009 17:22
Bydliště: Blansko

Re: Primo - podsvícení na čínách

Příspěvekod Lakva v 16 led 2011 20:35

Na polských fórech jsem našel nějaké Mortscripty, ale to mi moc elegantní nepřijde...

Tohle bude na zjasnění

Kód: Vybrat vše
ErrorLevel("off")
##############
Run("\SDMMC\mobilenavigator\Programs\LightManagerD.exe")
Sleep(100)
MouseDblClick(240, 140)
Sleep(100)
SendOK

a tohle na ztmavení
Kód: Vybrat vše
ErrorLevel("off")
##############
Run("\SDMMC\mobilenavigator\Programs\LightManagerD.exe")
Sleep(100)
MouseDblClick(240, 160)
Sleep(100)
SendOK

DblClick bude změna jasu o 2 stupně, takže pro větší efekt by se musel příkaz zopakovat.

Ale díky bohu aspoň za tohle... Teď vymyslet, jak to spustit z Prima automaticky při změně barevného profilu...
Uživatelský avatar
Lakva
 
Příspěvky: 867
Registrován: 19 srp 2008 22:38
Bydliště: zemřel v únoru 2013

Re: Primo - podsvícení na čínách

Příspěvekod Lakva v 17 led 2011 12:14

Mortscriptem jako externí aplikace se tedy pomocí mortscriptu a lightmanageru dá navi úplně zesvětlit nebo úplně ztmavit. Teď bych rád vymyslel, jak to udělat automaticky při změně profilu.

Nedělali jste někdy někdo něco kolem toho? Třeba v souvislosti s ThemeChangerem nebo něčím takovým?
Třeba už to někdo má, tak abych neobjevoval ameriku... Nebo by mě někdo aspoň mohl nakopnout kde a co začít hledat...
Moc díky!!!

EDIT: Už así vím, kam to dát, akorát že jedna cesta je jen pro GJ a druhá je sice univerzální, ale zase bude zahrnovat dekompilaci LUA souboru.
Testnu obojí a dám vědět.
Uživatelský avatar
Lakva
 
Příspěvky: 867
Registrován: 19 srp 2008 22:38
Bydliště: zemřel v únoru 2013

Re: Primo - podsvícení na čínách

Příspěvekod prsut v 17 led 2011 21:02

@Lakva

nemal som prilis cas to podrobne skumat, ale pes mozno bude zakopany tam ako sa popisuje "tricky part"

Here's the tricky part. We have to "initiate" backlight / suspend mode override. Altering the registry using the previous entries doesn't effect the changes right away unless you soft reset or open/close power management UI. This is sort of a work around since the backlight settings can be modified within the registry "on the fly" and related changes in the power settings are likewise saved. In this case we were able to instantiate the changes for the timeout values.


link je tu...

Kód: Vybrat vše
http://www.modaco.com/index.php?s=4ea082fa8204c609b8fb3ea4eee4dcf5&showtopic=314459&view=findpost&p=1362575


takze mozno by ani nebol nutny mort, ale zapis v sys.txt

Ake kluce v registroch sa menia sa da zistit, ak sa omnia2 (moj pripad) pripoji na ceregedit, hram sa so supatkami a overim, co sa ako meni. Toto sa da pouzit, aj na spravne najdenie udajov

Kód: Vybrat vše
[power]
backlight_max = 15
backlight_min = 0


tieto konkretne platia pre omnia 2 - to som fyzicky overil a pri hybani supatkami v mobile - spustene primo + dimka113 sa mi jas reguluje v platnom rozsahu linearne, a nie len takmer skokom...

v sys.txt ja mam toto

Kód: Vybrat vše
[registry]
;start ---------------------------------
;jas - automaticke nastaveni - button
oninit1="HKCU\ControlPanel\BackLight\ALCMode:DWORD:0"
;exit----------------------------------
onexitreset1="HKCU\ControlPanel\BackLight\ALCMode:DWORD:1"

[power]
skip_resume_process = 1
skip_suspend_process = 1
skip_resume_process_all = 1
skip_suspend_process_all = 1
tunnel_backlight_enabled=0
backlight_sync_with_OS=0
backlight_manage_values = 1
backlight_manage_keys = 1
backlight_max = 15
backlight_min = 0


takze vypinam ALCMode (AutomaticLightControl Mode), takze mi primo nemeni jas podla okoliteho svetla - to mas dost stvalo. Vsimni si ale onexitreset, ze za DWORD je parameter 1. Bez tej jednotky (tak sa to da najst v googli na milion miestach), mi to nezaplo ALCMode po ukonceni prima. S tymto sys.txt je uz pri startovani prima (progress bar tesne za polovicou) vidiet, ze sa ALCMode vypne, intenzita sa nastavi podla nastavenia supatka v prime. Osvetlenie sa mi NIKDY nevypina, ani nic podobne - mobil mam v aute na nabijacke.

Dufam, ze som trosku pomohol, je nacase, aby to podsvietenie konecne niekto rozluskol...

JurajM.
prsut
 
Příspěvky: 7
Registrován: 15 dub 2010 11:39

Re: Primo - podsvícení na čínách

Příspěvekod msk_sk v 03 črc 2011 17:38

Nové Číny s firmware Apical.
Důležitá je právě hodonota 61v backlight_methods.

Do SYS.TXT doplnit.

[power]
backlight_manage_values = 1
backlight_methods = 61 ; PND Apical
msk_sk
 
Příspěvky: 3
Registrován: 08 kvě 2011 10:39

PředchozíDalší

Zpět na Úpravy SYS.TXT

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník