Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GPS signal PRIMO 1.1

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod SvoDa v 22 lis 2010 14:37

amatér píše:Chovají se úplně jinak. Jak tedy? :)

detailně si to již nepamatuji, ale souviselo to s probuzením z delšího spánku bez samovolného restartu.
S nulou se to restartovalo po probuzení spolehlivě a pokaždé, s jedničkou nikoliv a bez jakéhokoliv zápisu či = s vystředníkovaným zápisem, se to sice probouzelo bez restartu, ale mizela naplánovaná trasa.
Pochopitelně jsem vždy ověřoval, zdali se v této souvislosti něco neobjevovalo v system.ini (v igo9.ini nic kolem toho není) a jelikož tu nejsem týden, tak pochopitelně nejen system.ini, ale i .sav soubory jsem před dalším spouštěním Prima s další variantou zápisu v sys.txt mazal.

Těch případů, kdy se 0 a středník (nic) chovaly jinak bylo víc, ale už si na ně nevzpomínám.

Jen pro zajímavost nakonec - např. zápis
Kód: Vybrat vše
[power]
powermgm_state="1"
který už ani nevím v rámci kterých to testů jsem jej v sys.txt měl a co vlastně dělá (je i v igo9.ini) způsobí to, že v system.ini se tak jak tak objeví
Kód: Vybrat vše
[power]
powermgm_state="0"
a to i přesto, že zápis s jedničkou je v igo9.ini, kdy je tudíž tento zápis s jedničkou v sys.txt zbytečný.
Není-li však v sys.txt žádný, neobjeví se v system.ini pochopitelně nic = bere to ten z igo9.ini a Primo si nepotřebuje nic zapisovat do system.ini, ale je-li v sys.txt zápis s jedničkou, čili ten samý jako v igo9.ini, stejně se objeví v system.ini s nulou. S nulou v system.ini se objeví zápis i tehdy, je-li nula i v sys.txt
Čili:
sys.txt ==============> system.ini
powermgm_state="1" => powermgm_state="0"
powermgm_state="0" => powermgm_state="0"
bez zápisu nebo středník => bez zápisu
(přestože je v igo9.ini pořád jednička a na tu jsem nešahal)

takových duchařin jsem zaznamenal několik, nicméně si je všechny neeviduji a paměť již tak neslouží :(
Naposledy upravil SvoDa dne 22 lis 2010 15:47, celkově upraveno 2
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod Danny_S v 22 lis 2010 14:41

Kde pak asi soudruzi z Uher udělali chybu? ;-)
Danny_S
 
Příspěvky: 393
Registrován: 05 kvě 2009 08:26

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod SvoDa v 22 lis 2010 15:34

já nevím jestli je to chyba, jen se to prostě takto chová a třeba to nějaký smysl má
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod Ivo K v 23 lis 2010 14:14

Také jsem se zápisem
Kód: Vybrat vše
[power]
powermgm_state="0"

nějaký čas laboroval a s nepochopením, ale smířením s tímto chováním, jsem došel k stejnému závěru, jak to psal SvoDa.
Tedy:
Kód: Vybrat vše
sys.txt ==============> system.ini
powermgm_state="1" => powermgm_state="0"
powermgm_state="0" => powermgm_state="0"
bez zápisu nebo středník => bez zápisu
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 5491
Registrován: 26 čer 2008 12:01
Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod amatér v 23 lis 2010 14:42

A jinak, ten zápis má ovlivňovat co?
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11116
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod SvoDa v 23 lis 2010 14:54

psal jsem, že už ani nevím v rámci kterých to testů jsem jej v sys.txt měl a co vlastně dělá, ale jistojistě souvisí s problematikou automatického uspávání (po ukončení napájení, popř. u GJ skinu i po dojezdu do cíle,...). Různorodost chování pak následuje po probuzení. Někdy (už nevím v rámci které konstalace zápisů to bylo) se Primo probudilo a bylo místo mapy vidět loading obrazovku, nicméně Primo nebylo zatuhlé a mapa se objevila až po chvíli klikání na tento display, atp.
Holt celá ta diskuse je jen o tom, že zastředníkovaný zápis (=žádný zápis) v sys.txt (s čistým SAVE) nemusí znamenat totéž, co zápis s nulou (zakázaná funkce).

Krom toho výše uvedený příklad s powermgm_state sloužil jen k tomu, abych dokumentoval, co může způsobit zápis, kdy jeho jak jednička tak nula v sys.txt, způsobí v system.ini jeho nulu a to přesto, že v igo9.ini je (stále a u všech pokusů) jednička ;) .
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod amatér v 23 lis 2010 15:04

Nešlo mi o to, o čem je diskuse. Jen mě tak napadlo, zda chování zápisu není způsobeno tím, že třeba zrovna tuto funkci konkrétní zařízení nepodporuje, proto si to vyhodnotí jako 0.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11116
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod Beberik v 12 led 2011 00:36

Mám podobný problém jako Psanec. Na číně (DX SKU.31997) jsem dlouho používal iGo 8. Dnešní test Prima nedopadl dobře. Kromě pár nedostatků jako je nemožnost definovat toleranci pro překročení rychlosti nezávisle pro město / mimo / dálnici apod., které by se ale daly přežít, má Primo na mé navigaci i zásadní problém se signálem. Jeho příjem je mnohem horší než u 8. Signál častěji ztrácí a častokrát není schopen ho znovu chytit a vypočítat trasu. Dnes jsem se potřeboval vymotat z Děčína a Primo celý průjezd městem neustále opravovalo mou pozici a přepočítávalo trasu. Když jsem před značkou konec obce (na opačném konci, než jsem potřeboval) zastavil, Primo bylo úplně ztracené a netušilo, "kde je". Zapnul jsem iGo 8, fixnuto bylo během naťukání cílové adresy a jelo se bez jediného problému. Primo jsem zkoušel hned jak vyšlo a mimo jiné z tohoto důvodu jsem jej rychle zavrhnul. Existuje nějaká popsaná zkušenost, která by vysvětlovala, proč Primo má horší příjem signálu (nebo se jen hůř vyrovnává s dopočtem umístěním na silnici v případě špatného signálu určujícího polohu mimo vozovku) a případně nějaké řešení? GPS modul mi Primo samozřejmě detekuje správně (do toho Děčína jsem podle něj dojel). Díky za odpověď
Beberik
 
Příspěvky: 5
Registrován: 03 čer 2010 21:11

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod amatér v 12 led 2011 01:48

Nemyslím, že problém není v sw, ale v hw. Měsíčně najezdím cca 3500 km, a nevzpomínám si, že bych zaregistroval popisovaný problém.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11116
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: GPS signal PRIMO 1.1

Příspěvekod Ivo K v 12 led 2011 07:53

Také si myslím, že problém je v HW a ne v Primu. Testoval jsem Primo na Mio C720, C520, C710 a HTC Touch Pro a s příjmem signálu GPS jsem neměl, a nemám žádný problém.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 5491
Registrován: 26 čer 2008 12:01
Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků