Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Prosím o radu

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Prosím o radu

Příspěvekod EaU v 18 pro 2014 12:28

Kde ho vzít a nekrást ? Potřebuji ho pro 400x240 !
Navíc se pokouším rozchodit DATAzip 800x480 v mém rozlišení (400x240) různými zápisy v SYSu ale zatím bohužel marně. Doufal jsem v to, že pak bych mohl použít i tebou zmíněný skin s tímto vyšším rozlišením, který už by nebyl problém si ho sehnat.
EaU
 
Příspěvky: 78
Registrován: 08 srp 2012 10:02

Re: Prosím o radu

Příspěvekod SvoDa v 18 pro 2014 12:50

Zkus
Kód: Vybrat vše
http://lmgtfy.com/?q=skin+gurjon%26arkoko+primo


V Primo pro WinCE moc zápisy rozlišení nepřetavíš a nejen data.zip, ale i skin musí obsahovat složku s tvým rozlišením, popř. to zkusit tzv. "stretchovat" - více viz
Kód: Vybrat vše
 http://www.tomasii.cdc.cz/prikaz_stretch.html

Popř. to manuální zoomování náhledu umí i skin zdejších autorů fmilan&amatér viz pro Primo 2 nebo pro Primo 2.4
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11683
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Prosím o radu

Příspěvekod EaU v 19 pro 2014 17:59

Nejde !!! A to ani s highres=1 highres=0 , a ani s stretch=1 stretch=0 .!
Přesto ti děkuji za trpělivost.
Naposledy upravil EaU dne 20 led 2015 13:20, celkově upraveno 1
EaU
 
Příspěvky: 78
Registrován: 08 srp 2012 10:02

Re: Prosím o radu

Příspěvekod EaU v 05 led 2015 10:49

Dovolte mi, zde odpovědět na můj vlastní dotaz ohledně otáčení mapy ve 3d v přehledu 2d ve směru jízdy.

V ulitě od WertVRV pro PRIMO 2 "2D north up" jsem upravil v MobileNavigator\UI_IGO9\COMMON\UI\overview_northup.lua
Stačí umazat "mapState.rotate_follow = false
mapState.rotate = 0"

A v řádku >
mapState.car_posy = 50
upravit pozici autíčka z 50 na 80.

Nicméně, jednu chybičku to má. Pokud je v navigaci zapnut v Nastavení - Nastavení vizuálního navádění -
směrovník, tak mapa s každým zobrazením (zmiznutím) směrovníku mapu zoomuje. Bohužel, nevím jak tomu zabránit. Původně jsem si myslel, že jsem si to naprčil touto svojí úpravou ale zjistil jsem, že to dělá i bez této mojí úpravy.
Čili, kdo používáte tuto ulitku, dělá vám to též ?
EaU
 
Příspěvky: 78
Registrován: 08 srp 2012 10:02

Re: Prosím o radu

Příspěvekod EaU v 15 led 2015 10:59

Nebyl bych to já, abych si neodpověděl na svůj vlastní dotaz z předešlé stránky ohledně
jak a kde si upravit a zadat VZDÁLENOST před manévrem ve 2d = kdy má začít k zoomování mapy. ...
.
Sice jsem to našel ale ve 2D je to stále o ničem. Avšak, jakž takž, se mi to podařilo přizpůsobit pomocí těchto zápisů v SYSu:
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

[camera3]
common settings
Maxdistance=2000
2D settings
minzoom2d=100
maxzoom2d=1000
3D settings
minzoom=70
maxzoom=2000
minangle=10
maxangle=10
overview_distance=1000
overview_zoom2d=4000

[camera31]
common settings
maxdistance=2000
2D settings
minzoom2d=100
maxzoom2d=1000
3D settings
minzoom=70
maxzoom=2000
minangle=10
maxangle=10
overview_distance=1000
overview_zoom2d=4000


Za podmínky že,
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

x až 1000 m je zobrazen "Automatický přehled" ve 2d
overview_zoom2d=4000 ; je zobrazena viditelnost kolem autíčka v automatickém přehledu (5000)
common settings maxdistance=2000 ; je vzdálenost, kdy započne zoomování mapy před manévrem (2500)
maxzoom2d=1000 ; je zobrazena viditelnost kolem autíčka ve 2d
overview_distance=1000 ; ukončí "automatický přehled" a přepne zpět do 3d
minangle=10 a maxangle=10 ; je úhel téměř kolmý což umožní vidět mapu jakoby ve 2d
Podmínka,
V nastavení - nastavení mapy:
zobrazit režim 3D
úhel pohledu Vysoký
vlastní nastavení přiblížení Vypnout
Automatický přehled Zapnout
Automatický přehled 2D v 3D (2D north up) (s mojí úpravou)


Jak jednoduché a prosté a funguje to.Taky jsem si všimnul že, pokud "vlastní nastavení přiblížení" bych dal Zapnout, tak nejen že přicházím o možnost "Automatický přehled pouze na dálnici" ale že vlastně toto "vlastní nastavení" je pro všechny 3 úhly pohledu stejné. Zatím co v SYSu si lze přizpůsobit každý úhel [camera] zvlášť. A aby toho nebylo málo, tak de facto ani nemusím přepínat mezi 2D a 3D ale pouze ve 3D "nastavení úhlů". Přičemž,nízký a normální = 3D a vysoký = 2D.
Jen bych asi měl ještě dodat, že používám skin "diMkaWA_P156_pt_ls" a ulitku od WertVRV pro PRIMO 2 "2D north up" s mojí vlastní úpravou.

Jinak další možnosti úprav a různých zápisů v části Camera viz Pokročilé hledání zde na fóru.
EaU
 
Příspěvky: 78
Registrován: 08 srp 2012 10:02

Re: Prosím o radu

Příspěvekod EaU v 20 led 2015 13:16

Chlapi, kde hledat a co hledat aby bylo možno nastavit si pozici (polohu) navigační šipky (autíčka) ve 3D i 2D. Jelikož používám navigaci na výšku, rád bych si autíčko posunul nahoru o pár pixlů, viz.:

[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Obrázek

Jak je patrno z obrázku, jde o 3D kterou při tomto nastavení úhlu používám jakoby 2D právě kvůli zobrazení manévrů.

A když už. Tak jak a kde a co přepsat nebo upravit aby autíčko navigovalo v 2D "čumákem" a ne zadkem ? Vypadá to poněkud divně. Viz.:
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Obrázek
EaU
 
Příspěvky: 78
Registrován: 08 srp 2012 10:02

Re: Prosím o radu

Příspěvekod EaU v 27 led 2015 08:49

Po přečtení všech 76 stran Úpravy SYS.TXT jsem tam našel, Doplním si sám A když už:
V SYSu [2d]
carcenter_y=35

Bohužel, to je mi ale na nic, pokud nenajdu způsob jak posunout pozici autíčka o pár pixlů nahoru (jak v 2D, tak i v 3D. Nebo jestli je to pro oba stejné, nevím.). To jsem tam NENAŠEL. Pokud víte, PORAĎTE. Dík
EaU
 
Příspěvky: 78
Registrován: 08 srp 2012 10:02

Re: Prosím o radu

Příspěvekod EaU v 29 led 2015 13:54

Když jsem procházel a znova prohlížel zápisy v MobileNavigator\UI_IGO9\COMMON\UI\overview_northup.lua , tak mi nedají spát tyto dva zápisy:

mapState.car_posy = 50
mapState.center_posy = 50

Pravda, přiznám se, že nemám ani potuchy kolik dá práce vytvořit takovouto ulitku. Nicméně, přesto se Vás dovolím zeptat: jestli by nebylo možné, buď udělat nějakou univerzální ulitku (kvůli různým rozlišení) pro nastavení pozice autíčka a nebo někam přidat (třeba do navigatemap.ui), buď přímo tyto 2 zápisy nebo obdobné ? Snad by to bylo i jednodušší a snažší.
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Já sám se do toho pouštět nebudu. Ne proto, že bych byl líný a pohodlný. A nebo že bych o to zas až tolik nestál ale pro to,
že jenom než bych aspoň trošku nastudoval a pochopil strukturu těch zápisů (kde, co ,kam a jak připsat) tak už jenom toto
by pro mě bylo během na velmi, velmi dlouhou trať.

PS.
Chápu, že tvořit extra jakousi ulitku kvůli JEDNOMU člověku je fakt blbost, to beru.
Ale s tím zápisem v ..... by jste na to mohli mrknout, jestli by nějaký šel. S Vašemi zkušenostmi a praxí.
PS2.
A taky bych se dovolil zeptat, jaký vlastně má význam v SYSu zápis carcenter_y=35, když si nemůžete nějakým dalším zápisem určit (posunout) pozici (polohu) autíčka v mapě? Přijde mi to jako dát hladovému plný talíř jídla a přitom mu zalepit ústa.
EaU
 
Příspěvky: 78
Registrován: 08 srp 2012 10:02

Re: Prosím o radu

Příspěvekod amatér v 29 led 2015 23:28

Proč vymýšlet něco, co je dávno vymyšlené utilita Car_position.zip
Kód: Vybrat vše
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=179179&view=findpost&p=31824409

No, a když používáš v sys.txt zápisy pro iGO8, musíš se zeptat, toho kdo ti to poradil. Bylo to nastavení pro šipku v 2D pohledu.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11093
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Prosím o radu

Příspěvekod EaU v 31 led 2015 09:30

Není nad dobře míněnou radu. Dobrá rada nad zlato, ta vaše k nezaplacení. Promiň, ty sis dal do přihl.jména AMATÉR, já však o proti tobě jsem skutečný AMATÉR a odkazovat mě na ruské fórum ?!?!?! abych si to tam dohledal, je pro mě zlý sen.
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Nechci se vtírat. Nicméně, pakliže to tam mají a umíš se tam zorientovat, byl by to velký problém, to od nich stáhnout a dát to sem, na zdejší fórum?

No, a proč jsem
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

použil zápisy z iGO8? Protože mi kdysi kdosi tady řekl, že dřív než se na něco zeptám, tak mám zkusit ...bla bla bla, a taky abych neházel flintu do žita. A teď stručně. Kdosi psal, že ne vše z igo8 se dá použít v primu.(tuším p.Svoda) Kdybych si nevšiml to ho zápisu, nebo byl by v primu nefunkční, tak bych dál už ani neotravoval. Měl bych za to, že to nejde.
A dál, jestli máš na mysli zápis z igo8 guidancearrow_maxshift=12 ; ??? posun šipky pro lepší viditelnost ??? Tak tento zápis u mě v primu2 funkční není. A nějaký jiný vhodný zápis, kterým by šla upravit pozice, jsem nenašel.
A proč vymýšlet už vymyšlené? Ono někdy nejde ani tak o to co hledat, ale jaká vhodná slova použít ve vyhledávači. A musím přiznat, že i kdyby mi tam to rusky fórum vyběhlo, že bych byl asi stejně v pr.... .

A v případě dalších dotazů a poznámek, jsem vám plně k dispozici.
EaU
 
Příspěvky: 78
Registrován: 08 srp 2012 10:02

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků