Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

N750 1.0: mluvící radary a vypnout náhledy

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

N750 1.0: mluvící radary a vypnout náhledy

Příspěvekod audis v 18 pro 2010 18:40

zdravím, porposím o pár krátkých rad. Mám N750, verzi Primo asi 1,0, verze sw 153072 nebo kolik. na zdejším foru jsem zjistil, že poslední verze GJskinu podporující 1,0 je GJ1,12. zprovoznil jsem GJ1,12 v N750ce. Běží. a ted dotazy:

1) když jedu ve městě běžně na 3D, navigace je přiměřeně oddálená od vozovky. to mi vyhovuje. V nastavení GJ je tuny klikátek a i když jej mám česky, nedokážu deaktivovat tyto fíčury.
a) když vyjedu mimo město, mapa se oddálí, takže vidím 3D na 40 km dopředu. kterým klikátkem vypnout? chci trvale běžné 3D, tot vše.
b) mám pocit, že když jedu kolem radaru, 3D se změní na 2D a nevrátí se zpět většinou. kterým klikátkem vypnout? chci trvale běžné 3D, tot vše.
c) v Igo8 jsem měl za jízdy na diplay vlevo dole piktogram aktuálně povolené rychlosti. At ted v Primu v MANUÁLNÍ OMEZENÍ RYCHLOSTI nastavuju cokoliv, bud tam piktogram vubec není, nebo tam je natvrdo třeba 50ka. nepotřebuju. chci samočinně se měnící dle toho, kde zrovna jedu. co zaklikat a kde?

2) Radary: miluju mluvící radary. nemluví mi.
a) zkoušel jsem TTS viewtopic.php?p=54912#p54912 , nemluvilo.
b) raději bych teda ty klasické viewtopic.php?f=77&t=1277&p=56456&hilit=radary+primo+tts+hlas+namluven%C3%A9#p56456 verze D Hlas NEtts, taky nemluví.
c) v obou případech jsem nedokázat deaktivovat v menu otravné pernamentní pípání před radarem. kde lze pípání vypnout?

Děkuji za rady jak deaktivovat obrovské změny náhledu (necht se oddaluje a přibližuje jako v Primu bez skinu), s tím údajem o omezené rychlosti a jak zprovoznit mluvící radary starým zpusobem (s primo/audio).

děkuji.

Aktualizovat na novější Primo 1,1 a použít novější skiny se mi nechce, protože to je navigace služební a hodlám ofic aktualizovat mapy, tak abych to nedojebal. zálohu továrních souborů mám.

sys.txt obsahuje pouze:
Kód: Vybrat vše
[device]
type="navon_N750"

[interface]
extra_settings=1

[roundaboutcam]
enabled=0
centery=50
audis

Re: N750 1.0: mluvící radary a vypnout náhledy

Příspěvekod SvoDa v 18 pro 2010 18:52

Se skinem Gurjon se dobré se nejdříve seznámit a je tu i manuál pro popis ovládání a funkcí a taky i popis těch radarů viewtopic.php?p=56456#p56456 (je to ten příspěvek, kam sám ohledně radarů odkazuješ).

Popis funkcí skinu je sice až pro verzi skinu GJ _2.14, čili jsou tam některé věci,které v verzi 1.12 nenajdeš, ale snad ti to pomůže.

Co se týče neTTS radarů, máš ve složce audio příslušné soubory ?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod audis v 18 pro 2010 19:23

SvoDa píše:
Co se týče neTTS radarů, máš ve složce audio příslušné soubory ?

do Primo/audio jsem vložit to, co jsem stahl zde viewtopic.php?f=77&t=1277&p=56456&hilit=radary+primo+tts+hlas+namluven%C3%A9#p56456 , čili toto (1,82 MB) download/file.php?id=7958 , ale těch souborů je tam jen pár desítek. v Igo8, v složce audio, tam těch souborů mám stovky. Ted jsem před hodinou udělal to, že jsem do Prima nakopíroval ty stovky souborů, co jsem měl v Igo8 a otestuju až budu venku. Při simulaci myslím Primo radary nehlásí.

Gurjon manuál nastuju, díky za tip.
audis

Příspěvekod SvoDa v 18 pro 2010 19:57

do Primo/audio (nebo přímo do data.zip/ui_igo9/audio stačí, když nakopíruješ ty audio soubory z odkazu (je jich 38) a ty hlasové hláška radarů jsou ty CSF_xxx

Máš opravdu správně nakopírované ty zápisy k jednotlivým typům radarů, čili např. pro mobilní radar
; S P E E D C A M - C A T : 1
[speedcam_category:1]
approach_beep_distances="150,150"
approach_beep_sound="CSF_warning_1"
overspeed_sound="spcovs"

min_frc=5

atd.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod audis v 18 pro 2010 20:03

prošel jsem návod a
audis píše:a) když vyjedu mimo město, mapa se oddálí, takže vidím 3D na 40 km dopředu. kterým klikátkem vypnout? chci trvale běžné 3D, tot vše.
b) mám pocit, že když jedu kolem radaru, 3D se změní na 2D a nevrátí se zpět většinou. kterým klikátkem vypnout? chci trvale běžné 3D, tot vše.

v GURJONOVO NASTAVENÍ > nastavení systému > manuální měřítko a náklon mapy ... jsem měl vypnuto. doufal jsem, že se zachová Primácký default. no nezachoval, jak se cituju. takže ho mám zapnout a definovat tam ty defaultní 100, 70, 77, aby to bylo nadřazeno jiným požadavkům na sklon? zatím to ponechávám vypnuté.

v NASTAVENÍ NÁHLEDU jsem ted vše povypínal. doufám že výsledkem tohoto a toto výše bude default Primo. čili třeba na křižovatce přiblíží a nakloní víc a pak zase lehce oddálí a připlácne se k zemi. a víc at nedělá.

Nepřišel jsem na to, jak trvale na display si nechat ukazovat aktuálně povolenou rychlost. eh, neumí to samo Primo v pravo dole volitelně?

radary otestuju nějak nyní s složkou AUDIO o velikosti 20 MB. do sys.txt ted přidám tedy to, co vidím v návodu za D)
[warning]
;speedcam_warning="1"
is_spoken=0
warn_distances=90:400,60:150,50:120,30:80

; S P E E D C A M - C A T : 0
[speedcam_category:0]
approach_beep_distances="250,250"
approach_beep_sound="CSF_warning_0"
overspeed_sound="spcovs"
warn_alt_tolerance="100"
tolerance="100"
overspeed_tolerance="100"

min_frc=5

; S P E E D C A M - C A T : 1
[speedcam_category:1]
approach_beep_sound="CSF_warning_1"
overspeed_sound="spcovs"

min_frc=5

; S P E E D C A M - C A T : 2
[speedcam_category:2]
approach_beep_sound="CSF_warning_2"
overspeed_sound="spcovs"

min_frc=5

; S P E E D C A M - C A T : 3
[speedcam_category:3]
approach_beep_sound="CSF_warning_3"
overspeed_sound="spcovs"

min_frc=5

; S P E E D C A M - C A T : 4
[speedcam_category:4]
approach_beep_sound="CSF_warning_4"
overspeed_sound="spcovs"

min_frc=5

; S P E E D C A M - C A T : 6
[speedcam_category:6]
approach_beep_sound="CSF_Railroad"
overspeed_sound="spcovs"

min_frc=5

; S P E E D C A M - C A T : 8
[speedcam_category:8]
approach_beep_sound="CSF_Dangerous_way"
overspeed_sound="spcovs"

min_frc=5

; S P E E D C A M - C A T : 9
[speedcam_category:9]
approach_beep_sound="CSF_Children"
overspeed_sound="spcovs"

min_frc=5

; S P E E D C A M - C A T : 11
[speedcam_category:11]
approach_beep_sound="CSF_Speed_Breaker"
overspeed_sound="spcovs"

min_frc=5

; S P E E D C A M - C A T : 14
[speedcam_category:14]
approach_beep_distances="450,450"
approach_beep_sound="CSF_RPS_Post"
overspeed_sound="spcovs"

min_frc=5

jak vypnout otravné pípání před radarem?
audis

Příspěvekod audis v 18 pro 2010 20:09

SvoDa píše:do Primo/audio (nebo přímo do data.zip/ui_igo9/audio stačí, když nakopíruješ ty audio soubory z odkazu (je jich 38) a ty hlasové hláška radarů jsou ty CSF_xxx

nechápu. mám v primo/audio tam mít teda jen těch 38 souborů, nebo i ty další CSF_xxx taky? nebo jen těch 38 a nic víc?

ano, do sys.txt jsem vložil to z varianty D, jak píšu výše.
audis

Příspěvekod SvoDa v 18 pro 2010 20:14

je tam přeci jasně napsáno
audioložka - (patří rozbalená přímo do hlavního rootu Primo, čili Primo/audio) nutná pro zvuky ze skinu a pro variantu d) zvukového hlášení radarů

V tom AUDIO.zip je celkem 38 souborů nutných pro skin, ale pro hlášení radarů jsou určeny ty, co začínají znaky CSF

Pípání před radarem myslíš při překročení rychlosti ? pak stačí do každého radaru místo overspeed_sound="spcovs" napsat overspeed_sound="none".
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod audis v 18 pro 2010 20:19

chápu. já tam tedy budu mít oboje. Kde si potom v Primu zvolím, který hlas na radary se má použít? z Iga8+gurjon 6.16tsi jsem tam měl nějaké 2 mužské a 2 ženské.
audis

Příspěvekod audis v 18 pro 2010 20:21

SvoDa píše:Pípání před radarem myslíš při překročení rychlosti ?

mě to pípá snad před každým radarem a vždy. nevím jestli jen když překračuju. dopíšu do sys.txt. děkuji
audis

Příspěvekod audis v 18 pro 2010 20:36

jestli jsem to pochopil dobře, tak Gurjon jako strořitel:-) stejnojmených skinů, už ve svým skinech pro Primo nevytvořil mluvící upozornování na radary, jako to dělal u skinů třeba 6.xxx pro Igo8?
audis

Další

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE