Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GPS signal PRIMO 1.1

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod vovi v 12 led 2011 08:02

Mně podobným jevem začaly problémy, ze kterých se má C720 dodnes úplně nevzpamatovala - při přechodu z Primo 1.0 na 1.1 mi pár dní začal taky zlobit příjem - hlásilo to "Přijímač GPS odpojen", znovu ho to připojilo, pár sekund se jelo a pak zase dokola. Pak se to "samo" (po nové instalaci na zformátovaný MFD) spravilo, ale začaly problémy s restarty, špatným uspáváním atd...
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7323
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod Beberik v 12 led 2011 12:36

Když iGo8 na stejném hardwaru funguje už devět měsíců zcela spolehlivě, jak je možné, že iGo Primo ne? Hardware je stejný, takže zřejmě musí být rozdíl v tom, jak s ním pracuje software, nebo jak dále zpracovává od GPS modulu získaná NMEA data. Jiná možnost jednoduše neexistuje. Ve chvíli, kdy jsem v Děčíně vypnul Primo, poklepáním na vedlejší ikonu na ploše jsem zapnul iGo 8. Stejný HW, bez restartu OS, stejné místo. Problémy x Fix. Software. Zjevně jste se ale s takovýmto problémem ještě nesetkali :-)
Beberik
 
Příspěvky: 5
Registrován: 03 čer 2010 21:11

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod amatér v 12 led 2011 12:42

Možná je to i tím, že používám jen jeden sw.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11093
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod JardaL v 22 led 2011 18:39

Také jsem musel dopsat do sys.txt zápis ( set_messages=0), protože navigace (China 6,2" - 800x480) měla problém se zobrazením nadmořské výšky. Tento údaj zobrazila při startu a potom tam zůstal po celou dobu.
Nyní i vyhledání satelitů je strašně rychlé a v místnosti, kde předtím signál nebyl nyní chytá 8-10 družic.
Jen nechápu jednu věc: port mám 1, ale u baud mohu mít cokoliv (na všech chytá signál). Je to normální? Vždycky jsem měl přístroj u kterého to bylo přesně dané.
JardaL
 
Příspěvky: 16
Registrován: 18 dub 2009 20:10

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod tomasii v 23 led 2011 00:58

S čínama je to zvláštní. Taky můžu mít nastavený libovolný baudrate, ale nejrychleji gps v Primo nabíhá při baud="9600" a vůbec nejlepší je, když je to natvrdo dopsané do system.ini
Tomáš

C710, H610, C520, čína 6", i9100 a S5100

Obrázek skoro vše najdeš na http://tn.cdc.cz (ZMĚNA!)

Nenajdeš-li odpověď, neposílej sz, ale ptej se na fóru - dočkáš se tak spíš odpovědi.
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor
 
Příspěvky: 3348
Registrován: 16 čer 2008 18:47
Bydliště: Praha 4

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod pepelopez v 02 úno 2011 22:47

Ono je to zvláštní s celým PRIMI 1.1 . Nevím kde bere parametry ale v sys.txt mám pouze zmínku o hardware -C720b a běží samo . Načítá satelity ....atd...
jenom jsem HW přejmenoval z Navon480 na Mio C720b.Jestli to nesosá z PRIMO 1.0 , protože jsou oba na "storage card" . :?
Mio C720b, FW R1+3+9977+0117, MioMap v3.3 oct24 2007, MioMap v1.0 ,PRIMO9.2.0.191493 v MFD , MioPocket 3.0 v56
Uživatelský avatar
pepelopez
 
Příspěvky: 53
Registrován: 16 led 2010 17:06
Bydliště: Praha 9

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod Falmi v 04 dub 2011 18:18

Potvrzuji nutnost dopsat do sys.txt zápis ( set_messages=0) i na PRIMO 1.2, rovněž moje čínská navigace (5" - 800x480) nechtěla zobrazovat nadmořskou výšku (stav při nastartování se neměnil). Zápis do system.ini nestačil.
Michal
Falmi
 
Příspěvky: 21
Registrován: 21 kvě 2010 17:21

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod Cinda v 05 dub 2011 09:35

Do jaké sekce zapíšeš "set_messages=0"? Ď.
Čína 5'', Win CE6, 800x480, 128MB RAM, 4GB ROM, Primo 2.0, DIMKA - TomSoft
Samsung Galaxy S2 ICS testuji iGO Primo
Uživatelský avatar
Cinda
 
Příspěvky: 113
Registrován: 23 črc 2010 16:37

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod Deer v 05 dub 2011 09:57

[gps]
set_messages=0
Mio H610, Mio C720
Deer
 
Příspěvky: 82
Registrován: 29 lis 2010 14:52

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod DCSpeedy v 09 srp 2011 14:11

Měl jsem stejný problém s výškou a zde uvedené řešení mi také pomohlo. Nicméně v tom baru s výškou mam naprosto stejný problém i se stavem baterie...vůbec se neaktualizuje během vybijení, takže mi tam věčně visí 100% pokud jedu na baterii samozřejmě. Nenapadá někoho jak to odstranit ? Dikes
DCSpeedy
 
Příspěvky: 17
Registrován: 01 srp 2011 20:40

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků