Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGO Primo 2 pro Android

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: iGO Primo 2 pro Android

Příspěvekod luboz v 12 říj 2012 08:17

Licencie to nebudu, to by iGO oznamilo "Chybajuci alebo nekompletny priecinok: /dada/data/com.navngo.igo.javaclient/license".
DCIM by to tiez nemal byt, lebo to sa prejavi az s urcitym oneskorenim.
V kazdom pripade, adresar iGO musi byt v zariadeni iba raz!!! V opacnom pripade je otazne ktory instalacna rutina najde ako prvy a zacne ho pouzivat. Ked v nom nenajde sys.txt, tak tam zalozi defaultny (Pisem samozrejme o chovani Thin buildu.), takze aj podla toho sa da zistit, ci ho iGO naslo. Instalacna rutina sa vykonava len pri prvom spusteni, takze ak je potreba ju znova vykonat, treba iGO Thin apk odinstalovat a znova nainstalovat, alebo v sprave aplikacii androida zvolit iGO a tam dat vymazat jeho udaje.

Skus prosim presnejsie napisat pokial sa iGO pri starte dostane.
1. naskor sa zobrazi na chvilocku na celu plochu cierne okno, kde hore je napisane "iGO primo". Na rychlejsich zariadeniach si to mozno ani nevsimnete.
2. potom zmizne titulok okna "iGO Primo" a zobrazi sa mensie cierne okno, kde je napisane "Nacitavam iGO..." alebo pri prvom spusteni "Instalujem iGO..."
3. Potom male okienko zmizne a na chvilu ostane cierna obrazovka
4. a nasledne sa uz zobrazi splash screen z data.zip s progres barom nacitavania
Ak som dobre pochopil, tak sa to dostane po bod 3.

- skus skontrolovat sdkartu kde mas adresar iGO ci nie je poskodeny suborovy system - napr. aj v pocitaci
- skus nanovo nahrat data.zip (pre 800x480), ci nahodou nebol poskodeny
- skus v sys.txt zakomentovat screen_xy="auto" a odkomentovat riadok pre 800x480 (komentar ma bodkociarku na zaciatku) - aj ked nemyslim, ze toto pomoze
- ak nic nepomoze, tak to bude chciet odlogovat. logovanie mozes sledovat aj v PC, no mozes ho nastavit aj v sys.txt. Skus to cez sys.txt a log potom niekam zaves na inet.

Logovanie v sys.txt:
Najdes to v sekcii [android], takze odkomentuj tie 4 riadky a nastav spravne vystupny subor (logcat_file), napr na /mnt/sdcard/igo.log
Potom spustis igo a po jeho pade skontrolujes ci sa prislusny log vytvoril a nie je prazdny.
log potom niekam zaves, mozno niekto na nieco z neho prideme...
luboz

Příspěvekod robod v 12 říj 2012 11:37

Funguje to presne jak si popsal v bode 1 a 2, uprostred okna ukaze "Loading iGO (cs)... a hned se to vrati zpet. Cele toto trva tak asi 1 az 2 sek.
V sys.txt jsem zkousel i tu upravu s rozlisenim, kterou popisujes, ale beze zmeny.
Jak se dostanu domu k PC, tak zkusim celou slozku iGO smazat a znovu prekopirovat a pak jeste vyzkousim vytvorit ten log a uvidim.
Jeste jsem se zapomnel zminit, ze na jinem foru popisoval stejny problem i jiny uzivatel toho sameho mobilu. Tak jestli tam neni nejaky HW/SW problem daneho modelu, je to letosni novinka.
Samsung GALAXY S Advance
robod

Příspěvekod robod v 12 říj 2012 17:02

Takže složku IGO jsem odstranil z karty (i když tam jsem ji měl přejmenovanou) i z paměti telefonu, pak znovu vše nakopíroval, tentokrát jen do telefonu, aplikaci znovu nainstaloval, ale po spuštění opět stejná "písnička" :( Potom jsem zkusil vytvořit ten log, ale neuspěl jsem, nic se nevytvořilo.

Zápis v tom sys.txt jsem upravil takto, jiný jsem nenašel:

[android]
logcat_file_delay=50
logcat_file = "/mnt/sdcard/igo.log"
logcat_level = 7
logcat_oslevel = 7

Mělo by to hodit do paměti telefonu, cesta na kartu je ještě o jednu položku dál (/external_sd/). I když jsem zkoušel různé obměny té cesty, tak žáden log se neobjevil.
Je to nějaké divné... :roll:
Samsung GALAXY S Advance
robod

Příspěvekod amatér v 12 říj 2012 17:10

Tato diskuse už nemá s tématem nic společného, jedná se o problém konkrétního přístroje.
Najdi si jiný .apk (ke vší úctě k luboz) exitují i jiné, také funkční. Necpi nic do telefonu, ale sw. nakopíruj na SD.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 12 říj 2012 17:48

Nechci do vaší diskuze zasahovat, ale z formálního hlediska by měla být cesta "/mnt/sdcard/external_sd/igo.log" (zápis do rootu sd-karty). Když jsem do mobilu instaloval Screenshoter, tak začal ukládat screenshoty až po zadání cesty ="/mnt/sdcard/external_sd/cílová složka"
Tomáš

C710, H610, C520, čína 6", i9100 a S5100

Obrázek skoro vše najdeš na http://www.tomasii.cdc.cz

Nenajdeš-li odpověď, neposílej sz, ale ptej se na fóru - dočkáš se tak spíš odpovědi.
tomasii
Moderátor

Příspěvekod robod v 12 říj 2012 20:31

Tak se mi až na několikátý pokus podařilo vygenerovat ten log soubor :)
Tentokrát jsem vše zase přesunul na kartu a vyhodilo mi toto:

Kód: Vybrat vše
================= [Log started at 2012/10/12 20:11:31] =================

D/navngo: 20:11:31 Config:/data/data/com.navngo.igo.javaclient/sys.txt: group = (android) key = (logcat_level) value = (7)
D/navngo: 20:11:31 Config:/data/data/com.navngo.igo.javaclient/sys.txt: group = (android) key = (logcat_oslevel) value = (7)
D/navngo: 20:11:31 Config:/data/data/com.navngo.igo.javaclient/sys.txt: group = (gps) key = (location_net) value = (1)
D/navngo: 20:11:31 Config:/data/data/com.navngo.igo.javaclient/sys.txt: group = (gps) key = (location_gps) value = (1)
W/navngo: 20:11:31 accuracy_workaround:Android accuracy_workaround enabled
D/navngo: 20:11:31 Config:/data/data/com.navngo.igo.javaclient/sys.txt: group = (gps) key = (accuracy_workaround) value = (1)
D/navngo: 20:11:31 Config:/data/data/com.navngo.igo.javaclient/sys.txt: group = (rawdisplay) key = (driver) value = (engine)
D/navngo: 20:11:31 Config:/data/data/com.navngo.igo.javaclient/sys.txt: group = (folders) key = (linked_root_list) value = (/sdcard2/iGO /sdcard/iGO /sdcard/sd/iGO /sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/iGO /storage/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/emmc/iGO)
I/navngo: 20:11:31 NNG:loadNative() finished
D/navngo: 20:11:31 Config:find_libEGL: comment line:     #
D/navngo: 20:11:31 Config:find_libEGL: comment line:     # This confidential and proprietary software may be used only as
D/navngo: 20:11:31 Config:find_libEGL: comment line:     # authorised by a licensing agreement from ARM Limited
D/navngo: 20:11:31 Config:find_libEGL: comment line:     # (C) COPYRIGHT 2010 ARM Limited
D/navngo: 20:11:31 Config:find_libEGL: comment line:     # ALL RIGHTS RESERVED
D/navngo: 20:11:31 Config:find_libEGL: comment line:     # The entire notice above must be reproduced on all authorised
D/navngo: 20:11:31 Config:find_libEGL: comment line:     # copies and copies may only be made to the extent permitted
D/navngo: 20:11:31 Config:find_libEGL: comment line:     # by a licensing agreement from ARM Limited.
D/navngo: 20:11:31 Config:find_libEGL: comment line:     #

================= [Log started at 2012/10/12 20:11:38] =================

D/navngo: 20:11:37 Config:/data/data/com.navngo.igo.javaclient/sys.txt: group = (android) key = (logcat_level) value = (7)
D/navngo: 20:11:37 Config:/data/data/com.navngo.igo.javaclient/sys.txt: group = (android) key = (logcat_oslevel) value = (7)
D/navngo: 20:11:37 Config:/data/data/com.navngo.igo.javaclient/sys.txt: group = (gps) key = (location_net) value = (1)
D/navngo: 20:11:37 Config:/data/data/com.navngo.igo.javaclient/sys.txt: group = (gps) key = (location_gps) value = (1)
W/navngo: 20:11:37 accuracy_workaround:Android accuracy_workaround enabled
D/navngo: 20:11:37 Config:/data/data/com.navngo.igo.javaclient/sys.txt: group = (gps) key = (accuracy_workaround) value = (1)
D/navngo: 20:11:37 Config:/data/data/com.navngo.igo.javaclient/sys.txt: group = (rawdisplay) key = (driver) value = (engine)
D/navngo: 20:11:37 Config:/data/data/com.navngo.igo.javaclient/sys.txt: group = (folders) key = (linked_root_list) value = (/sdcard2/iGO /sdcard/iGO /sdcard/sd/iGO /sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/iGO /storage/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/emmc/iGO)
W/navngo: 20:11:37 Application:onCreate
W/navngo: 20:11:37 Application:sentinelLog:
Mon Jun  4 11:08:31 CEDT 2012
// This file is generated by generate_versionno.sh

#define REPO_REVISION 235654
#define REPO_BRANCH iGO_GM3_PRIMO_2.0.1_Android
platformid:104f770a
<zip name="content.zip">
</zip>
<zip name="license.zip">
</zip>
64b4a4fc5904593718323c14e054c4ef *libigo_jni.so
proj_foryou switched to proj/foryou/iGO_GM3_PRIMO_2.0.1_Android/source
proj_opennav switched to proj/opennav/iGO_ITER2/source
proj_igo9 switched to proj/igo9/iGO_GM3_PRIMO_2.0.1_Android/source
navigationmod_traffic switched to MODULES/NAVIGATION/traffic/stable_3
iGO_targettargetui_igo9 switched to proj/igo9/iGO_GM3_PRIMO_2.0.1/ui
iGO_targettargetui_android switched to proj/android/iGO_GM3/ui
proj_pearl switched to proj/pearl/GM3_PRIMO_2.0.1_Android/source
proj_parrot switched to proj/parrot/iGO_TRUNK/source
build user: gpetrik
D/navngo: 20:11:37 MainService:onCreate
D/navngo: 20:11:47 SLAPIService:SLAPIService.onCreate()

Zkoušel jsem i nějakou starší .apk, ale nejsem si jist, jestli to taky nebyla thin verze. Výsledek spuštění to ovšem nijak neovlivnilo, opět bez úspěchu. Výše znázorněný log je už s nainstalované thin 1.2 verze.
Moc z toho nejsem chytrý, ale neblokuje to náhodou nějaká SW ochrana v mobilu ?
Samsung GALAXY S Advance
robod

Příspěvekod tomasii v 12 říj 2012 21:26

Nevšiml jsem si, z jakého telefonu jsi iGO (Primo) převzal a zda jsi to už nezkusil, ale může to způsobovat nevhodné rozlišení v data.zipu, nebo branding.zipu, nebo nesprávně napsané rozlišení v sys.txt (je-li tam uvedené). Taky může dělat potíže nevhodný obsah složky ui_android. Neuvažuji nakopnutý nějaký soubor, pokud iGO s kartou na jiném telefonu jede. Většinou je ale vidět příčina, nebo je něco zapsané v souboru crash.txt. Já testoval instalaci na rozlišení 800x480 i 1280x800 a pokud byla rozlišení v pořádku, tak Primo najelo (nejprve bez brandingu).
Tomáš

Nenajdeš-li odpověď, neposílej sz, ale ptej se na fóru - dočkáš se tak spíš odpovědi.
tomasii
Moderátor

Příspěvekod robod v 12 říj 2012 23:38

Psal jsem to v příspěvku na předcházející straně, že u předcházejícího mobilu ZTE Blade jsem s instalací i funkčností iGO Prima (i dříve iGO My Way) neměl nejmenší problém. Co se týče souborů data.zip, sys.txt aj., tak s tím jsem se už naučil zacházet u iGO v WM/CE verzi. Takže na to si dávám velmi dobrý pozor. Zkoušel jsem data.zip-y i z jiného zdroje, samozřejmě se stejným rozlišením, jaké potřebuji (800x480), ale ani to nic nezměnilo.
Začínám se smiřovat s tím, že mé oblíbené iGO u tohoto mobilu prostě nerozchodím a budu se muset poohlídnout po jiném navigačním programu :(
Samsung GALAXY S Advance
robod

Příspěvekod omfg258 v 15 říj 2012 20:03

Zdravim,
mam taky problemik,
mam tablet GoClever TAB T76GPSTV 7" s Google Android 4.0.3 ,rozlisnie 800x480
mam tam nahodeny iGO Primo 9.6.7.235654 (kveten 2012) = Primo 2.0 (9.6.7.235654)

Problem je v tom ze sice iGO slape v pohode ale jedina chybicka krasy je to ze spodna lista aj s hodinami mi prekryva program a nevidim potom cele tie spodne tlacitka.
Cital som aj niekde ze treba doplnit fullscreen do sys.txt,ale to som tam mal aj predtym, ale stale tam je ta lista.
v sys.txt to vizera takto:

[rawdisplay]
    driver=engine
    ;screen_xy="auto"
    screen_x=800
    screen_y=480
    screen_x2=480
    screen_y2=800
    screen_xy="800_480:800x480/480x800:fullscreen"

Dakujem za kazdu radu.. :)
omfg258

Příspěvekod tomasii v 15 říj 2012 20:09

Já mám taky rozlišení 800x480 s data.zipem 800x480 (i s brandingem 800x480) a v sys.txt zápis jen
Kód: Vybrat vše
[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="800_480:800x480/480x800:fullscreen"
a vše je v pořádku a vše je vidět. Máš-li stejné rozlišení a správný data.zip (popř. branding.zip), neměly by být problémy. :idea:
Tomáš

tomasii
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Android