Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

PRIMO - tipy a triky

Zde řešíme všeobecnou problematiku všech programů iGO - tedy to, co je společné pro iGO8/AMIGO/PRIMO
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: PRIMO - tipy a triky

Příspěvekod SvoDa v 03 úno 2013 18:18

na minulé straně jsem psal, že v Primo lze mít, podobně jako to dřív fungovalo a pak zas ne, extra složku ui_igo9 (v rootu Primo) se strukturou adresářů 480_272, icons atp. jak jsou v data.zip či branding.zip, kde lze vkládat "odlišné" .bmp a .spr, které budou mít přednost před těmi v data.zip či branding.zip.
Zajímavé řešení je totéž řešit ux utilitou (4pda od uživatele TRAXMAN, resp. plajos), které jssem ještě upravil např. o backgroundy, tato je pro 480_272.
I ux utilitou lze tak mít jiné typy ikon než ty defaultní, v tomto případě plastické. Funguje nejen se skiny, ale i nad defaultem
obr_52.jpg
3d_buttons.zip
Do tohoto vlákna, prosím, vkládejte jen věci týkající se vašich poznatků s nastavením, vylepšením, prostě poznatky z úpravy nastavení, trik jak dosáhnout kýženého výsledku a pod.
Please do not write you comments and thanks to this thread. Either contact author by PM or use the appropriate thread in this section.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: PRIMO - tipy a triky

Příspěvekod SvoDa v 19 úno 2013 07:33

Na 4.pda se objevila ux utilita pro Primo2.4 (autor WertVRV), která do sekce vyhledávání POI umí přidat jako dalšího providera vaše .kml soubory
obr_08.jpg
kml_as_logical_provider_20.zip
Neslouží pro skin Dimka WA (ten má údajně tuto funkci vestavěnou do skinu).

Do tohoto vlákna, prosím, vkládejte jen věci týkající se vašich poznatků s nastavením, vylepšením, prostě poznatky z úpravy nastavení, trik jak dosáhnout kýženého výsledku a pod.
Please do not write you comments and thanks to this thread. Either contact author by PM or use the appropriate thread in this section.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: PRIMO - tipy a triky

Příspěvekod happy66 v 19 úno 2013 16:55

UX utility umístěné mimo toto vlákno:
1) ux utilita pro zobrazení informací o paměti (480x272) WinCE:
viewtopic.php?f=74&t=2851&start=160#p91440
upravená uživatelem Velsak pro Android:
viewtopic.php?p=91290#p91290

2) ux utilita dynamic volume:
viewtopic.php?f=74&t=2851&start=190#p91821
totéž jen pro skin Gurjon:
viewtopic.php?f=77&t=2857&start=10#p91519

3) ux utilita IQS vyhledávání:
viewtopic.php?f=74&t=2851&start=130#p91093

4) ux utilita zelené zóny:
viewtopic.php?f=77&t=2915

5) ux utilita bottomMenu:
viewtopic.php?f=89&t=1122&start=520#p91407

6) ux utilita police_man:
viewtopic.php?f=74&t=2851&start=240#p92585

Pokud ještě něco objevím, tak přidám odkaz sem.

Do tohoto vlákna, prosím, vkládejte jen věci týkající se vašich poznatků s nastavením, vylepšením, prostě poznatky z úpravy nastavení, trik jak dosáhnout kýženého výsledku a pod.
Please do not write you comments and thanks to this thread. Either contact author by PM or use the appropriate thread in this section.
Naposledy upravil happy66 dne 27 úno 2013 16:25, celkově upraveno 1
MIO C520 - Primo 9.6.5.216230 - skin fm+a 2.0.6.+TTs Zuzana
SDHC Transcend 8gb class 10
SDHC ADATA UHS-I 16gb class 10
SD Kingston 2gb (servis)
Here+TopMap


Nevrtej do ničeho co funguje!!!
Uživatelský avatar
happy66
 
Příspěvky: 992
Registrován: 21 zář 2010 20:19
Bydliště: Vsetín

Re: PRIMO - tipy a triky

Příspěvekod amatér v 24 úno 2013 10:38

Nastavení náhledu obrazovky v PRIMO 2 Android, pomocí zápisů v sys.txt
Kód: Vybrat vše
[android]
fullscreen=0
tablet=0

01.png

Kód: Vybrat vše
[android]
fullscreen=1
tablet=0

02.png

Kód: Vybrat vše
[android]
fullscreen=1
tablet=1

03.png

Kód: Vybrat vše
[android]
fullscreen=0
tablet=1

04.png

Na 4pda zveřejnil arimi - díky

Do tohoto vlákna, prosím, vkládejte jen věci týkající se vašich poznatků s nastavením, vylepšením, prostě poznatky z úpravy nastavení, trik jak dosáhnout kýženého výsledku a pod.
Please do not write you comments and thanks to this thread. Either contact author by PM or use the appropriate thread in this section.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11146
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: PRIMO - tipy a triky

Příspěvekod SvoDa v 27 úno 2013 10:40

Ux utilita pro Primo 2.4. i 2.0 pro WinCE ohledně nastavitelnosti velikosti navigační šipky (autíčka), nastavitelná od 50 do 150% defaultní velkosti
obr_09.jpg
CarSize_20.zip
do dictionary.lang stačí (dle potřeby) dopsat např.
Kód: Vybrat vše
Size car="Velikost navišipky"

Na 4pda zveřejnil arimi a Neoss75 - díky
Je tam i pro Android, ale ten nemám, neměl jsem jak vyzkoušet - v některých rozlišeních je tam problém s polohou šoupáku, třeba to pak sem amatér doplní ;) .

Do tohoto vlákna, prosím, vkládejte jen věci týkající se vašich poznatků s nastavením, vylepšením, prostě poznatky z úpravy nastavení, trik jak dosáhnout kýženého výsledku a pod.
Please do not write you comments and thanks to this thread. Either contact author by PM or use the appropriate thread in this section.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: PRIMO - tipy a triky

Příspěvekod caco v 05 bře 2013 17:22

Ďaľši poznatok možno niekomu pomôže.Ak vám primo vyhodí hlášku: "Application Primo.exe encountered a serious error and must shut down". Nastáva vtedy ak máte primo v internej pamäti a nemáte kartu SD. Odstránenie má dve riešenia: Ak máte slot na kartu stačí vložiť aj čistú kartu a hláška zmizne, alebo stačí z adresára LICENCE zmazať tieto licencie:
NavOn_N480_Primo_NQFEU_09Q4_Truck.lyc
NavOn Primo PNA HU-R-CZ WEU@09Q4 (NQ, DEM, POI, TMC-Ireland, 3DLM, PSL, JuncV) Content SD #3.lyc
PearlAgency PNA DEU@10Q2.lyc
Tieto licencie sú priamo viazané na kartu preto ta hláška.

Do tohoto vlákna, prosím, vkládejte jen věci týkající se vašich poznatků s nastavením, vylepšením, prostě poznatky z úpravy nastavení, trik jak dosáhnout kýženého výsledku a pod.
Please do not write you comments and thanks to this thread. Either contact author by PM or use the appropriate thread in this section.
Čína APICAL 128MB 4,3" /480x272/ iGO Primo 2.4,skin fmilan+amater, voice TTS Laura All in one WinCE, Mapy Ta, NQ, AutomapaEU,Navigon, Becker Active 50,Navitel,iGO NextGen,
Allwinder android gps /800x480/iGO AvicSync, skin pongo, voice TTS Elena
caco
 
Příspěvky: 111
Registrován: 12 led 2011 11:23
Bydliště: Trenčín

Re: PRIMO - tipy a triky

Příspěvekod amatér v 21 črc 2013 09:20

Všichni znáte tu situaci, uděláte si pár obrázků ze zabudovaného foťáku v telefonu, a najednou se vám na navigační obrazovce nezobrazuje nic jiného než ikonky místa s fotografií. Řešení této situace je celkem snadné:

- umístěte si obrázky, které chcete aby se zobrazovali jako "Mé obrázky" (My pictures) pro volbu "Navigování na obrázek" do jedné složky. Já zvolil složku Pictures, na externí SD kartě.

- potom do sys.txt, do sekce [poi] dopište cestu k této složce, v mém případě je to tedy:
[poi]
picturepoi_scan="/mnt/ext_sd/pictures"

Tímto způsobem můžete zvolit jakoukoli cestu, ke konkrétní složce. Např. obrázky z telefonu se mi defaultně ukládají do ...DCIM\Camera, to je na vnitřní SD katru, pokud bych chtěl zobrazovat pouze ty, stačí propsat do sys.txt cestu:
[poi]
picturepoi_scan="/mnt/sdcard/DCIM/Camera"


Ke zjištění cesty se mi osvědčil TC pro android, kde je cesta uvedena v záhlaví.
Snap_2013.07.21_10h09m36s_001_.png


Můžete si také vybrat, zda chcete aby byly obrázky načítány z celé SD karty (v případě že používáte interní i externí kartu).
Do sekce [poi]
a)
picturepoi_folder="/sdcard" ; --- Obrázky budou načítány pouze z interní SD karty

b)
picturepoi_folder="/ext_sd" ; --- Obrázky budou načítány pouze z externí SD karty

Pro telefony Samsung, pokud nefunguje žádný z výše uvedených, doplňte do sys.txt:
Kód: Vybrat vše
[poi]
picturepoi_folder="/storage/extSdCard"

při tomto zápisu budou načítány všechny obrázky na externí SD kartě.

Tento návod je pro PRIMO Android verze !!!

vu5936 píše:Potvrzuji, že výše uvedený návod funguje. ALE: Primo nedokáže načíst všechny obrázky. Zkoušel jsem do složky s obrázky nahrát fotky pořízené dvěma běžnými digitálními fotoaparáty Sony a Panasonic, ale ani jeden obrázek z těchto foťáků se nezobrazil. Fotoaparáty produkovaly korektní a čitelný formát EXIF dat i GPS souřadnic. Po pře-uložení obrázků v Irfanu se zachováním veškerých atributů se soubory zvětšily o cca 6-10%, ale pak už je Primo načetlo správně. Velikost obrázku neměla na načtení vliv, po jejich pře-uložení Primo načítalo i obrázky 8 MB velké. Možná má na načtení obrázků v Primo vliv nějaká specifická komprese formátu .jpg, ale nemám to jak ověřit.


Do tohoto vlákna, prosím, vkládejte jen věci týkající se vašich poznatků s nastavením, vylepšením, prostě poznatky z úpravy nastavení, trik jak dosáhnout kýženého výsledku a pod.
Please do not write you comments and thanks to this thread. Either contact author by PM or use the appropriate thread in this section.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11146
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: PRIMO - tipy a triky

Příspěvekod Jasper v 19 zář 2013 09:44

Primo 2.4 "tureckých" verzí 9.6.29.326419 a 9.6.29.329069 má drobný problém se čtením informace o zemi (countryinfo) kdy je přečten rychlostní limit pouze na dálnici. Pro odstranění této chyby je nutno opravit soubor media.xml umístěný v data.zip\config.
Původní zápis:
Kód: Vybrat vše
<layer name="country_summary">   <group name="speech" queue_name="voice.info.country_summary" priority="10" boosted_priority="65" timeout="120000"/>   </layer>

Správný zápis:
Kód: Vybrat vše
<layer name="country_summary">   <group name="speech" queue_name="voice.info.country_summary" multiple="1" priority="10" boosted_priority="65" timeout="120000"/>   </layer>


Tato úprava se týká pouze Primo pro Android výše uvedených verzí !!!

Do tohoto vlákna, prosím, vkládejte jen věci týkající se vašich poznatků s nastavením, vylepšením, prostě poznatky z úpravy nastavení, trik jak dosáhnout kýženého výsledku a pod.
Please do not write you comments and thanks to this thread. Either contact author by PM or use the appropriate thread in this section.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2519
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: PRIMO - tipy a triky

Příspěvekod amatér v 15 bře 2014 23:04

Plánování trasy pro PRIMO do souboru *.kml
Průjezdní body budoucí trasy je možné naplánovat jednoduchým způsobem v Mapy Google
- otevřete Mapy Google, přihlašte se na svůj účet Google (předpokládám, že každý již má) a a zvolte Vyhledat trasu
- do polí "A" a "B" zadejte první a druhou plánovanou zastávku
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Snap_2014.03.15_22h18m23s_007_.png

- pro zadání dalších průjezdních bodů použijte volbu Přidat cíl
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Snap_2014.03.15_22h26m04s_010_.png

- po zadání posledního průjezdního bodu (poř. cíle) zvolte spodní tlačítko Vyhledat trasu
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Snap_2014.03.15_22h30m20s_011_.png

- zobrazí se naplánovaná trasa
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Snap_2014.03.15_22h33m02s_012_.png

- nyní si můžete projít itinerář a v jeho spodní části zvolte Uložit do složky Moje mapy
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Snap_2014.03.15_22h34m17s_013_.png

- v dialogovém okně zvolte Vytvořit novou mapu a dejte Uložit
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Snap_2014.03.15_22h36m25s_014_.png

- v následujícím kroku vyberte odkaz Jazyk KML
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Snap_2014.03.15_22h38m54s_015_.png

- Takto vytvořený soubor nakopírujte do složky ...:\iGO\content\userdata\ROUTE

- HOTOVO
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Snap_2014.03.15_22h52m07s_016_.png
Screenshot_2014-03-15-22-47-50.png
Screenshot_2014-03-15-22-48-13.png
Screenshot_2014-03-15-22-48-30.png


Důležité upozornění: Trasa naplánovaná tímto způsobem je tvořena z průjezdních bodů, proto bude počátek trasy vždy na aktuální pozici GPS, ne u prvního průjezdního bodu!

Pro vyzkoušení, přikládám soubor s trasou z popisu
TrasajzdyautemdocleCHEB-MSTSKADnmstKrleJihozPodbradCheb.rar


Mirus píše:Perfektní věcička a funguje . Jenom bych podotknul , že uvedený postup nejspíše platí pouze pro Internet Explorer . Ve Firfoxu se mi to nějak nedaří . :?
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Internet Explorer 8.0.7600.16385.png
Firefox 27.0.1.png

Není to problém prohlížeče, já na PC IE nemám a nepoužívám ho nikde. Je to jen forma zobrazení starého a nového prostředí Map Google.
Mapy Google- původní https://maps.google.cz/
Google maps - nové https://www.google.com/maps/@37.0625,-95.677068,4z
Plánování funguje i v novém prostředí, jen malinko rozdílně. Postup v následujícím postu.

Do tohoto vlákna, prosím, vkládejte jen věci týkající se vašich poznatků s nastavením, vylepšením, prostě poznatky z úpravy nastavení, trik jak dosáhnout kýženého výsledku a pod.
Please do not write you comments and thanks to this thread. Either contact author by PM or use the appropriate thread in this section.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11146
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: PRIMO - tipy a triky

Příspěvekod amatér v 16 bře 2014 12:06

Plánování trasy pro PRIMO do souboru *.kml část II.

Jak upozornil Mirus, někomu se může zobrazit rovnou nový prohlížeč Google maps, postup pro generování *.kml souboru pro plánování trasy je v tomto případě obdobný, jen s několika rozdíly. Nové prostředí se zobrazí buď automaticky, nebo je do něj možné přejít po spuštění původního zobrazení ručně, stačí jen kliknout na Nové mapy Google - Zobrazit
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Snap_2014.03.16_10h16m24s_002_.png

I zde je nutné přihlášení k účtu Google.
- vyberte "Moje vlastní mapy"
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Snap_2014.03.16_11h45m03s_027_.png

- zvolte "Vytvořit"
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Snap_2014.03.16_11h47m25s_028_.png

- zvolte tlačítko pro trasu
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Snap_2014.03.16_11h48m56s_029_.png

- zvolte první dva průjezní body a pomocí tlačítka + Přidat cíl, přidávejte další
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Snap_2014.03.16_11h50m28s_030_.png

- máte-li zadány všechny cíle, klikněte na ikonku pro uložení a zvolte "Exportovat do souboru KML"
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Snap_2014.03.16_11h54m03s_031_.png


HOTOVO

Zde popsané možnosti jsou jen jedny z mnoha. Nemá smysl popisovat vše, určitě časem přijdete i na další.


Do tohoto vlákna, prosím, vkládejte jen věci týkající se vašich poznatků s nastavením, vylepšením, prostě poznatky z úpravy nastavení, trik jak dosáhnout kýženého výsledku a pod.
Please do not write you comments and thanks to this thread. Either contact author by PM or use the appropriate thread in this section.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11146
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

PředchozíDalší

Zpět na Navigační software iGO - všeobecně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník