Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

načítaní trasy

Zde řešíme všeobecnou problematiku všech programů iGO - tedy to, co je společné pro iGO8/AMIGO/PRIMO
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

načítaní trasy

Příspěvekod indi66 v 23 čer 2013 20:41

Ahoj všichni,
prosím o radu :) mam stařičkou MIO c720 slouží výborně.
Ale asi malý problém.Pokaždé mi načte jinou trasu tak o 2-3km.Stáva se to v Německu mapa Germany 83 NQ 2012-04 130319.fbl.Jinak navádí bezchybně.
Je to v nastavení?
díky
indi66
 
Příspěvky: 12
Registrován: 25 úno 2013 20:23

Re: načítaní trasy

Příspěvekod amatér v 23 čer 2013 20:55

Ne. Je to pouze v zadání, jaký typ trasy máš nastaven.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11093
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: načítaní trasy

Příspěvekod indi66 v 23 čer 2013 21:20

Myslíš alternativní trasy?Zadal jsem rychlou delší, stejny čas a během 10dní na té stejné trase se mi to stalo parkrát.
indi66
 
Příspěvky: 12
Registrován: 25 úno 2013 20:23

Re: načítaní trasy

Příspěvekod somik v 23 čer 2013 21:30

nemáš zapnuté i TMC ? že by to přepočítalo podle údajů ?? :-o
Mio c 510+ v šochtli iGo Primo 2.0 TMC, 1.5.3a skin Dimka
Mio C 720 TMC, Primo 1.2 , Primo 1.2.0 GJ, šochtle Primo 2.0 Dimka 1.5.3a
HTC TOUCH 2 iGo8 8.3.4. 117940 skin Dimka, Primo 1.3.3 skin Dimka
HTC 3DEVO iGo MyWay 8.4.3
Uživatelský avatar
somik
 
Příspěvky: 268
Registrován: 14 črc 2008 11:42
Bydliště: Píšť, na Prajské

Re: načítaní trasy

Příspěvekod indi66 v 23 čer 2013 22:09

To jsem měl na první trase cc700km a hlasilo mi to potíže na celé trase a pak jsem to vypnul.Za jízdy se to nedá a ani s tím neumím ještě pracovat( myslím TMC)
Problém se staval když jsem změnil rychlou kratší 22km( město) za rychlou delší 39km se stejným časem příjezdu (dálnice)
Se stejným místem startu mi to navádělo jiný směr, ale stejný cíl (rozdíl 3-4km)
Pak jsem jezdil pořád stejně s hláškou (přepočítávám trasu)
Ale jak říkám stává se to někdy a nečekaně.TMC přijímač mám v držáku ,takže se mi zapne jen s anténou.
indi66
 
Příspěvky: 12
Registrován: 25 úno 2013 20:23

Re: načítaní trasy

Příspěvekod Ivo K v 24 čer 2013 10:10

indi66 píše:.........TMC přijímač mám v držáku ,takže se mi zapne jen s anténou.

Pokud se bavíme o Mio C720, tak TMC přijímač je zapnutý (pokud má napájení) i bez antény. Jsi-li v místě dobrého příjmu, klidně můžeš přijímat dopravní informace ovlivňující trasu. Pokud chceš mít jistotu, že TMC nic neovlivní, vypni ho v nastavení.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 5460
Registrován: 26 čer 2008 12:01
Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Re: načítaní trasy

Příspěvekod Jasper v 24 čer 2013 12:41

Dovolím si vstoupit. Předpokládám že "problém" může souviset se soubory fsp. Už jsem to tady někde psal. Při stejném startu a cíli mi Primo počítá trasu různě v závislosti na konkrétním času, kdy zohledňuje hustotu provozu na souvisejících komunikacích.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2519
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: načítaní trasy

Příspěvekod SvoDa v 24 čer 2013 12:57

Taky myslím, .fsp neovlivní ve výpočtu trasy jen čas do cíle trasy, ale mohou aktuálně (i za jízdy, např. v případě delších zastávek, atp.) vyvolat automatický přepočet trasy těmi úseky, které jsou v datech .fsp (hustota provozu v určitých hodinách a dnech v týdnu) ve tvém aktuálním čase "průjezdnější" než ten úsek, přes který byla trasa původně naplánována => nově přepočítaná trasa s ohledem na data v .fsp může být sice delší, ale rychlejší (rychleji jí projedeš) a budeš tak v cíli dřív.

Jak už jsme diskutovali např. zde, TMC má taktéž vliv na doby trvání trasy - většina událostí (např. zúžená vozovka, oprava,...) indikuje určité zpoždění a to se promítne i do vypočítaného času do cíle
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11683
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna


Zpět na Navigační software iGO - všeobecně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník