Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

INI soubory v PRIMO

Re: INI soubory v PRIMO

Příspěvekod brosl v 06 črc 2010 00:53

Kluci, kde naleznu na klávesnici SHIFT? Já tam mám jenom ALT a tak se nemohu dostat k malým písmenům.

díky, bo
Obrázek
iGO Primo 9.6.9.216604, Navigon 2.6.1 build 87, TomTom 1.15.1, Sygic 13.1.3
Uživatelský avatar
brosl
 
Příspěvky: 268
Registrován: 03 kvě 2010 23:56
Bydliště: Brno

Re: INI soubory v PRIMO

Příspěvekod expertdb v 06 črc 2010 09:43

Připojuji se k dotazu. Řekl bych ,že nám asi někde něco chybí dopsat.
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb
 
Příspěvky: 403
Registrován: 05 pro 2008 19:00

Re: INI soubory v PRIMO

Příspěvekod amatér v 06 črc 2010 09:45

Asi by stálo za to být konkrétnější, ptáte se na klávesnici od vovi, nebo ode mne?
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11149
Registrován: 02 črc 2008 09:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: INI soubory v PRIMO

Příspěvekod expertdb v 06 črc 2010 10:50

Vypadá to,že u vovi klávesnice. U Tvé "zredukované" je to OK.
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb
 
Příspěvky: 403
Registrován: 05 pro 2008 19:00

Re: INI soubory v PRIMO

Příspěvekod fanda v 06 črc 2010 13:45

@SvoDa: stačí vytvořit jenom složku Primo/ui_igo9/common a do ní dát keyboard.ini. Ostatní dvě složky jsou zbytečné (Primo/config/keyboard.ini, Pimo/project_config/igo9.ini). Ve složce config v data.zip je nějaký starý keyboard.ini a když se použije, tak některé klávesnice se vůbec nezobrazí (zřejmě za to může neexistující layer). Igo9.ini nastavuje druh klávesnice při prvním spuštění Prima, pak si už Primo zvolenou klávesnici pamatuje. V iGO8 také stačila jedna složka.

@amatér a @vovi: V sadách znaků definovaných v shiftkeys a altkeys musí být navíc nakonci znak mezera (např. u altkeys= "1234567890qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm "), jinak se nenastaví číselná klávesnice při zadávání čísel popisných v adrese.

Klíč keys= se asi k ničemu nepoužívá (pozůstatek po iGO8), protože v Primo nejsou použity dvě přepínací klávesy ale pouze jedna a přepíná se sada znaků shiftkeys a altkeys.

Příklad definování klávesnic:

Kód: Vybrat vše
[panel]
name=         "Czech (QWERTZ)"
layer=         "ui_kbd_10_10_9_7"
keys=         "€ěščřžýáíéqwertzuiopasdfghjklyxcvbnm "
shiftkeys=  "$ĚŠČŘŽÝÁÍÉQWERTZUIOPASDFGHJKLYXCVBNM "
altkeys=      "1234567890/.,’-()?!*+@&#:€ÄÖÜÚŮŤŇĎÓß "
shiftlabel= "123"
altlabel=    "ABC"
type=3
family=1

[panel]
name=       "QWERTY a/A"
layer=      "ui_kbd_10_10_9_7"
keys=       "€éěščřžýáíqwertyuiopasdfghjklzxcvbnm "
shiftkeys=  ";.,?!=()@&QWERTYUIOPASDFGHJKLZXCVBNM "
altkeys=    "1234567890qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm "
shiftlabel= "a/1"
altlabel=   "A/!"
type=3
family=1

[panel]
name=       "QWERTZ a/A"
layer=      "ui_kbd_10_10_9_7"
keys=       "€éěščřžýáíqwertzuiopasdfghjklyxcvbnm "
shiftkeys=  ";.,?!=()@&QWERTZUIOPASDFGHJKLYXCVBNM "
altkeys=    "1234567890qwertzuiopasdfghjklyxcvbnm "
shiftlabel= "a/1"
altlabel=   "A/!"
type=3
family=1
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fanda
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 436
Registrován: 27 čer 2008 18:03
Bydliště: Hořovice

Re: INI soubory v PRIMO

Příspěvekod amatér v 06 črc 2010 15:20

S tou mezerou je to divné, já ji tam nedal, a čísla zadávat jdou. Svého času jsem se trápil, jak PRIMO donutit, aby zobrazovalo ůŮ, prostě tam tato dvě písmenka vždy chyběla. Pak jsem změnil zápis z:
"°1234567890%;QWERTZUIOPÚ()ASDFGHJK$€/YXCVBNM,.-?:_ŘŠČĎŤŇÁÉÍÓ"

na
"°1234567890%;QWERTZUIOPÚ()ASDFGHJKL Ů$€/YXCVBNM,.-?:_ŘŠČĎŤŇÁÉÍÓ"

A Ů, tam najednou bylo.

Dnes, když jsem dodělával tu klávesnici, jsem se musel znovu vrátit k zápisu:
"°1234567890%;QWERTZUIOPÚ()ASDFGHJK$€/YXCVBNM,.-?:_ŘŠČĎŤŇÁÉÍÓ"


Prostě jsou věci, které nechápu. :)
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11149
Registrován: 02 črc 2008 09:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: INI soubory v PRIMO

Příspěvekod fanda v 06 črc 2010 20:20

Mirku, čísla mi šly zadávat i bez té mezery, ale až po přepnutí klávesnice. Takhle se klávesnice přepíná automaticky při otevření čísel popisných. Trvalo mně to dost dlouho, než jsem na to přišel. Ty běžné klávesnice se automaticky přeply ale ta má zůstala nastavená na písmenech a já ji musel ručně přehodit na číslice. Postupně jsem eliminoval vše až zůstaly ty mezery, já je neměl, ale ty ostatní klávesnice co fungovaly, ty je měly. Mimo to, já jsem už dříve přemýšlel, proč je tam mají, když se nezobrazují, jsou totiž už mimo těch zobrazitelných 36 znaků. Jak jsem je přidal, alespoň do první sady, tak to fungovalo, když jsem je smazal, tak ne.
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fanda
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 436
Registrován: 27 čer 2008 18:03
Bydliště: Hořovice

Re: INI soubory v PRIMO

Příspěvekod brosl v 07 črc 2010 00:57

amatér píše:Asi by stálo za to být konkrétnější, ptáte se na klávesnici od vovi, nebo ode mne?


Ptal jsem se obecně na klávesnice co jsou v Primo v základu i na tu od VOVI. Neboť všechny mají klíč (keys), který ale jak se zdá není k ničemu. Pokud bych měl položit dotaz jinak, můžete v Primo bez úprav zadávat malá písmena?

díky, bo
Obrázek
iGO Primo 9.6.9.216604, Navigon 2.6.1 build 87, TomTom 1.15.1, Sygic 13.1.3
Uživatelský avatar
brosl
 
Příspěvky: 268
Registrován: 03 kvě 2010 23:56
Bydliště: Brno

Re: INI soubory v PRIMO

Příspěvekod vovi v 07 črc 2010 06:55

Ono to jednou půjde, jen na to musíme přijít ;)
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7407
Registrován: 16 čer 2008 19:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: INI soubory v PRIMO

Příspěvekod vovi v 07 črc 2010 20:51

Hmmm, tak si připadám jako úplnej blb - ono to psaní malejch písmen je úplně triviální, stačí si trochu pohrát s obsahem řádků keys (nemusí být vůbec), altkeys a shiftkeys (prohodit a trochu upravit) :oops:
Kód: Vybrat vše
[panel]
name=       "Czech (QWERTY)"
layer=       "ui_kbd_10_10_9_7"
altkeys=    "ůéěščřžýáíQWERTYUIOPASDFGHJKLZXCVBNM "
shiftkeys=       "1234567890qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm "
shiftlabel=    "a/A"
altlabel=    "A/a"
type=3
family=1

Sice tím přijdu o velká písmena s diakritikou, ale na to třeba zase přijdu jindy ;)
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7407
Registrován: 16 čer 2008 19:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

PředchozíDalší

Zpět na Úpravy SYS.TXT

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků